Gisle Aanerud
Klatringen har startet
(06.06.03) Med ingen naturfenomener mot seg så lå alt til rette for sesongens andre tre-poenger. Vaulen har slitt med å etablere angrep i det siste, derfor startet man med to på topp i en (holdt pusten) 4-3-1-2 formasjon.
De fem bakerst var de samme som sist, så en trio på midten med Eike sentralt, Rannestad ut mot høyre og Anders Idsø på venstre. I hullet bak angriperne lå Thomas Idsø i en mer fri rolle. Spisser var Eirik Ekholdt og Arne Dalehaug som var tilbake etter en pause.
BEACH PARTY: Forsvarsgiganten Gisle Aanerud scorte to mål!
4-2
HANA
Thomas Idsø (Anders Idsø)
2. min
Gisle Aanerud (Thomas Idsø)
4. min
22. min
Espen Andersen (Lasse Pedersen)
34. min
Espen Andersen (frispark)
49. min
Stein-Ivar Andersen (Thomas Idsø)
73. min
11. Thomas Idsø
12. Pedro Salgado <- 46. minutter (-> 58. min)
13. Stein-Ivar Andersen <- 58. minutter
14. Trond Rossemyr <- 78. minutter
15. Knut Ivar Tjeltveit <- 79. minutter
16. Eric Ordaz
Vaulen tok ledelsen etter kun to minutter. Tråklekisen Øystein Winsnes slo en vakker langpasning fra sin backposisjon til Anders Idsø. Andy tok noen dansesteg i boksen og la ballen elegant tilrette for Thomas Idsø som kontant satt ballen i mål!
Det var en kjempestart for Vaulen, men hjemmelaget hadde ikke tenkt å gi seg med det. Kun to minutter senere var det tid for 2-0. Thomas Idsø slo corner med sin høyrefot fra venstre, ballen i perfekt bue for Gisle Aanerud som raget høyest og stanget inn 2-0! Det var som en forbannelse var brutt, endelig løsnet det!
I det 9. minutt ble det virkelig skadekaos. Først var det Kjetil Aasland som fikk seg en i nesen, slik at sykepleier Frode Lima måtte galopperte utpå med bomull til den trengende. Aasland gikk ut over sidelinjen for å få stoppet blødningen, men ikke før at dommeren hadde blåst kampen igang igjen så lå Aaslands høyreback vikar, Arne Dalehaug, nede etter en sen stempling. Dommeren fikk ikke med seg episoden, og mens spillet fortsatte hinket Arne ut av banen slik at Vaulen i noen minutter var kun ni mann, før begge kom innpå igjen.
Etter 12 minutter slo Jarle Eike en lur ball til Eirik Ekholdt som igjen fant spisspartner Arne Dalehaug. Stortalentet ladet kanonen, men var litt i ubalanse og stang ut!
Men så ut av det blå skulle Hana redusere etter 22 minutter. Tidligere Viking-talent Lasse Pedersen slo inn en høy ball i feltet, hvor Espen Andersen kunne stå relativt fritt og heade flott i vinkelen.
En feilpasning fra en Hana-spiller to minutter senere ga Arne Dalehaug en gratis sjanse, men igjen var det treverket som stoppet Arnaldo. Hanas spiss Espen Andersen var også nær med et flatt skudd i stolpen, ballen gikk ut i spill igjen og guletrøyene var bare en skotupp fra å snappe ballen opp på tre meter.
Hana opparbeidet et bra press og Vaulen produserte lite i denne perioden. I det 34. minutt fikk Hana frispark fra om lag 18 meter. Vaulen stilte opp en mur ispedd en Hana-spiller eller to, keeper Tom Arne Bø Pedersen stod i keeperhjørnet og var klar. Dommeren ga klarsignalet og Espen Andersen plasserte ballen gjennom muren og inn i mål på første stolpe. Tommen rakk ikke bort og dermed var det 2-2.
Så etter 40 minutter fikk Vaulen en dobbelsjanse. Thomas Idsø slo et langt presist frispark som Kjetil Aasland headet mot motsatt hjørne, men keeper readet. Vaulen tok returen og Eirik Ekholdt var neste mann som fikk prøvd seg med hodet, men denne gangen gikk ballen like utenfor.

Vaulen gjorde et bytte i pausen da en småskadet Arne Dalehaug ble erstattet av Pedro Salgado.
Etter pause hadde Vaulen virkelig satt opp takten. Etter 49. minutter kom reprisen av 2-0 målet for dem som ikke fikk med seg de målrike startminuttene. Thomas Idsø på corner over til Gisle Aanerud som med pannebrasken styrte ballen i nettmaskene! Gisle har jo fått rykte på seg for å ha en sinnsvak spenst, men særlig oppfinnsom er han ikke... Det ene målet han hadde for Vaulen før denne kampen var også på corner fra Thomas Idsø, altså tre så godt som identiske mål!
Vaulen fortsatte andre omgang i samme form, men det skulle bli et skår i gleden. Det var Jarle Eike som satt opp innbytter Pedro Salgado med en flott løpeball. Salgado stormet igjennom, men i løpsduellen gikk det galt. Pedro fikk et kakk på ankelen og ble liggende i smerte. Etter litt behandling så bar oppmann Frode Lima og Hana-stopper Helge Veen han av banen. Etterhvert fikk vi vite at det trolig er snakk om et røket leddbånd i ankelen, dersom så er tilfelle vil resten av sesongen være spolert. Stein-Ivar Andersen kom innpå for Salgado og presenterte seg raskt, et flott innlegg fant Anders Idsø, men skuddet gikk over.
Hana hadde jaget for en utligning på 3-2, men Vaulen satt spikeren i kista da det gjenstod vel et kvarter. Thomas Idsø hadde igjen regien som så ofte før denne sesongen. Først et corner til Jarle Eike, men headingen ble reddet på streken og ut til enda et corner. Denne gangen ble det en litt lengre variant fra Thomas til Stein-Ivar Andersen på andre stolpe som via en Hana-spiller headet inn 4-2!
Så foretok Vaulen et dobbelbytte hvor Trond Rossemyr og etterhvert Knut Ivar Tjeltveit kom innpå for henholdsvis Eirik Ekholdt og Kjetil Aasland. Aasland som like før hadde fått gult kort for å kaste ballen vekk etter et frispark og som dermed er i faresonen ettersom han nå har to gule kort.
Vaulen med få sjanser i slutten, men fikk noen kontringer ettersom Hana gikk fremover. Thomas Idsø rullet opp den farligste da han stormet oppover banen, et veggspill med Stein-Ivar Andersen var nær ved å lykkes før en Hana-fot kom i veien akkurat i siste liten. Øystein Winsnes startet også å 'showe', med sine velsmurte hofter så han nærmest ut som en hårete utgave and slalom-Finken der han fosset seg gjennom Hana forsvaret. Det gikk faktisk så fort unna at skoen gikk opp i limingen!
Nå venter fire tøffe kamper på rad for Vaulen, da topplagene står i kø. Først Randaberg på fredag 13. juni, deretter følger Buøy, Eiger og EIK før sommerferien. Men med smilet tilbake så er Vaulen beredt på å bite fra seg.