Klar for tredje divisjon
(04.10.12) Etter to sesonger i fjerde divisjon er Vaulen tilbake på nivået dem lå på fra 2001 til 2010!
Det ble klart i kveld etter 3-1 seier mot Randaberg 2. Hana kan komme ajour på poeng om Vaulen taper sine siste to, men målforskjellen til Vaulen er såpass mye bedre.
3–1
RANDABERG 2

15 min
Randaberg 2
Eivind Ovedal (D Berg)
17 min

John Sanne (Ovedal)
22 min

Gaute Schei (Husvæg)
78 min

4. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: T Bertelsen (Lura)

23. Eirik Hadland

Vaulen gjorde fire endringer fra sist. Stian Lima inn for Eirik Hadland på backen. Jarle Eike erstattet Marius Fossmark i midtforsvaret, mens Harald Nedreskår tok over for Arnt Ove Ivesdal på midtbanen. John Sanne ble foretrukket foran Christer Husvæg på kanten.
Vaulen (4-2-3-1): 1. Steffen Holm 30. Jon Tennebekk Nessa, 5. Daniel Vatland, 8. Jarle Eike, 2. Stian Lima 29. Harald Nedreskår, 16. Thomas Idsø 9. John Sanne, 14. David Berg, 11. Eivind Ovedal 17. Are Sander Meling.
Vaulen hadde startvansker mot Randaberg 2. Var det nerver, eller taktikk om å ligge bakpå og kontre med sine lynkjappe kanter?
RIL hadde et to store sjanser i starten. Først et snapskudd fra 14 meter som heldigvis gikk rett på keeper etter fem minutter. Like etter kom spissen deres alene gjennom mot keeper etter at en høy ball ble timet feil. Keeper Steffen Holm gjorde en flott og modig jobb med å kaste seg over ballen.
Randabergs Christer Håland fikk gult kort etter ni minutter da han tok ned Eivind Ovedal på vei igjennom.
John Sanne tok et kort frispark ned langs venstresiden, men innlegget fra Stian Lima hadde ingen adresse.
Daniel Vatland slo i kanalen til Eivind Ovedal som kom forbi backen etter 12 minutter. RILs keeper Janvier Ndikumana ruset ut slik at Vaulen-spilleren ikke fikk løftet ballen over.
Vaulen var nå mer med etter en dårlig start. Både Eivind Ovedal og Harald Nedreskår hadde noen småfarlige skudd fra distanse.
Så tok Randaberg 2 ledelsen etter kvarteret. Et skudd fra drøye 20 meter ute ved venstresiden av boksen, ble gitt retur på og kriget inn til 0-1.
Vaulen utlignet nesten på direkten. 1-1 scoringen var et klassemål. David Berg spilte fri Eivind Ovedal som satte fart og viste kaldhet i avslutningsøyeblikket ved å vri den over skulderen på keeper.
Keeper Janvier Ndikumana ble liggende etter scoringen og det var en pause på nesten tre minutter før kampen kom i gang igjen.
Randaberg hadde seks spillere fra A-troppen og hadde mye av ballen. Etter 21 minutter skjøt dem igjen fra distanse, Steffen Holm fanget opp sin egen retur.
Istedenfor kom Vaulen kjapt på en overgang. Are Meling flikket gjennom Eivind Ovedal som viste fart og overblikk da han slo over til John Sanne som fikk en lett jobb med å sette ballen i åpent mål. 2-1!
John Sannes frispark etter halvtimen resulterte nært i selvmål da en forsvarer headet oppå kryssbøylen.
Randaberg ga seg ikke og hadde blant annet en rekke cornere, men Vaulen virket farligest foran kassen. John Sannes harde innlegg etter 38 minutter ble headet like utenfor venstre stolpe av Eivind Ovedal.
Randaberg burde ha utlignet etter 43 minutter. Et langt innkast spratt inn på andre stolpe, men fra hjørnet av femmeteren blåste en i sort og hvitt skuddet over!
Hurtig spill fra side til side fikk Vaulen ute av kontroll etter 45 minutter, men headingen fra Randaberg gikk utenfor.
Stian Lima skaffet et corner på overtid. Daniel Vatland vant duellen i feltet på John Sannes corner, men dommeren blåste frispark til keeper.
Randaberg var fremdeles det laget med mest ballinnehav i starten av andre omgang. uten at de skapte de største sjansen.
Nå startet det også å hølje ned noe som gjorde banen svært glatt.
Daniel Vatland felte en motspiller på 16- meterstreken etter 58 minutter. Dommeren måtte konfrentere med linjemann og dømte frispark. Vaulen linet fem mann i muren på det skumle frisparket som heldigvis ble svakt utført og gikk rett i muren.
Christer Husæg kom inn for John Sanne etter 59 minutter.
Han presenterte seg raskt med å slå inn til Are Meling, men headingen gikk utenfor.
Så en skummel dupper fra Randaberg som dalte ned like tilside for Steffen Holms høyre stolpe etter 62 minutter.
Are Meling headet igjennom Christer Husvæg som kom fri etter 64 minutter, men skuddet var dårlig og gikk rett på keeper.
Så kom Vaulen på overgang med fem mann etter 66 minutter. Ovedal slo inn fra høyre og ballen gikk via Meling til Husvæg. Alene med keeper fikk han ikke stokket beina ordentlig og skuddet gikk igjen midt på keeper.
Christer Husvæg var virkelig på farten. Etter 68 minutter ble han nok en gang spilt gjennom, men denne gangen gikk skuddet utenfor!
Eivind Ovedal spilte så en stikker gjennom mot David Berg som kom på en 50-50 ball mot keeper, han skled frem og ballen gikk via keeper og til kast etter 71 minutter.
Gaute Schei kom inn for Are Meling like etter.
Vaulen ble nå presset bakpå i en periode før man skulle få det befriende 3-1 målet.
Christer Husvægs corner fra høyre var perfekt og traff Gaute Schei som enkelt kunne sette ballen over streken!
Nå var det meste gjort. Vaulen hadde tre bytter fra 79 til 84 minutter. Inn kom Anders Dale, Halil Husic og Kjetil Thulin, ut gikk Harald Nedreskår, Eivind Ovedal og David Berg.
Kampen var avgjort og flere Vaulen-spillere ville være med på festen. Spesielt Stian Lima som kom på en rekke sugende løp.
Etter 85 minutter slo Christer Husvæg inn fra venstre. Kjetil Thulin prøvde seg med en hengende volley, men skuddet gikk rett opp og Stian Lima ble avblåst for offside.
Stian Lima ble så dyttet overende i feltet etter 87 minutter, men det var ikke straffespark noe Lima selv bekreftet til tilskuerne.
Tre minutter ble lagt til uten at noe spesielt skjedde. Dermed vant Vaulen 3-1!

Stian Lima og Anders Dale jubler for at opprykket er i boks.