Mye av det samme
(15.04.24) Vaulen gjør det enkelt i lengderetning, men klarer ikke helt å fylle etter.
Hana hadde en rekke store sjanser, men ledet bare 1-0 slik at spenningen vedvarte helt til dem doblet etter 80 minutter. John Petter Gilje gir oss ny tro med en perle etter 83 minutter. Da går man gung ho bare for å se at Hana punkterer kampen i overtiden.
1–3
HANA

10 min
Håvard Larsson

80 min Eirik Larsson
John Petter Gilje
83 min

94 min
Eirik Larsson
15. april – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: D Harka (Hinna)

24. David Chokheli-Losnegård

Forrige sesong kom Hana på 9. plass i 4. divisjon mye takket være toppscorer Eriik Skavhaug Larsson. Hans 43 mål på 33 offisielle kamper skapte interesse fra større klubber og han prøvespilte for Sandnes Ulf i vinter.

Vaulen har møtt Hana i serien ti ganger på 2000-tallet. Man vant de åtte første, men har tapt de to siste. Forrige seriemøte var i 2012, forrige seier var i 2010.

Det mest ikoniske øyeblikket var det nok Stein-Ivar Andersen som stod for i 2003 på Hanafjedlet? Et frispark fra 35 meter ble torpedert i krysset og er nok blant de flotteste målene i klubbhistorien. Det rene treffet ble sammenlignet med Per Egil Ahlsens cupfinalescoring fra 1984.

Vaulen og Hana har også hatt sine privatkamper, her husker vi nok best Ole Wick Henriksens fire mål borte mot Hana i en kamp man tapte 5-4 i 2018.

Vaulen sliter med en rekke skader, flere av dem alvorlige.
Vegard Natland, Sondre Isene, Jørgen Helland, Aleksander Gundersen (99), Anders Polland Vik og Tommasco Cicogna er blant spillerne man ikke kan forvente å se på en god stund.

Nicolai Moi Sene, Magnus Liene Ness, Noah Beisland, Patrick Osei og Amund Belaska er også ute. Aleksander Gundersen (94) er suspendert.

Melvin Lystad gikk av med en skade mot Hinna og er ikke involvert her. Aleksander Idland stod over sist da han skulle i bryllup, men han er ikke i troppen her heller.

Daniel Olsen var bortreist sist og er tilbake
. Jonas Sivertsen er i troppen og kan få sin seriedebut for Vaulen. Eirik Moen og Torbjørn Ankerheim er med fra B-laget.

Vaulen (433): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Daniel Øverland, Lars Berge, Daniel Olsen – Even Kvame, Bendik Aarstad, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Daniel Aarstad, Thomas Strand-Grude.

Hana: 1. Anders Bauge, 16. Casper Svarstad Hebnes, 19. Joar Kvalbein Skjørestad, 23. Henrik Andreas Dybdahl, 28. Ajdin Adzemovic, 6. Glenn Bungum Levang, 17. Christian Øen Lithun, 18. Nichlas Thulin Kamfjord, 7. Eirik Skavhaug Larsson, 20. Jesper Sundem, Barlaug, 22. Håvard Skavhaug Larsson. Innbyttere: Theo Svihus Gramstad, 4. Fredrik Ommedal Hafnor, 8. Thomas Gabriel Minde, 13. Einar Kvalbein Skjørestad, 14. Vegard Kvalbein Skjørestad, 24. Sverre Selanger.

Første omgang
Mye Hana i starten. Første tilløp for Vaulen kom etter syv minutter da John Petter Gilje ble blåst av i offside.
De oransje var i ferd med å komme bedre med da Hana tok ledelsen etter ti minutter. Håvard Larsson smekket ballen oppunder nettaket til 1-0 fra 16 meter.
En god periode filgte av Vaulen. Even Kvames forsøk i boks ble stoppet før det var småskummelt på bølge to uten at noen fikk ladd kanonen.
Så pent spill av Vaulen da til slutt Mathias Rønsberg la inn fra høyre etter 18 minutter uten at det var adresse på den.
Mer trøkk nå og Daniel Aarstad vant en corner etter 21 minutter, men den utoverskrudde varianten fra Rønsberg rant ut i sanden.
Så en meget viktig takling av Daniel Øverland da Eirik Larssson kom fri i boks etter 26 minutter.
Innlegg mot Daniel Aarstad i boks, men ballen sklei av pannen på midtspisen.
En tactical foul av Even Kvame etter 28 minutter som kakket en motspiller på hælen og avverget en overgang.
Thomas Strand-Grude skjøt så i nettveggen etter at Rønsberg slo en fin ball over fra høyrehjørnet av boks etter 32 minutter.
Roy Andre Dyrdal hadde en flott utrusning etter 32 minutter da Hana var nære.
Et nytt legg fra Rønsberg over på Strand-Grude etter 33 minutter, men fra skrå vinkel fikk han ikke skutt.
Så et flott brudd av stopper Daniel Øverland som fosset frem og skjøt vel tilside fra 35 meter.
Hana tok over igjen opp mot pause og Roy Andre Dyrdal leverte en fantomredning da Eirik Larsson tok nydelig ned i boks og hadde blankt hold etter 41 minutter.
Håvard Larsson fyrte så meteren utenfor fra Hana før Dyrdal stoppet et skummelt legg fra samme mann etter 45 minutter.
Eirik Larsson dunket så over fra 16 meter minuttet på overtid. Før Dyrdal vartet opp med et luftig svev da han slo unna to minutter inne i overtiden.
Like etter blåste dommeren av for pause. Hana startet og avsluttet best. OK midtparti av Vaulen, men man manglet litt presisjon for å være virkelig farlige. Hana hadde hatt de største sjansene og det var nok fortjent at de ledet av den grunn.

Andre omgang
Even Kvame som hadde gult kort ble byttet av i pausen til fordel for B-lagets Eirik Moen.
Hana ropte på straffespark etter 47 minutter da dem kom alene mot keeper. Dyrdal hadde hånden på ballen samtidig som han tok mannen og dommeren var enig med Vaulen.
Daniel Aarstad hadde en vanskelig jobb mot to stoppere og løp seg da også fast på en overgang.
Så rundet John Petter Gilje ute på venstre, han kom helt ned til linja og slo utover uten å finne noen etter 52 minutter.
Daniel Aarstad ble så stemplet oppå fotbladet i boks og gikk overende uten at dommeren var interessert i straffe. Like etter ble Daniel Aarstad også avblåst for offside da han var på vei igjennom.
John Petter Gilje fikk så ikke kalibrert en lobb over keeper da han hadde en mann i ryggen etter timen.
Det hadde vært bra guts av Vaulen, men man hadde skapt lite. En ny halvsjanse etter 67 minutter da Mathias Rønsberg fyrte vel utenfor.
Bendik Aarstad førte så på tverrs av boks, ballen gikk i retning Olsen, men ble brutt.
Så et soleklart gult kort til Hanas Vegard Kvalbein Skjørestad etter 72 minutter. Frisparket fra John Petter Gilje ble nær headet inn i eget mål, men keeper fikk slått over. Det var vel vår aller største sjanse til å utligne?
Bendik Aaarstad skulle skyte like over på den påfølgende corneren.
Et bytte for Vaulen etter 76 minutter da Audrius Mirauskas kom inn for venstrekant Thomas Strand-Grude etter 76 minutter.
Eirik Larsson trenger ikke mange sjansene og satte kontant inn fra 16 meter etter 80 minutter.
Elias Myklebust Mathiesen kom inn for stopper Lars Berge etter 82 minutter.
Ut av intet reduserte Vaulen ved John Petter Gilje etter 83 minutter. For et kremmerhus det var fra 25 meter.
Dette tente et nytt håp for Vaulen som nå gikk "gung-ho" for en utligning.
Theodor Haugen kom inn for venstreback Olsen etter 86 minutter.
Eirik Larsson prøvde en frekkis og løftet et skudd fra midten, ballen hadde en fin retning og Roy Andre Dyrdal måtte rygge noe voldsomt før han fikk reddet.
Bendik Aarstad var nære på da han fikk to muligheter på Haugens corner etter 89 minutter.
Hana hadde mye ball da man stod med mange folk fremme og hadde også et skudd utenfor etter 92 minutter.
Daniel Aarstad kom seg til et innlegg etter 93 minutter uten å finne noen medspillere.
Hana fikk fordel av spill da Eirik Larsson fyrte over før dommeren ga det gule kortet til Bendik Aarstad.
Et oppspill fra forsvar ble så brutt etter 94 minutter og Eirik Larsson økte til 3-1.
Helt på tampen mente Vaulen at dem ble snytt for straffespark for det som vel var en hands? Det hele endte med et skudd fra Gilje som ble reddet.
Dommeren blåste av kampen etter 96 minutter. Man var iallefall nærmere poeng i dag enn på fredag, men klart man er sårbare av å ha så mange spillere ute med skader.