Ordaz ordnet opp
(04.10.04) Vaulen videre på golden goal. Nå blir det spennende å se hvem Vaulen får i semifinalen - Sandnes Ulf, Vard Haugesund, eller vinneren av SIF/Viking.
VET HVOR MÅLET STÅR: Juniorkeeper Eric Ordaz ble jokeren for Vaulen. Ingen klarte å score i 106 minutter og 34 sekunder før Ordi dukket opp!
1-0
FRØYLAND
Eric Ordaz (Anders Idsø)
105 min
4. oktober - Hinna - Tilskuere: 15 - Rog. cupen - Dommere: Lars Dahlgren (VBK)
11. Eivind Staurland
12. Stian Lima -> 10 minutter (<- 59 min)
13. Øyvind Vollen -> 57 minutter
94
14. Olav Barstad Lund -> 59 minutter (<- 91 min)
15. Eric Ordaz -> 91 minutter
16. Bjarne Hov
Dommertrio i denne kampen var - Lars Dahlgren (Vardeneset), Leidulv Nygaard (Tjensvol) og Eirik Sunde (Vaulen).
Grus har nå blitt fylt på banen, og banedekket var nærmere en grusbane enn en kunstgressbane.
Den første sjansen kom i det niende minutt. Stein-Ivar Andersen med innlegg fra høyresiden som Frøylands Thor Arne "Maskemannen" Rosland skjøt i egen stolpe og ut!
Thomas Idsø som hadde trådd over på oppvarming måtte gi seg etter ti minutter, inn kom Stian Lima som tok Thomas' rolle på høyre midtbane.
Så to kjappe Frøyland muligheter, først et svakt skudd av en Frøylandspiss som kom helt fritt igjennom. Deretter en slurvete pasning som ga Frøyland sjansen på venstrekanten, men Sverre Gjuvsland fikk klarert skuddforsøket på streken.
Men spillemessig var dette en svak kamp med mange slurvete avleveringer. Få skudd på mål og lite å varme seg på i høstmørket.
Høstferiefotballen bare fortsatte ut omgangen, neste sjanse som ble notert var etter 44 minutter da et innlegg fra høyre ved Eirik Ekholdt kom over på andre stolpe til en umarkert Sverre Gjuvsland. Sverre fikk god tid og prøvde å legge ballen i vinkelen, men skuddet gikk utenfor.
Frøyland med pangstart i andre omgang og de var nære på to ganger før Vaulen våknet. Så etter 50 minutter slo Anders Idsø en ball igjennom til Eirik Ekholdt, men Fast Eddi skjøt på keeper.
Nå fikk Vaulen mer trøkk på det og man kom til en del farlige cornere, nærmest var Anders Idsø da han nesten skrudde ballen i mål fra hjørnet, men keeper fikk i siste liten fistet ut til nytt corner.
Så en del forandringer på laget. Sverre Gjuvsland gikk frem som spiss, mens Øyvind Vollen og Olav Barstad Lund etter hvert kom inn for Ole Bjørn Bredesen og Stian Lima.
Etter 68 minutter rullet Anders Idsø opp et flott Vaulenangrep, ballen gikk ut på venstre til Stein-Ivar Andersen, som skapte trøbbel for Frøylands keepere med sin harde kross, men ballen ble bokset videre i feltet og endte i ingenting.
Så ble Frøylands innbytter Olav Skurve spilt helt fritt igjennom på høyresiden etter 79 minutter, Tommen ruste ut og gjorde vinkelen mindre, og skuddet trillet til venstre for mål.
Like før slutt slo Jarle Eike ned til Christophe Dagsland på venstresiden, han la ut igjen til Anders Idsø på 20 meter, men skuddet gikk rett på keeper.
Dermed var det 0-0 etter ordinær tid og det var klart for 2x15 minutter sudden death.
FØRSTE EKSTRAOMGANG
Eric Ordaz kom inn for Olav Barstad Lund foran første ekstra omgang. Ordi gikk frem som spiss, mens Christophe gikk ned på midtbanen.
Frøyland fikk to mann ned for telling i starten av omgangen, på den andre episoden fikk også Øyvind Vollen gult kort etter å ha kollidert med Frøyland-backen.
Så etter 105 minutter, Sverre vinner en hodeduell like utenfor Frøylands 16 meteren, ballen ligger i luften, men Sverre fikk kastet seg inn og fikk til en avslutning som gikk utenfor.
På en kontring helt på tampen prøvde også Christophe skuddfoten, men skuddet gikk utenfor.
Så godt på overtid - Sverre spiller til Anders på venstresiden som får slått inn lavt foran mål, ballen forandrer vel retning, men finner Eric Ordaz på andre stolpe som kan bredside ballen i mål bak en utspilt Arild "Silå" Tengesdal i Frøylandmålet.
Dermed var Vaulen videre til semifinalen på sudden death!