39. Øystein Berge Gjellestad -> 59 minutter
15. Tarald Kleppa Øvrebø -> 85 minutter
19. Sven Ole Høvring
22. Pål Jacob Nessjøen
Spillerkrisen er avblåst hos Vaulen som hadde åtte innbyttere mot Åkra. Are Meling er trolig ute for resten av sesongen etter å ha slått opp bruddet nok en gang på lørdag. Stian Lima og Marius Fossmark er på bryllupsreise om ikke sammen. Jostein Eidem sliter med bevegelsen i foten og er langtidsskadd. Jarle Eike trener av og til, men beina tåler ikke allverden med belastning ennå.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Alexander Landsnes, Erik Hildén – Christian Lyse, Magne Christiansen, Anders Dale, David Møller – Henrik Jelsa, Fredrik Berntsen.
Nydelig spillevær da Vaulen tok i mot et Åkra-lag med den gamle storkeeper Ståle Oldeide (42) i mål.
Vaulen var friske de første fem minuttene, blant annet fikk Magne Christiansen et mål annulert for offside.
Isteden skulle Åkra ta ledelsen mot spillets gang. Alexander Landsnes og Erik Hildén på venstresiden av vaulenforsvaret stoppet opp ventet på keeper Tom Arne Bø Pedersen. Isteden ble det en gedigen misforståelse og Tore Hovland snappet opp ballen, han passerte keeper Tom Arne og satte ballen i det tomme buret.
Målet ga Vaulen en knekk og man sluttet å spille fotball. En høy ball ble lempet inn i bakrommet og Åkras kjappe spiss Marcel Espejo knuste Vaulens stoppere på farten. Skuddet gikk inn via høyre stolpe til 0-2.
De oransje slo mye langt uten mål og mening. Alt ble klumpet inn mot midten og det var ingen gli over spillet. Man slet også på overganger i mot da man stod veldig høyt med kantene.
Endre Tangens gutter sled med å produsere farligheter foran mål. Men etter 17 minutter skapte et Magne Christiansen-frispark fra høyrehjørnet av boksen kaos foran mål og med nød og neppe fikk Åkra slått ut til corner.
Publikum ville ha straffespark to ganger på forseelser på Fredrik Berntsen. Først etter 33 minuttter fikk han to strake armer i ryggen, så etter 39 minutter ble han dratt over ende da han frekt dro seg innover langs kortlinja.
Vaulen reduserte like før pause. Målet kom ut av intet. Etter triangelspill på høyre slo David Møller foran kassen til Magne Christiansen som fra fem meter var sikker.
Stian Falnes erstattet Henrik Jelsa i pausen. Christian Lyse gikk opp på topp, mens Falnes tok kantrollen.
Marcel Espejo fikk stå umarkert i feltet og headet like over på et innlegg fra venstre etter 47 minutter.
Vaulen savnet nok sin midtbanegeneral Anders Idsø som sliter med en vond ankel. Det ble for puslete og man klarte ikke å etablere noe spill. Sjelden fikk man til mer enn to-tre trekk.
Så dobbeltbytte av Vaulen etter 59 minutter. Petter Søndenå erstattet Erik Hildén på venstreback, mens debutant Øystein Berge Gjellestad kom inn på kanten for david Møller. Øystein tok plass på høyresiden slik at Stian Falnes byttet til venstre.
Et lurt frispark fra Magne Christiansen etter 62 minutter ble slått flatt opp på Stian Falnes som lurte på venstre hjørne av boksen. Keeper Oldeide rykket ut og fikk parrert til innkast.
65 minutter nå og Vaulen var faktisk i en god periode hvor man triller ball. Åkra lå dypt med kort avstand mellom forsvar og midtbane slik at det nesten var umulig å trenge igjennom.
Midtbanespiller Anders Idsø kom inn for spissen Fredrik Berntsen etter 74 minutter, dermed gikk Magne Christiansen på topp.
Vaulen sov etter et Åkra-innkast etter 76 minutter og Petter Søndenå reddet Vaulen på to meter.
Etter 77 minutter fikk Ahmed Batigov hos Åkra gult kort for uthaling av tid.
Ronny Hauge kom inn som tredje spiss etter 80 minutter da stopper Alexander Landsnes gikk av. Dermed 3-4-3-system.
Vaulen utlignet etter 82 minutter da Stian Falnes kastet inn fra venstre. Anders Dale stusset ballen videre til Magne Christiansen som passerte en mann før han skjøt mellom beina på keeper til 2-2.
Verken Vaulen eller Åkra var fornødd med ett poeng og begge lag kastet frem spillere. Dermed skjedde det utrolig mye foran mål.
Åkra kom rundt på kant og la ut til 20 meter, skuddet ble blokket av Eivind Staurland på fem meter.
Tarald Kleppa Øvrebø kom inn på topp for Christian Lyse etter 85 minutter.
Et overraskende Åkra-skudd etter 86 minutter ble gitt til corner av keeper Tom Arne Bø Pedersen.
Stian Falnes ordnet corner til Vaulen etter 87 minutter da han jobbet på et langt utspark fra keeper. Magne Christiansens corner fra venstre fant Eivind Staurland på første stolpe som headet via en blå til nytt corner.
Magnus Kartevold blokket en enorm mulighet for gjestene på fem meter etter 89 minutter.
Fire minutter ble lagt til.
Anders Dale headet et Stian Falnes-kast over på første stolpe etter 92 minutter.
Fire minutter på overtid hadde Åkra en trippelsjanse som dem burde ha scoret på. Keeper Tom Arne Bø Pedersen vartet opp med to flotte redninger før Eivind Staurland reddet på strek.
Det var det siste som skjedde i kampen som endte med 2-2.