Godkjent igjen
(05.03.19) Vaulen unge mannskap med nok et godkjent resultat da de spilte 2-2 borte mot Lura.
Vaulen tok ledelsen ved John Petter Gilje på et fantastisk frispark. Lura snudde til 2-1 midtveis i andre omgang. Vaulen pushet på og fikk en fortjent utligning da Audrius Mirauskas dundret inn 2-2 like før slutt.
LURA
2–2

41 min
John Petter Gilje
Lura 64 min
Lura 75 min

86 min Audrius Mirauskas (Natland)

40. Daniel Larsen Stensland –> 73 minutter

Kopervikbuen Daniel Netland, som har trent og spilt med A-laget i vinter, skal fortsette sin førstegangstjeneste på Haakonsvern. Han kunne fortelle at han hadde satt stor pris på å få være med laget, men det blir altså ikke Vaulen på han i år.

Morten Nygård, Fredrik Bokn Hansen og Ivar Evensen var på skoletur.
Jørgen Helland og Sander Oaland var på jobb. Even Sandøy Nærum og Gabriel Økland Retallack meldte også inn forfall, mens Sisco Mick var småskadd og stod over.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Casper Tjøstheim, Vegard Natland – John Petter Gilje, Bendik Aarstad, Erlend Høllen Sjøen – Felix Alinyoh, Audrius Mirauskas, Thomas Surdal Arnesen.
Lura var en fin målestokk for Vaulens unge uerfarne lag. Forrige sesong endte dem nemlig plassen over oss på tabellen.
Nittenåringen Erlend Høllen Sjøen var kaptein for Vaulen og var en av flere som tok ansvar og snakket.
Luratrenerne virket litt forundret i starten da de oransje herjet med dem, spesielt rett foran trenerbenken hvor en livlig Thomas Surdal Arnesen flere ganger kom ned langs linja.
Dagens første skudd på mål var det også Vaulen som fikk da Felix Alinyoh testet keeper fra 20 meter, men forsøket i kampens fjerde minutt gikk for mye sentralt på målet.
Lura kom mer med etter hvert og fikk blant annet et mål annullert etter ni minutter. Et frispark fra venstre ble slått inn i boks og konvertert inn i buret, men Lura hadde her to mann i offside.
Kampen var ganske tett og trang i denne fasen og det førte også til en del feilpasninger og stanging mot veggen.
Etter 17 minutter fikk en Lura-spiller vendt og skutt i boksen, men Trym Landråk Gjerstad reddet lett.
Litt tendenser av Vaulen igjen rundt 19 minutter. Først satte Audrius Mirauskas fart på høyresiden, men skuddet stod ikke i stil og endte faktisk med innkast.
De oransje bet seg fast og John Petter Gilje dundret ballen høyt over mål fra 16 meter.
Strandguttene hadde så noen fine ballvekslinger hvor ballen gikk fint innad i laget, men særlig action i kampen var det ikke da ballen ofte gikk i retur når man nærmet seg mål.
Et småskummelt forsøk fra Lura etter 29 minutter, men skuddet fra 20 meter gikk halvmeteren tilside.
Casper Tjøstheim klarerte så et corner på streken etter halvtimen.
Flott raid av Audrius Mirauskas som kom til innlegg fra venstre, men krossen ble klarert like foran Gilje og Alinyoh som kom inn på andre stolpe etter 33 minutters spill.
Vaulen lagde så frispark på hjørnet av egen boks, Vegard Natland var ikke enig med dommeren der! Forsøket inn i boks ble headet vel utenfor i kampens 38. minutt.
Lura kom fri sentralt, men ballen ble nærmest snublet inn til Trym Landråk Gjerstad, som reddet med beina da han hadde gått ned litt for tidlig.
Bendik Aarstad fosset så frem mot Luras 16 meter og ble felt på 24 meter litt ute på venstresiden.
John Petter Gilje gjorde seg klar og skjøt ballen på utsiden av muren og opp i nærmeste kryss. Finere går det ikke an å gjøre det!
Dermed gikk man til pause med ledelsen 1-0. Man forsvarer seg bra som et lag, men sliter litt med å etablere angrep, men det er mye bra å ta med seg.

To bytter i pausen da Endre Lien kom inn for Trym Landråk Gjerstad i mål. Midtbanespiller Eirik Reiestad erstattet stopper Casper Tjøstheim slik at Bendik Aarstad trakk ned som stopper.
Samtidig justerte man litt, blant annet ble Felix Alinyoh midtspiss.
Lura hadde mest ball, men fortsatte å gå seg fast i starten av andre omgang. Deres første sjanse i omgangen kom etter 55 minutter da et innlegg i boks ble headet over.
Fint skuddforsøk av Felix Alinyoh fulgte etter timen, da han sendte keeper i full strekk.
To nye bytter fulgte etter 63 minutter da Sebastian Mollan erstattet Ørjan Bergum på høyreback. Samtidig kom venstrebacken John Herman Ås inn for mer offensive Felix Alinyoh, det betød at man flyttet frem Vegard Natland som venstrekant.
Lura utlignet til 1-1 etter 64 minutter. Da dem kom gjennom litt til venstre i boksen.
Vaulen hadde nå en fin periode da Vegard Natland ga laget mer trykk fremover på banen. Først mente Natland at han ble snytt for straffespark, like etter i kampens 66. minutt reddet keeper skuddet hans som hadde retning oppe i korthjørnet. Her må kreditt gå til Mirauskas for en bra ball i forkant.
Vaulen kom også til en rekke cornere i denne perioden, blant annet headet Natland en corner som ble klarert unna på tre meter.
Etter 73 minutter var det tid for en debutant på A-laget. Juniorspilleren Daniel Larsen Stensland kom inn på høyrekanten for Thomas Surdal Arnesen.
Daniel skulle presentere seg med en gang med noen flotte finter.
Vaulens tredje corner på kort tid endte med en Lura-kontring etter 75 minutter. Dem fosset fremover og plutselig stod det 2-1, noe som føltes litt ufortjent kampen sett under ett.
Lura fikk så kampens eneste gule kort, John Petter Giljes påfølgende frispark fra 35 meter var hardt, men gikk rett på keeper.
Så nær drømmedebut for Daniel Larsen Stensland da han fikk skutt fra høyresiden i boksen etter 84 minutter, men keeper fikk kastet seg ned og fikk fingertuppene på ballen!
Bra sluttspurt av Vaulen dette og man fikk endelig betalt etter 86 minutter. Vegard Natland fikk ballen ute på venstre og slo inn til Audrius Mirauskas, som fra 15 meter fikk lagt til rette før han bendet ballen nede i kroken til 2-2!
Den smakte godt for Audrius som strakk begge armene i været!
Vegard Natland kunne ha gitt oss ledelsen igjen etter 88 minutter, men skuddet ble reddet av keeper i nærmeste kryss.
John Petter Gilje hadde løpt mye og gikk ned med krampe etter 90 minutter, men skulle fullføre.
Dermed endte det 2-2 mot Lura. Igjen godkjent av Vaulen som i vinter har spilt 2-2, 2-1, 3-2 og 2-2.
Neste kamp er en spesiell en. Borte mot Hisøy 16. mars i forbindelse med A-lagets treningsleir på Sørlandet.