Skjemte seg ikke bort
(05.05.14) Sola som hadde slått ut Sandnes Ulf av NM og var store favoritter før møtet mot Vaulen.
De gule tok da også ledelsen om noe heldig da Kittinan Kaeophus innlegg skvatt inn på den sleipe banen. Så på overtid i første omgang doblet Jakob Storhaug. Andre omgang ble jevn og Thomas Idsø brant et straffespark for Vaulen.
SOLA
2–0
Kittinan Kaeophu
12 min

Jakop Storhaug
45 min
5. mai – Sola stadion Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: O P Grindheim (Haugar)

30. Jean Andre Gjelsten

Jonas Laukvik sliter enda med ryggproblemer. Jon Nessa, Anders Dale, Erik Løken, Ingvald Sandvik Halgunset og Jimmy Jonevret stod også over. Thomas Idsø og Jean Gjelsten fra B-laget hjalp til, mens Jarle Eike var med for første gang siden tidlig i februar.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Fredrik Stray Tjaum, Erlend Mohus, Anders Idsø, Daniel Hadland – Milad Shamohammad, Thomas Idsø – Ceu Lian Khar, Amar Kotlica, Vegard Natland – Ørjan Bergum.
Litt overraskende laguttak fra Vaulen som ga Eric Ordaz og Thomas Idsø sjansen fra start.
Gressbanen var glatt etter mye regn og lagene slet med presisjonen. Sola startet best og hadde en rekke cornere i starten. Nærmest kom Tord Forberg Oftedal som skjøt like utenfor etter fem minutter.
Vaulen kom nær etter seks minutter, men Vegard Maldal reddet på strek etter at et frispark ble slått inn i boksen.
Etter ti minutter headet Vegard Maldal et corner rett på keeper Eric Ordaz.
Sola tok ledelsen etter 12 minutter på noe heldigvis. Et innlegg fra
Kittinan Kaeophu skeinte inn i korthjørnet, den må nok keeper ta på sin kappe.
Vaulen slet med å spille seg til sjanser. Daniel Hadland hadde en markkryper vel utenfor etter kvarteret, mens Vegard Natland ble pakket godt inn da han mottok Bergums flikk etter 19 minutter.
Vaulen begynte å få kontroll, men Sola hadde Morten Eriksen som ikke trengte mye rom for å skape noe. Først et trickskudd like utenfor etter 27 minutter, så en suser like utenfor vinkelen minuttet etterpå.
Etter halvtimen slo samme Eriksen ballen forbi keeper Ordaz, men Anders Idsø skled inn og blokket på strek!
Fredrik Stray Tjaum ble felt på 18 meter etter 34 minutter. Fantastisk hold for Anders Idsø, men denne gangen curlet han skuddet vel over.
Sola kom nær igjen etter 38 minutter da Vegard Maldal fikk stå fri på et corner, men han skjøt i blokken.
Vaulens Ceu Lian Khar var på ferde etter 40 minutter da Bergum la igjen Hadlands ball, skuddet fra kanten av femmeteren ble gitt til corner. Sola kontret på corneren og kom tre mot en, Eric Ordaz reddet forsøket fra Tord Forberg Oftedal.
Eric Ordaz bokset en corner etter 42 minutter og Vegard Maldal ble liggende. Han kom seg på beina, men ble byttet ut i pausen.
På overtid doblet Sola ledelsen da Jakob Storhaug konverterte et innlegg fra høyre.
Vaulen gjorde ingen endringer i pausen. Andre omgang ble jevnere. Ørjan Bergum skjøt via en gul og keeper måtte ut i full strekk etter 50 minutter. Så etter 53 minutter skjøt Ceu Lian Khar et frispark i muren.
Anders Idsø måtte ut med vond akilles etter 54 minutter. Nelson Monteiro kom inn på midten, mens Thomas Idsø gikk ned som stopper.
Eric Ordaz leverte en benparade på Oftedals skudd etter drøye timen, før Rune Gjerde Soltvedt headet et nytt forsøk inn til keeper etter 61 minutter.
Nelson Monteiro fikk gult kort etter 62 minutter.
Sola stod i kø etter 65 minutter, men Rune Gjerde Soltvedt ble hindret av Ordaz nok en gang. Like etter hadde Morten Eriksen et forsøk i stolpen.
Rune Gjerde Soltvedt fikk gult kort etter 66 minutter.
Eirik Hadland kom inn for Vegard Natland etter 67 minutter, Tjaum gikk opp på kant da Hadland tok over på backen.
Erlend Mohus slo i retning Amar Kotlica etter 68 minutter, men Maurice Ross fikk skjermet ut.
Morten Eriksen hadde en gedigen sjanse etter 69 minutter da han vippet ballen over Ordaz, men ballen gikk i stolpe og ut!
Spissen Gaute Schei kom inn for forsvareren Erlend Mohus etter 71 minutter. Samtidig la Vaulen om til tre mann bak.
Det ga litt mer trøkk og man hadde en kanomenade etter 76 minutter. Daniel Hadland, Amar Kotlica, Gaute Schei og Ørjan Bergum førte alle i boksen, men fikk ikke lirket inn.
Milad Shamohammad fikk gult kort etter 77 minutter for munnbruk.
Amar Kotlicas frispark etter 80 minutter gikk like over Gaute Schei som stod og ventet på femmeteren.
Stor sjanse til Vaulen etter 82 minutter da Ceu Lian Khars lave frispark gikk via Daniel Hadland og Fredrik Stray Tjaum, men keeper reddet mesterlig. Den så vi inne!
Morten Eriksen tok flott ned i boksen etter 83 minutter og la til rette for Tord Forberg Oftedal, men han skjøt via en oransj til corner.
Kotlica skaffet corner etter 86 minutter. Ceu Lian Khars kross fant Thomas Idsø som skjøt via en gul og like over.
Vaulen beholdt trøkket etter corneren og Daniel Hadlands skudd traff en Sola stopper på femten meter. Straffespark!
Det var litt uklart hvem som skulle ta forsøket fra krittmerket, men det endte med at Thomas Idsø gjorde seg klar. Straffen gikk ned mot venstre, men keeper valgte riktig side og reddet flott!
På tampen tok temperaturen seg opp voldtsomt og det var mye syting. Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort for å stå for nær da et frispark ble tatt, men dommeren dro jo frisparket tilbake ti meter etterpå...
Tom Erik Maldal hos Sola fikk så gult kort da han gikk inn med knottene på Tjaum etter 92 minutter.
Siste forsøk fra Vaulen etter 94 minutter, men Khars corner ble headet unna.
Dermed endte det med 2-0 tap for Vaulen.