Trist sorti for Vaulen
(04.10.10) Det går mot 4. divisjon for Vaulen etter 3-1 tap mot Ålgård 2.
"I dag er vi rett og slett ikke gode nok, og slipper inn to billige mål på dødball," sa Endre Tangen til Stavanger Aftenblad etter kampen.
ÅLGÅRD 2
3–1
Daniel Grønning
37 min
72 min
Thomas Idsø
Bård Heggem
88 min
Eirik Kalsås
92 min
4. oktober – Solås kunst Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: Terje Olsen (Viking)
19. Sven Ole Høvring
En del forfall hos Vaulen, men Fredrik Berntsen var tilbake.
Vaulen var uten Eivind Staurland (offshore), Are Meling (ferie), Daniel Vatland (suspensjon), David Møller (skadet), Anders Idsø (skade), Erik Hildén (skade) og Espen Nilsen Gjøsund (skade).
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Stian Lima, Marius Fossmark, Jarle Eike, Eirik Mæland – Henrik Jelsa, Thomas Idsø, Anders Dale, Øystein Berge Gjellestad – Fredrik Berntsen, Magne Christiansen.
Etter kuling og regn hele dagen var forholdene noe bedre da kampen ble sparket i gang.
Vaulen hadde allikevel motvind.
Vaulen ville ha straffespark etter to minutter da Øystein Berge Gjellestad ble hindret da han prøvde å forsere innover i feltet.
Solåsbanen var veldig stor, men Vaulen slet med å dra fordel av det.
Spillet gled dårlig. Om det var vinden, høye skuldre, undervurdering eller at man rett og slett ikke var gode nok vites ikke, trolig var det en kombinasjon.
Ålgård stilte nemlig med et svært ungt lag og burde være mulig å hamle opp med.
Vaulen kom til en halvsjanse etter kvarteret da Anders Dale headet utenfor.
Det dårlige spillet fortsatte med masse lette balltap.
Øystein Berge Gjellestad fikk dårlig treff fra 14 meter da Anders Dale la inn fra høyre etter 27 minutter.
Så gjorde Ålgårds keeper en god enhåndsredning på Stian Limas skudd fra 16 meter, ballen gikk meteren tilside for mål og ut til corner.
Thomas Idsøs påfølgende corner etter halvtimen ble møtt av Marius Fossmark som på akrobatisk vis hælet utenfor.
Ålgård så farlige ut når de kom på kontringer. De hadde noen kjappe kantspillere, men sentralt var dem ikke like giftige. Etter 31 minutter headet dem like utenfor.
Like etter ble Magne Christiansen felt på 25 meter, Thomas Idsøs forsøk ble vridd ned mot venstre, men keeper reddet lett.
Vaulen fikk en gratissjanse etter 34 minutter da Henrik Jelsa ble foræret ballen. Hans harde innlegg gikk ut til Øystein Berge Gjellestad som misset på skuddet.
Etter en død start var det nå bedre takter av Vaulen, men da tok isteden Ålgård ledelsen. ÅFK 2 fikk corner fra høyre etter 37 minutter. Ballen kom inn mot andre stolpe hvor Daniel Grønning fikk heade fritt inn. Hvor var markeringen der?
Thomas Idsø spilte opp på Fredrik Berntsen etter 40 minutter, han vendte om og la inn mot første stolpe hvor en sort og grønn satte ballen like utenfor eget mål.
Keeperen fomlet på Thomas Idsøs corner og ballen gikk ut til Anders Dale som ukontrollert tuppet ballen over mål.
Vaulen hadde gode muligheter ved både Øystein Berge Gjellestad og Magne Christiansen etter 41 minutter, men begge var i ubalanse og fikk ikke skutt. Her savnet vi besluttsomhet foran mål!
Øystein Rugland hos Ålgård kom til et hardt og lavt skudd fra 25 meter etter 44 minutter, Ørjan Olsen ga en liten retur før han fikk kontroll.
Minuttet på overtid i første omgang hadde hjemmelaget to kjappe cornere. Målscoreren fikk igjen heade, men denne gang var Olsen med på notene og fikk en hånd på ballen.
To minutter på overtid ble Fredrik Bernsen revet overende da han var på vei gjennom, men dommer Terje Olsen holdt kortene tett til brystet.
På frisparket fra Thomas Idsø ble ballen halvklarert ut på 16 meter hvor Henrik Jelsa skjøt midt på mål.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-0. Vaulen hadde ikke fått spillet til å gli. Det var ingen rytme og man slet med å få kommando over midtbanen.

Etter en kort pause startet man igjen.
Ålgård handset på 40 meter etter 47 minutter. Thomas Idsø løftet opp og Marius Fossmark stupet frem, men headingen gikk inn til keeper.
Innbytterne til Vaulen ble nå sendt i oppvarming. De oransje slet fremdeles med å finne ut av det. Samtidig som man slurvet fælt med oppspillene. Veldig mange spillere var under pari.
Vaulen fikk frispark nede ved høyre hjørnespark etter 51 minutter. Thomas Idsø slo inn mot Marius Fossmark som headet mot andre stolpe hvor Anders Dale stupet frem, men Ålgård reddet på streken!
Thomas Idsø slo en god ball på tverrs av hele banen til Magne Christiansen som tok ballen med på brystkassen før han skjøt 3-4 meter utenfor.
Ålgård 2 hadde god tid og Vaulen-spillerne ble mer og mer frustrerte.
Fredrik Berntsen ordnet corner på en ball fra Marius Fossmark etter 55 minutter. Thomas Idsøs serve ble headet i mål av Marius Fossmark på første stolpe, men dommer annulerte for angrep på keeper. Noe Vaulen-leiren var sterkt uenige i.
Et overraskende skudd fra høyrekanten langt ute på siden gikk mot første kryss og keeper Olsen i Vaulen-buret måtte gi til corner etter 57 minutter.
Ålgårds kjappe høyrekant kom fri etter 58 minutter, men Olsen var raskt nede og la ballen halvmeteren utenfor.
Den påfølgende corneren ble satt i mål, men dommeren annulerte igjen.
Vaulen gjorde to bytter etter 62 minutter. To kjappe kantspillere i Christian Lyse og Stian Falnes kom inn, ut gikk Fredrik Berntsen og Øystein Berge Gjellestad.
Det betød at Henrik Jelsa gikk opp på topp.
Vaulen slet videre i tussmørket og slet med å treffe på enkle pasninger.
Man hadde riktignok mye av ballen, men sistepasningen manglet.
Thomas Idsø dro seg inn sentralt og ble felt på 18 meter sentralt foran mål. Thomas Idsø tok frisparket selv, la ballen over muren og inn nede ved venstre stolpe. Keeper så ikke ballen før den lå i kassen.
Vaulen øynet nå nytt håp, med seier i denne kampen ville man bare være tre poeng bak Vardeneset.
Isteden var det Ålgård som tok over kampen. De kom til en del cornere og halvsjanser. Vaulen ble kanskje for utålmodige?
Så kom sjansen Vaulen ventet på. Et langt utspill fra keeper gikk mot Christian Lyse som satte fart på venstre. Skuddet mot lengste stolpe ble på strålende vis gitt ut til corner av keeper.
Det var mange spillere som hanglet. Marius Fossmark haltet og ville egentlig ut.
Et offensivt kast fra Stian Falnes ble lagt igjen av Stian Lima til Marius Fossmark som klinket til langt utenfor fra 30 meter.
Anders Dale ble spilt opp på 20 meter, dro seg innover, men skuddet var dårlig etter 80 minutter.
Dale slo så ut til Lyse på venstre etter 82 minutter, skuddet fra 22 meter var hardt, men gikk rett på keeper.
Christer Husvæg kom nå inn for Henrik Jelsa. Dermed gikk Christian Lyse opp som spiss.
Et corner fra Thomas Idsø gled gjennom feltet etter 85 minutter.
Ørjan Olsen leverte en fantomredning etter 87 minutter da ballen ble liggende fri i boksen.
Ålgårds venstrekant handset to ganger etter 88 minutter, men fikk corner ut av det.
Serven fra venstre ble headet inn av Bård Heggem til 2-1. Nok et dødball mål i mot og målet var temmelig likt det første med en spiller som fikk gå fritt opp.
Det var spikeren i kista for Vaulen som forstod at det var over.
Da man hadde kastet frem alt kom Ålgård to mot to etter 92 minutter. Man spilte klikk-klakk på tverrs før Eirik Kalsås satte ballen i åpent mål til 3-1 fordel Ålgård 2.
Marius Fossmark fikk gult kort for protester etter målet. Muligens mente han det var offside?
Dommer Terje Olsen blåste av etter 93:52.