Snudde trenden
(05.06.06) Endelig vant Vaulen. Resultatet 3-1 kan høres ut som en enkel seier, men kampen lå og vippet hele tiden.
TOMMY TOPPER: Tom Stian Sunde har overtatt toppscorer tronen med fire mål!
VARD HAUGESUND 2
1-3
47 min
Christophe Dagsland (A Idsø)
82 min
Tom Stian Sunde (Anders Idsø)
Straffe
83 min
90 min
Thomas Idsø (Stian Husvæg)
5. juni - Sakkestad - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Dima Cosmin (Ferkingstad)
7. Anders Idsø
25. Christian Lyse <- 45 minutter (-> 82 min)
23. Christophe Dagsland <- 80 minutter
19. Tom Stian Sunde -> 45 minutter (<- 82 min)
15. Ronny Hauge -> 71 minutter
83
22. Stian Adamsen Husvæg -> 80 minutter
14. Stian Lima -> 90 minutter
87. Eric Ordaz
Robert Hovland, Eivind Staurland, samt Magne Christiansen som er på vei til Grannekam, stod over for Vaulen.
Stian Husvæg som har spilt for juniorlaget i år var tilbake på A-laget og vil være med frem til han starter på skole utenbys i august.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Andreas Fløgstad, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Christophe Dagsland, Christian Lyse.
Det var mye frem og tilbake i starten med lite spill på midten. Etter 7 minutter kom Vaulen nær da en kombinasjon av Idsø-brødrene sendte Christophe Dagsland igjennom, men keeper reddet skuddet til corner.
Omgangens desidert største sjanse kom etter 17 minutter da Anders Dale helt fri på andre stolpe headet utenfor fra kort hold! Sjansen startet fra keeper Olsen som fant Christophe, ballen ble sendt ut til venstre hvor Anders Idsø la over, men Dale misset altså.
Etter 20 minutter brøt Vaulen og fikk kontre i overtall, men Thomas Idsø ble litt for ivrig og skuddet fra 25 meter gikk ufarlig utenfor.
Hawaii-fotballen fortsatte og Vard hadde sine muligheter som etter 23 minutter da man kom med to mann mot keeper. Ballen ble spilt over, men Alexander Landsnes fikk kastet seg inn med en fot og avverget i siste liten!
Like før halvtimen kom man nær på corner fra Anders Idsø, først skjøt Dale i Thomas, ballen kom til Andreas Fløgstad som ikke fikk klem på ballen.
31 minutter nå og Dale med nydelig ball til Christian Lyse, men Cissa var uheldig og tråkket på ballen da han skulle passere den utrusende Vard-keeperen.
Vards nummer 18 kunne ført hjemmelaget i ledelse etter 34 minutter da en tellefeil fra Vaulen førte til stor tomleplass for Vard-spissen, men alene foran mål skjøt han utenfor høyre kryss.
En rolig periode fulgte før rødtrøyene var frempå igjen etter 39 minutter, denne gang ble et frispark slått frem og stusset mot høyre stolpe, men Ørjan Olsen var raskt nede og fikk slått ut. Bra redning av Olsen!
En halvsjanse til begge lag fulgte like før pause. Først en Vard corner som fikk gå fritt igjennom rett foran mål, så ny Idsø-kombinasjon til Dagsland, men svak avsluttning.
I pausen kom Tom Stian Sunde inn for Christian Lyse.
Vaulen tok ledelsen like etter avspark. Tom Stian slo ut til venstre hvor Anders Idsø la flatt inn mot andre stolpe hvor Christophe Dagsland enkelt kunne legge i nettet.
1-0: Anders runder på venstre og slår inn til Christophe som ligger og venter.
Vard flyttet opp mer folk etter målet og la igjen store rom. Vaulen hadde flere kontringer, men det ble bare nesten.
Etter 56 minutter tricket Tom Stian med seg ballen, en Vard-spiller fikk ballen i hånden men dommer ville ikke blåse straffe. Isteden havnet ballen hos Anders Idsø på venstre, legget fant Christophe som headet over.
Timen nå og Vard fikk gå upresset mot mål, fra 20 meter skjøt man i stolpen og ut!
Vaulen kom i overtall etter 64 minutter, Andreas fant Christophe på hjørnet av 16 meter, men keeper fikk gitt skuddet til corner.
Jakten på 2-0 fortsatte med nye halvsjanser, etter 68 minutter la Dale ballen til Dagsland som slo mot Tommy, som sklidde ballen utenfor.
Etter 71 minutter kom Ronny Hauge inn for Andreas Fløgstad på høyre. Tre minutter senere kom Vard nær da man kom rundt på venstre, men skuddet gikk over.
Nytt bytte etter 80 minutter da Stian Husvæg kom inn for Christophe.
Husi presenterte seg raskt da han sklitaklet på midten, la til Anders Idsø på venstre. Ballen ble slått hardt inn foran mål hvor Ronny "Hjernen" Hauge elegant hoppet over ballen, dermed stod Tom Stian Sunde fri på andre stolpe og kunne enkelt score 2-0.
Tommy som hadde fått seg en smell i leggen like før ga seg like etter og Christian Lyse kom inn igjen.
Etter 83 minutter ble et Vard-innlegg slått inn fra høyre, Ronny Hauge var i følge dommer litt for ivrig i en duell og pekte på straffemerket. Ronny som syntes det var billig ble belønnet med gult kort for munnbruk.
Vard-spilleren sendte ballen til venstre, mens Olsen gikk den andre veien. Dermed 1-2 og ny spenning.
Etter 86 minutter sendte Dale på ny Christian Lyse helt fri foran mål. Men skuddet fra 16 meter ble reddet til corner av den svært talentfulle keeperen.
Vaulen prøvde å drøye tiden mot slutten, men det var ikke nødvendig for 3-1 kom på overtid. Stian Husvæg ristet av seg to mann med en frekk vending på venstre, stormet ned langs venstre og la inn i midten til Thomas Idsø som enkelt puttet.
Dermed tre nesten helt identiske mål etter legg fra venstre!
3-1: Stian Husvæg har vendet av to mann med en vending, går mot mål før han serverer Thomas Idsø foran kassen.
SEIEREN I BOKS: Thomas' mål var spikeren i kista.
Etter scoringen kom Stian Lima inn for Stein-Ivar Andersen på høyreback.
Fire minutter ble lagt til og kampen ebbet ut med 3-1 seier til de oransje!