Verdig en mester
(04.11.23) Endelig løsnet det for Vaulen. Åtte ulike målscorere ga 8-1 seier over VBK 2 i en kamp man så ut som verdige mestre. Her glei ballen kjapt langs bakken og man spilte rett og slett ut et noe redusert VBK. En solid opptur før møtet med Hinna 2 og KM-kampene, men skader på Gabrielsen og Aarstad bekymrer.
VARDENESET 2
1–8

27 min
Theodor Gabrielsen (Rønsberg)

40 min Eriel Pires Antonio (Rønsberg)

58 min Ørjan Bergum (Gilje)

64 min Jonatan Hebnes (Gilje)
Nalawi Solomon
73 min

76 min Daniel Olsen (Gilje)

77 min Sondre Isene (Moi Sene)

80 min John Petter Gilje (straffe)

84 min Aleksander Idland (Hebnes)
4. nov – Vardeneset KG Tilsk: 25 – Serie – Dommer: J Bizinde (Vidar)

23. Lars Berge

Aleksander Gundersen sonet for sitt åttende gule. Siden sist manglet Aabrekk, Kvame, Bergevik og Belaska, inn i troppen kom Bergum, Berge og Christensen.
Belaska og Vogel ble forøvrig programhelter.
Spesiell kamp for Daniel Olsen som var tilbake hos gamleklubben.
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Theodor Haugen, Daniel Olsen – Thomas Strand-Grude, Bendik Aarstad, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Theodor Høksaas Gabrielsen.
Vaulen i sine hvite bortedrakter entret banen like før avspark da man hadde tatt oppvarmingen på banen oppe ved klubbhuset.
Et tjuetalls tilskuere hadde funnet plass under tribunetaket under stadig mer truende skyer.
Etter at kaptein Ørjan Bergum hadde tatt av seg det formelle tok Vaulen avsparket.
De oransje rett ut fra blokkene og Thomas Strand-Grude luktet på ballen som føyk forbi han da Gabrielsen hadde stusset Olsens kross inn på andre etter tre minutter.
Thomas Strand-Grude hadde også et forsøk fra omlag 25 meter som gikk halvmeteren utenfor fra 25 meters hold.
Kampen gikk etter hvert inn en mer jevn periode med lite action foran kassene.
Så mer Vaulen igjen da vi hadde passert kvarteret. Først nytt skudd fra Strand-Grude som denne gangen strøk utsiden av krysset. Deretter et brasseforsøk av Mathias Rønsberg på Theodor Gabrielsens høye kross. Forsøket strøk tilside for stolpen før Gabrielsen rakk å komme til.
Mer Vaulen. En lav corner gikk skummelt inn på femmeteren, men Aleksander Idland så ikke ballen før den gikk forbi han. Så sklei Rønsberg inn etter en ball i boks, men kula vaiet utenfor lengste kryss.
Theodor Gabrielsen fikk sitt skudd blokkert til corner. Theodor Haugen callet så et mål på sin egen corner til presseoppbudet, men Aleksander Idland headet utenfor etter 21 minutter.
Nå var det veldig mye Vaulen her.
Bendik Aarstad kunne så ikke dy seg på halvspretten, men forsøket føyk utenfor etter 25 minutter.
Flott forarbeide av Eriel Pires Antonio som foret Gabrielsen foran kassen, men ballen sklei av foten og skuddet gikk faktisk til kast!
Vaulen låste så av nede i kroken på kast. Etter en høy gjenvinning la Rønsberg over på godfoten og slo innoverskrudd på lengste hvor Theodor Gabrielsen headet inn via tverrligger.
Gabrielsen oppe i 10 seriemål, men det gikk fra himmel til helvete like etter. Han jaget en ball som var på vei ut til kast og tråkket kraftig over. Skrikene tydet på at han var ferdig og i mens han ble godt tatt hånd av på sidelinjen kom Nicolai Moi Sene inn for han etter 31 minutter.
Thomas Strand-Grude nærmet seg stadig sitt første mål, sitt tredje skuddforsøk kom fra mellomrommet og sendte keeper i strekk etter 37 minutter.
0-2 kom på en lekker og presis kontring hvor Mathias Rønsberg la flatt sidelengs til Eriel Pires Antonio som trillet inn nede i kroken etter 40 minutter.
Det kunne ha blitt mer opp mot pause. Først skjøt John Petter Gilje i krysset og ut da Moi Sene løftet inn. Her var VBK-forsvaret meget passive. Det hadde vel knapt gått minuttet før det smalt i krysstanga igjen. Denne gangen var det Eriel Pires Antonio som forsøkte seg fra 16 meter!
Inn i overtiden kom Bendik Aarstad til et skudd i boks, men keeper fikk opp armene og reddet.
Lagene gikk til pause etter ett tilleggsminutt. Dette var mye bedre av seriemesterne som har vært litt dvaske i det siste. Nå skal det sies at Vardeneset ikke akkurat toppet laget, men man gjorde mye spillemessig riktig med ball som gjorde oss vanskeligere å forsvare seg mot.
Ingen endringer av Vaulen som fortsatte å skape sjanser. Aarstad løftet inn til venstre i boks hvor Daniel Olsen ikke fikk peilet siktet på headingen som gikk inn til keeper.
Vardeneset kom så til en kontring og Theodor Haugen holdt en motspiller i armen. Dermed gult kort og karantene mot Hinna 2.
Powerplay av Vaulen. Først fikk Aarstad sitt forsøk blokkert før Gilje la igjen til Ørjan Bergum. Fra 15 meter skøt han lavt nede i kroken med en følsom utside. Når Bergum først scorer er det alltid vakkert, vi husker jo hans fulltreffer på Jørpeland med glede fra forrige sesong.
Ny skade for Vaulen da det rykket i hamstringen til Bendik Aarstad etter timen. Like etter kom det et dobbelbytte da William Christensen erstattet Aarstad, mens Jonatan Hebnes kom inn som spiss for Pires Antonio.
Denne Hebnes presenterte seg umiddelbart, men ble nektet av keeper da Moi Sene fant han på løp i boks.
Like etter var William Christensen meget nær da han tok med seg ballen fra Rønsberg på løp inn mot keeper som kom ut og gjorde seg stor slik at man måtte nøye seg med corner.
John Petter Gilje slo så en herlig stikker hvor Jonatan Hebnes igjen kom løst og satte presist. Et flott timet løp av en klok Hebnes.
Så var det nært at man fikk skuflet inn en corner fra Haugen i en mølje før Daniel Olsen blåste over etter 66 minutter.
Lars Berge og Sondre Isene kom inn for Theodor Haugen og Mathias Rønsberg etter 69 minutter. Rønsberg var ikke fornøyd med å bli tatt av!
Nå startet det å hølje og vi slet med å notere på en våt mobil like fort som Vaulen skapte sjanser, men Moi Sene hadde et skudd utenfor.
På en sjelden visitt fra hjemmelaget oppstod det en trippelsjanse hvor tilskuer Roy Andre Dyrdal først reddet flott før Nalawi Solomon omsider fikk satt inn 1-4 etter 73 minutter.
Usikker på om dette tente Vaulen som giret opp igjen med to mål på minuttet. Aleksander Idland klemte avgårde en kanon som keeper måtte ned i kroken å få slått til corner. John Petter Gilje curlet inn i en tettpakket femmeter hvor Daniel Olsen headet inn. Den tidligere VBK-spilleren løftet en fing i været, men tok den like kjapt ned mot gamleklubben. Et lite smil i munnviken klarte han dog ikke å tørke av seg da medspillerne kom til for å gratulere.
Like etter fosset man ned på venstre hvor Moi Sene la igjen til Sondre Isene (av alle) som satte kirurgisk i korthjørnet til 1-6.
Isene var frempå et par ganger til på kort tid. Den andre gangen handset polkagrisene på ballen han slo i boks. Dermed straffespark. John Petter Gilje ville ikke ha noe av at Bergum stod med like mange mål som han denne sesongen. Han tok derfor sats og satte inn 1-7 på straffe etter 80 minutter.
Nå var det sjanse på sjanse mot et kollaps av et Vardeneset. William Christensen glei blant annet igjennom uten å få overlistet keeper.
Så på en presis corner fra Jonatan Hebnes steg Aleksander Idland til værs og stanget inn 1-8. Åtte mål av åtte ulike spillere er meget sjelden kost selv i utlandet...
Det kunne ha blitt mer her. Thomas Strand-Grude ble kroppstaklet i skuddøyeblikket fra 7 meter etter 87 minutter.
Vaulens innbytta unggutter leverte virkelig underholdende fotball her hvor ballen gled raskt på et nå vått dekke.
Det var såpass suverent at dommeren ikke så noe vits i å legge til noe her og man vinner 8-1 mot et lag som lå på fjerdeplass før kampen!
En solid selvtillits boost inn mot KM, men først må vi slå Hinna 2 slik at man går gjennom serien uten tap.