Kom til kort
(04.08.11) Vaulen varierte i prestasjonene og tapte 4-3 mot divisjonskollega Varhaug. "Vi får skylde på de harde treningene vi har hatt denne uken, samtidig manglet vi et helt lag," forteller Thomas Idsø.
Ellers er det obligatorisk trening i morgen, fredag, klokken 17.00. "Alle må komme," berettet trener Endre Tangen.
VARHAUG
4–3
Varhaug
17 min
Varhaug 23 min

38 min
Espen Nilsen Gjøsund (Jelsa)

60 min
Henrik Jelsa
Varhaug 62 min

Varhaug 76 min

82 min

> 83 minutter

Vaulen manglet bortimot et helt lag. Magne Christiansen og Daniel Vatland var blant dem som stod over med forfall. Anders Idsø var syk, mens Jarle Eike er skadd. Tore Søraas og Øystein Berge Gjellestad er fremdeles ute. Eirik Mæland derimot var tilbake etter operasjon.
Are Meling er på gang igjen, men er på ferie i to uker.
Knut Foldøy gir seg i Vaulen da han har kommet inn på skole i Telemark.
A-laget startet med ordinære treninger mandag 1. august. Første seriekamp er torsdag 11. august hjemme mot Midtbygden.
Vaulen (4–2–31): Ørjan Olsen – Stian Lima, Espen Klette, Eivind Staurland, Petter Søndenå – Anders Dale, Thomas Idsø – Christian Lyse, Espen Nilsen Gjøsund, Christer Husvæg – Henrik Jelsa.
Vaulen åpnet kampen best. Ballen gled flott i laget og man så ut til å trives på den store banen. Man kom også til noen halvsjanser, først ved Christian Lyse som skjøt i nettveggen etter tre minutter.
Så et par minutter senere var det Anders Dale som serverte til Christer Husvæg ute på venstre, innlegget gikk flatt inn mot Henrik Jelsa, men keeper fikk parrert før stopperen ryddet unna.
Ørjan Olsens første inngrepen kom først etter kvarteret da det oppstod kommunikasjonssvikt i forsvaret. Så et Varhaug innlegg som ble headet mot mål, men Olsen ga til corner.
Varhaug tok ledelsen etter 17 minutter, men her luktet det minst en meter offside? Vaulen ble paffe og sure av baklengsmålet og mistet initiativet. Varhaug vant duellene og fikk med seg banespillet med det samme.
Varhaug doblet ledelsen etter 23 minutter. Et frispark fra hjørnet av boksen ble slått inn og ble headet perfekt i vinkelen.
Så fulgte en rolig periode før halvtimen da Espen Klette fikk ballen i offensiv 16 meter. Store mannen rundet faktisk tre mann, men satte ballen like utenfor. Hadde han scoret der, så ville årets mål vært klart!
Nå hadde plutselig Vaulen tatt over igjen i denne kampen som svinget mye frem og tilbake. Belønning for strevet kom etter 38 minutter. Et angrep ble startet i forsvarsleddet ved Eivind Staurland som slo opp en lang ball mot Henrik Jelsa som kom først på. Det presise innlegget fant Espen Nilsen Gjøsund
som kom på et sugende løp!
Lite skjedde etterpå og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget.
Etter bare et par minutter av andre omgang fikk Anders Dale sin store sjanse, men skuddet gikk halvmeteren utenfor stolpen.
Christian Lyse forserte så 15-20 meter før han fra skrå vinkel i det 53. minutt fyrte avgårde en suser, men skuddet ble gitt til corner.
Utligningen kom endelig etter timen. Det var klabb og babb i feltet, en nådeløs Henrik Jelsa fikk vel ballen fra en motspiller og pirket inn fra kort hold.
Før avspark foretok Vaulen et trippelbytte. Juniorspiller Lars Peder Strand kom inn til sin A-lagsdebut, han har jo imponert for B-laget i vår. Ut gikk Thomas Idsø.
David Møller kom inn for Christer Husvæg, mens Eirik Mæland gjorde comeback etter mageoperasjon og erstattet Petter Søndenå.
Eivind Staurland var uheldig etter 62 minutter og handset i eget felt. Dommeren så at det ikke var med vilje, men kunne ikke annet enn å blåse.
Varhaug tok på nytt ledelsen da straffen ble satt sikkert. 3-2.
Anders Dale serverte så Henrik Jelsa som kom til en kjempesjanse, men keeper reddet flott etter 74 minutter.
Varhaug økte ledelsen etter 76 minutter. Et innlegg fra siden ble bokset i eget mål av en uheldig Ørjan Olsen.
Minutter senere kom en heltent Ronny Hauge inn for Christian Lyse.
Vaulen skapte ny spenning i kampen etter 82 minutter da Henrik Jelsa mottok ballen på hjørnet av boksen. På toppscorermanér la han kaldt og rolig ballen til venstre for keeper. Iskaldt og 4-3.
Like etter kom sommervikaren Eric Ordaz inn som spiss for tomålsscoreren Jelsa. Samtidig hadde man flyttet frem Espen Klette på topp. Litt av et spisspar!
Oppmann Haisen trodde faktisk at kampen var fem minutter eldre enn den var og trenerne var i furore da de forstod at keeperen Ordaz nærmest fikk ti minutter som utespiller.
Vaulen presset på mot slutten og jaget 4-4, men det ville seg ikke.