De brente sjansers kamp
(04.10.18) Vaulen bommer på fem-seks 100%-sjanser. Isteden gikk Nærbø hen og headet inn en corner på tampen slik at det ble tap mot tabellnaboen.
NÆRBØ
1–0
Atle Bratland
73 min

4. oktober – Loen 1 Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Lucian Popa (Austrått)

4. John Herman Ås

I det motsatte oppgjøret vant Vaulen hele 5-0 som er sesongens største seiersmargin.
Her må Vaulen klare seg uten sin forsvarskjempe Fredrik Stray Tjaum som er suspendert. Ellers legger vi merke til at Kristoffer Muri, Even Sandøy Nærum og Ole Wick Henriksen er tilbake i troppen etter forfall sist.
Nærbø har slitt etter ferien (2 1 5) og i sin forrige kamp kunne dem kun stille med 12 mann i troppen. De er dog kjent for å ha inne et bra maksnivå og har slått sterke lag som Bryne 2 (5-3) og Frøyland (2-0).
Kampen spilles på det fantastiske anlegget til Nærbø kalt Loen. Her er det tribune med tak så det er bare å komme og støtte opp om laget!

Troppen: Endre Lien, Eric Ordaz, Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Kristoffer Muri, Bendik Aarstad, John Herman Ås, Vegard Natland, Morten Nygård, Sander Oaland, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Surdal Arnesen, Even Sandøy Nærum, Ole Wick Henriksen, Denis Mehremic, Chris Andre Mannes, Jørgen Helland, Daniel Lie.
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randeberg, Vegard Natland – Alexander Surdal Nilsen, Even Sandøy Nærum, Sander Oaland, Thomas Surdal Arnesen – Daniel Lie – Jørgen Helland.
Nykomponert lag for Vaulen som var uten en suspendert Tjaum. Dermed gikk Randeberg inn som stopper og Bergum ned som back.
Daniel Lie var dagens kaptein og han valgte å skifte side slik at man fikk fordel av medvind i første omgang.
Vaulen startet friskt og tok et sterkt grep om kampen i startfasen.
Jørgen Helland hadde blant annet et skudd som tok i en blå og gikk til corner før minuttet. Thomas Surdal Arnesen ble så felt på hjørnet av boksen etter fire minutter, men verken Bendik Aarstad eller noen av lagkameratene fikk kriget inn det påfølgende frisparket som gled forbi mål.
Vaulen fortsatte å trøkke på. Thomas Surdal Arnesen ble nær spilt alene gjennom av broremann, før Sander Oaland hadde et par greie skuddforsøk rundt ti minutter.
Nærbø kom litt mer med utover i første omgang og hadde blant annet en brukbar sjanse som Vaulen kontret ned høyrekanten ved Ørjan Bergum, men Daniel Lies styring i kampens 17. minutt gikk rett på keeper.
Endre Lien vartet så opp med en flott redning etter 21 minutter da Nærbø plutselig gled gjennom sentralt og fyrte av fra rundt 16 meter.
Så et nydelig gjennomspill av Thomas Surdal Arnesen til halvbror Alexander Surdal Nilsen etter 24 minutter. Den gamle storscoreren kom alene mot keeper og skulle bare sette ballen nede i kroken, men keeper kastet seg tidlig ned og fikk blokkert!
Nærbø brøt så på midten etter 28 minutter, men heroisk forsvarsjobb av Vaulen rettet opp feilen.
Ny bra sjanse til Vaulen etter halvtimen. Vegard Natlands innkast fant Jørgen Helland i boksen, han slo inn foran mål til Daniel Lie som fikk headet mot mål, men igjen gikk ballen rett på keeper.
Småskummelt motsatt da Bendik Aarstad headet ballen like over eget mål etter 33 minutter.
Like etter taklet Aarstad i forsvar og førte forbi et ledd før han sendte avgårde en stikker mot Surdal Nilsen, men høyrekanten var ikke helt med på den ellers hadde han hatt fri bane mot mål.
Alexander Surdal Nilsen fikk tilsnakk for en ettersleng etter 35 minutter, men unngikk gult kort.
Opp mot pause roet det seg noe. Etter 44 minutter gikk Geir Haugseng gult kort hos hjemmelaget.
Man gikk til pause på stillingen 0-0, men om man teller store sjanser stod det vel 4-2 fordel Vaulen.

Tross motvinden kom Vaulen seg fremover på banen også i andre omgang. Etter 49 minutter viste man prov på pent teknisk spill langs bakken, men innlegget fra siden ved Jørgen Helland blåste over målet.
Nærbø på sin side hadde hatt et par skudd tilside for mål. Felles for dem begge var at sjansene kom etter oransje feil, selv slet dem med å produsere sjanser på egenhånd.
Så et flott innlegg fra Alexander Surdal Nilsen som slo inn fra høyre etter 56 minutter, men ballen traff vel nærmest i knærna på Helland før den spratt inn til målmannen.
Thomas Surdal Arnesen ble så vinket av for offside. Her var det noe uenighet i den oransje leiren da det neppe var Thomas som var på feil side.
Ny enorm sjanse for Vaulen etter 59 minutter. Igjen var det en oransj som ble spilt alene mot keeper. Denne gangen var det Jørgen Hellands tur, men han fikk nærmest strømpetreff og skjøt utenfor.
Alexander Surdal Nilsen måtte så gi seg med krampetendenser etter timen. Inn kom Ole Wick Henriksen.
Like etter kom også Chris André Mannes innpå, denne gangen var det et planlagt bytte med Thomas Surdal Arnesen som har problemer med lyskene.
Daniel Lie prøvde skuddfoten etter 62 minutter, men det tunge skuddet fra 16 meter gikk midt på keeper.
Nye enorme sjanser for Vaulen etter 63 minutter. Da keeper måtte kaste seg foran og slå et innlegg fra Ole Wick Henriksen ut i returrommet. Der kom Even Sandøy Nærum fra dypet, men skuddet gikk nok en gang rett på keeper.
Even Sandøy Nærum fikk så tilsnakk av dommeren etter å ha sparket bort ballen.
Sekstiseks minutter nå og et flatt oppspill i boks ble halvklarert ut til Mannes, men han gikk seg fast og skjøt i blokken. Ballen havnet ute på 25 meter til Sandøy Nærum som sendte avgårde et hardt skudd inn til keeper.
Så heftig triangelspilling i boks mellom Natland, Wick Henriksen og Helland, men isteden for å skyte når sjansen var der ble ballen slått tilbake i det samme rommet.
Så kom baklengsmålet som bare måtte komme etter slik kraftig dominans... Et corner fra venstre ble slått høyt inn på andre stolpe. Man kom på halvdistanse og ballen ble slått tilbake foran mål før den ble kriget over streken. 1-0 ved Atle Bratland etter 73 minutter.
Nå kunne Nærbø legge seg mer bakpå og samtidig la tiden gå. Vaulen på sin side ble litt utålmodige og mistet noe balansen i laget.
Nye bytter for Vaulen fulgte. Morten Nygård erstattet Sander Oaland på midten etter 79 minutter, mens Denis Mehremic kom inn for Jørgen Helland etter 82 minutter.
Vaulen hadde en god periode like etter hvor man bet seg fast en stund med noen offensive innkast.
Etter 87 minutter kom Kristoffer Muri inn for Vegard Natland. Nå kastet man frem det meste og spilte vel i 3-2-5 med Muri som oppspillspunkt.
Taktikken ga Nærbø større rom å boltre seg i og dem kom til et par cornere. På den siste corneren etter 88 minutter reddet da også Vaulen på strek.
Så et flott skudd av Nærbø som Endre Lien vel hadde noen fingertupper på og fikk slått i tverrlegger etter 89 minutter.
En voldsom takling av Kristoffer Muri fulte og dermed gult kort i kampens 90. minutt.
Denis Mehremic skjøt en liten meter utenfor stolpen fra 20 meter etter 91 minutter.
En Nærbø-spiller ble så liggende nede og Denis Mehremic fikk gult kort for munnbruk da han kjeftet for all tidsuthalingen.
Siste sjanse for Vaulen etter 94 minutter da et langt innkast kom inn i feltet, ballen spratt ned etter første duellen, men litt symptomatisk for Vaulen så var det ingen som leste den.
Det endte med tap mot bunnrivalen.
Selv om Moi og Bogafjell virker ganske så akterutseilte så kan man ikke føle seg helt trygge, men mye vil nok avhenge på om Madla og Staal holder seg i 3. divisjon, samt poengkoeffisienten for 12. plassen i de to 4. divisjonsavdelingene.