Sirupfotball mot Sola
(06.03.09) Vaulen var langt under pari da de fredag spilte 1-1 borte mot 4. divisjonslaget Sola. Anders Idsø scoret Vaulens mål etter klokkerent treff fra drøye 25 meter.
MØTTE SOLA: Denne kampen skulle ha vært spilt 5. februar, men ble avlyst grunnet snøen.
SOLA
1-1
Glenn Bærheim Strømland
47 min
55 min
Anders Idsø (Bjarte Rannestad)
6. mars - Sola kunst - Tilskuere: 15 - Tr.kamp - Dommer: A Krogedal (Ganddal)
19. Ronny Hauge -> 85 minutter
David Møller sliter med løs brusk i ankelen. Jarle Eike har trøbbel med å få bekkenet på plass. Tore Søraas har ikke trent i år etter at han pådro seg en skade på futsal før jul. Unge Magnus Torgersen skal også være langtidsskadd. Magne Christiansen har problemer med en ankel. Spillere som Ørjan Olsen, Alexander Landsnes, Stian Refvik, Eivind Staurland og Elton Rossebø manglet. Gode nyheter er at Anders Dale er tilbake etter å ha en strekk på baksiden av låret.
Vaulen (4-5-1): Tom Arne Bø Pedersen – Pål Jacob Nessjøen, Stian Lima, Marius Fossmark, Erik Hildén – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem, Bjarte Rannestad – Are Meling.

Sola (4-4-2): Espen Klovning Hansen – Anders Aase, Eirik Sanne, Kurt Arne Nilssen, Øystein Stavland – Christian Dahle, Emil Mikalsen, Ole André Hegerland, Mads Kristensen – Ørjan Djup Nesvik, Glenn Bærheim Strømland.
Regnet hadde gjort kunstgressbanen på Sola sleip, men ellers flotte forhold.
Sola startet kampen klart best, Vaulen slet med å holde på ballen grunnet mange feilpasninger og slurv. Om dette skyldes den harde treningsøkten i går, eller om man rett og slett ikke var bedre skal forbli usagt.
Vaulens første tilløp til noe kom etter 14 minutter da Anders Dale slo en perfekt ball over hodet på høyrebacken til Sola. Are Meling kom seg ned til dødlinjen og krosset inn i feltet til Jostein Eidem som ikke fikk riktig treff på volleyforsøket slik at ballen havnet inn til keeper.
Det hele virket dødt fra Vaulen og Sola kom til en rekke halvsjanser.
En bra opprulling av Vaulen etter 19 minutter da Pål Jacob Nessjøen slo opp på Jostein Eidem, ballen ble kjapt lagt ut til Alexander Surdal Nilsen som slo inn. Ballen ble halvklarert til Anders Idsø på drøye 20 meter, men vristskuddet gikk mot keeper som fikk slått til corner.
Sola fikk gult kort etter 28 minutter etter en stygg tofotstakling på Jostein Eidem.
Et Solafrispark etter 31 minutter fra en 20 meter kom hardt på keeper Tom Arne Bø Pedersen som reddet med en 1-2 rulle.
Stor mulighet for Anders Dale etter 32 minutter da han fikk et nydelig innlegg fra Are Meling, men headingen gikk like utenfor venstre stolpe.
Et Anders Idsø-frispark fra høyre etter 34 minutter spratt igjennom hele feltet og lurte keeper som med nød og neppe fikk slått ballen til corner.
Marius Fossmark fikk gult kort etter 36 minutter etter han kom for sent inn i en takling på midten.
Beachboys hadde faktisk bra spill like før pause og man kom i flere bølger. Bjarte Rannestads skudd etter en frisparkvariant var nok det farligste.
Lagene gikk til pause på 0-0. Det gikk alt for sent fremover for et Vaulenlag som så ut til å mangle spillerglede.
Dobbelbytte av Endre Tangen i pausen. Inn kom Christian Lyse for Alexander Surdal Nilsen på høyrekanten. Kantspiller Stian Falnes kom inn for sentrale Anders Dale, dermed la man om litt med Bjarte Rannestad som flyttet innover.
Sola tok ledelsen etter 47 minutter da de lett kom ned på venstresiden ved Ørjan Djup Nesvik. La inn til Glenn Bærheim Strømland som skled inn ballen nede i den venstre kroken.
En Stian Falnes-suser etter 48 minutter hadde fortjent en bedre skjebne, keeper rakk så vidt å reagere og med fingertuppene fikk han slått til corner.
Målet vekket Vaulen noe og man hadde sin beste fase i kampen. Etter 50 minutter fikk Pål Jacob Nessjøen tak i et corner fra Bjarte Rannestad på 10 meter, men skuddet ble blokkert.
Vaulen utlignet etter 55 minutter med en perlescoring. Bjarte Rannestad slo kort til Anders Idsø som prøvde skuddfoten fra en 25 meter. Ballen smalt inn nede ved høyre stolpe til 1-1!
Tidligere Solaspiller, Christian Lyse, fikk motorvei på høyre etter 61 minutter, men stoppet opp og innlegget ble blokkert.
Så etter 67 minutter hadde man en trippelsjanse. Først var det Christian Lyse som kom ned på høyre, keeper fikk slått skuddet fra skrå vinkel ut i spill. Jostein Eidem skjøt i blokken, før Bjarte Rannestad skjøt den neste returen over.
Prøvespiller Fredrik Berntsen fikk sin debut etter 68 minutter da han kom inn for Marius Fossmark som hadde krampe i begge leggene. Fredrik er en spiss fra Sokndal med erfaring fra 4. divisjon og australsk fotball. Nå har han flyttet til Kristianslyst.
Nå la man om da Are Meling gikk ned i rommet bak spissen. Bjarte Rannestad gled ned i forsvar og tok backen til Pål Jacob Nessjøen som gikk inn som stopper.
Bjarte Rannestad kom for sent inn for tredje gang i kampen og fikk gult kort etter 70 minutter.
Så fikk en Solaspiller gli gjennom på venstre, heldigvis for Vaulen gikk skuddet fra skrå vinkel langt til side.
Kampen var inne i en dvask fase. Vaulen fant ingen rytme.
Jostein Eidem gikk ut for Henrik Jelsa etter 77 minutter. Jelsa gikk inn i den offensive rollen og Are Meling kom inn på midtbanen.
Stian Falnes fikk corner etter 80 minutter. Bjarte Rannestads serve var skummel og Sola fikk headet ut til nytt corner.
Så kom Ronny Hauge inn for Bjarte Rannestad på høyrebacken etter 85 minutter. Publikum lurte på om Ronny hadde Saudadrakt under Vaulendrakten...
Fredrik Berntsen ble holdt på venstresiden av boksen etter 86 minutter. Stian Falnes flate og harde frispark inn i boksen gikk via en gul og grønn og i nettveggen.
Sola kom nær etter 88 minutter da man kom rundt på høyre og la inn i feltet, men den kjappe avslutningen gikk meteren utenfor.
Helt på tampen kom Vaulen fremover med mange mann. Christian Lyse fosset frem på høyre, men skjøt drøye meteren over nærmeste kryss.
Kampen endte 1-1 og Vaulen fikk et bevis på at de har mye å jobbe med.