Enkel seier til Vaulen
(04.11.14) Vaulen hadde få problemer mot et svekket Randaberg.
Amar Kotlica pirket inn en retur etter tolv minutter før Ørjan Bergum stakk igjennom og ga 2-0 like før slutt.
Mye flott spill av de oransje som nok burde ha vunnet enda mer.
RANDABERG
0–2

12 min
Amar Kotlica

51 min

–> 53 minutter

Vaulen fortsatte i den nye 3-5-2-formasjonen.
Vaulen (3–2–3–2): Sander Thaule Erlend Mohus, Jimmy Jonevret, Simon Sakkestad Ingvald Sandvik Halgunset, Thomas Monsen Haugland Daniel Hadland, Ole Wick Henriksen, Vegard Natland Amar Kotlica, Ørjan Bergum.
Mathias Paulsen startet for Randaberg, mens Henrik Jelsa hvilte lyskene. Randaberg hadde bare ti spillere tilgjengelige. Verken Erik Nevland eller Erik Fuglestad var å se på Stemmen denne novemberkvelden.
Kampen 25 minutter forsinket da den opprinnelige oppsatte dommeren ikke kom. En Pol-funksjoner startet kampen før Ronald Urban ble byttet inn etter tre minutter.
Vaulens nye 3-5-2 formasjon fungerte bra i dag. Man kom rundt på kantene og fylte bra opp i boksen. Det høye presset skapte også stadig problemer for et noe nølende Randaberg.
Amar Kotlica kunne ha gitt Vaulen ledelsen allerede etter seks minutter, men headet Erlend Mohus flott innlegg tilside for mål.
Erlend Mohus slo så flatt opp på Amar Kotlica som fikk vendt opp, men skjøt i blokken etter 10 minutter.
Gedigen sjanse til Vaulen like etter da Ørjan Bergums flate innlegg gikk forbi både Thomas Monsen Haugland og Amar Kotlica.
Man fikk dog corner som ble slått ut på 20 meter. Ole Wick Henriksen fyrte av og keeper Mathias Paulsen måtte gi retur. Kaos i boksen før Amar Kotlica fikk pirket den inn! 1-0 etter 12 minutter.
RIL med fantastisk gjennomspill etter kvarteret, men Vaulens keeperdebutant Sander Thaule reddet mesterlig forsøket til spissen som var alene gjennom.
Randabergs største sjanse kom etter 20 minutter da uromomentet med nummer 19 på ryggen skjøt i tverrlegger og over! Her rygget Vaulen alt for meget.
Vaulen prøvde å spille pen fotball. Raskt og effektivt langs bakken. Som etter 23 minutter da man startet på egen fem meter. Syv trekk senere skjøt Daniel Hadland utenfor fra 16 meter.
Mye bra spill av Vaulen nå. Ørjan Bergum hadde to halvsjanser, mens Vegard Natland også testet skuddfoten før pause.
Sander Thaule med tre involveringer rundt 28 minutter. Først vippet han et skudd bra rundt stolpen før han fikk unna de to påfølgende cornerne.
Vaulen gikk til pause med ledelsen 1-0. Det var en kort pause hvor dagens trener Fredrik Stray Tjaum ledet an med coaching i verdensklasse.

Ingen forandringer i pausen. Strandguttene var nå enda mer dominante. Det høye presset ledet Randaberg til å gjøre feil på feil.
Ørjan Bergum dro seg løs flere ganger med sin store fart. Etter 34 minutter var det store rom, men Bergum fikk ikke slått rundt backen til en helt fri Amar Kotlica foran mål.
Thomas Monsen Haugland skjøt så like over etter 41 minutter. Like etter var Randaberg også nær å lage selvmål. Man fikk også et par frispark fra bra hold, men verken Ole Wick Henriksene eller Daniel Hadland hadde fininnstilt siktet.
Omsider fikk Vaulen økt ledelsen etter 51 minutter. Simon Sakkestad slo opp på Amar Kotlica som flikket gjennom Ørjan Bergum. Austevollkaren satte fart og alene med keeper gjorde han ingen feil! 2-0.
Ceu Lian Khar kom så inn for Amar Kotlica som haltet av med vonde ankler etter 53 minutter.
Ørjan Bergum ble så snytt for noe som for oss så ut som et soleklart straffe etter 55 minutter.
Sander Thaule reddet så et skudd til corner som Vaulen sko kontra på. Ole Wick Henriksen skjøt i steget, men ballen endte utenfor.
Det endte med 2-0 seier til Vaulen som på torsdag spiller mot arrangørklubben Pol. Avspark på Stemmen da er klokken 17.30.