Gisle Aanerud protesterer
Ulf vant bunnkampen
(04.08.03) Dommer Lars Madland fra Varhaug kom dessverre i fokus i denne kampen da Vaulen tapte 1-2.
PROTESTERER: Gisle Aanerud var ikke den eneste som var uening i dommerens annulering. Protest signert formannen har blitt sendt inn.
ULF SANDNES
2-1
11. min
Anders Idsø (straffe)
Frode Handeland
75. min
78. min
58
9. Eirik Ekholdt -> 38. minutter (<- 71. min)
78
10. Arne Dalehaug -> 71. minutter (<- 79. min)
18. Tommy Myhre
Vaulen i sin 4-4-2 formasjon startet kampen friskt. Eirik Ekholdt testet skuddfoten tidlig i kampen og den offensive Vaulen midtbanen klarte å rulle over et tannløst Ulf-lag gang på gang. Så etter fem minutt dro Ole Bjørn Bredesen flott innover fra sin høyre kant posisjon og slo en lur stikker til Anders Idsø. Andy var alene med keeper, men Hein Dorholdt i Ulf målet rykket ut og reddet.
Etter 11 minutter fikk Bjarte Rannestad ballen like utenfor 16 meteren, han forsøkte et rykk mot Ulf forsvaret som ikke hang med og tok spiller isteden for ball. Dommer kunne ikke gjøre noe annet enn å peke på straffemerket. Anders Idsø steppet opp og plasserte ballen flott nede i det høyre hjørnet.
Ulf hadde noen halvsjanser, men Bjarne Hov som gjorde comeback ordnet opp i det som kom. For Vaulen var Stein-Ivar Andersen veldig frisk når han gikk fremover fra sin høyreback posisjon, med sin hurtighet kom han seg til dørlinjen og fikk slått flotte crossere.
Vaulen fikk så et mål annulert i midten av omgangen, en lang ball ble slått opp mot Eirik Ekholdt som flott klemte ballen inn i nettet. Linjemannen vinket for offside, da trolig for en annen Vaulenspiller i feltet.
Det ble mange fighther utover kampen og etter 38 minutter fikk Bjarte Rannestad gult kort. Samtidig foretok Vaulen seg et bytte, guttespiller Stian Husvæg (16) kom innpå for Eirik Ekholdt. Husvæg som fikk sin debut markerte seg fort med å jobbe knallhardt på topp, slik at spillet ble holdt oppe.
Lagene gikk så til pause med stillingen 1-0 til Vaulen, en fortjent ledelse som lett kunne ha vært større.

Anders Idsø startet med et kanonskudd, men keeper fikk slengt seg og slått til corner. Så begynnte Ulf å trykke mer på fremover, et langt angrep ble avsluttet med et Roger Gimre skudd som trillet like utenfor. Bjarte Rannestad hadde også et farlig skudd for Vaulen etter et Andersen legg, men Ulfs keeper var igjen våken.
Etter 57 minutt kom dagens andre debutant innpå, tredjeårs junior Thomas Nyland (19) ble byttet inn som høyre midtbanespiller for Ole Bjørn Bredesen. Minuttet senere fikk Thomas Idsø gult for å ha dyttet en Ulf spiller overende.
Vaulen ønsket nå å punktere kampen, Anders Idsø headet først utenfor på en heading etter legg fra Steini. Deretter forsøkte han skuddfoten fra langt hold, keeper måtte gi retur og Stian Husvæg satte returen i mål. Men nok en gang annulerte dommeren for offside, noe Husvæg langt fra var enig i.
Vaulen spillerne mistet initiativet den siste halvtimen og Ulf trykket fremover for en utligning. Arne Dalehaug var allikevel farlig frempå på en kontring da han skar innover i feltet fra hjørneflagget, men skuddet fra Arne gikk til corner. Arne ble like etterpå byttet ut med Eirik Ekholdt.
Etter 74 minutter slo Ulf en corner som keeper Bjarne Hov ikke fikk snappet opp, men heldigvis stod Alexander Landsnes på linjen og headet unna! Minuttet senere utlignet Ulf, Frode Handeland fikk skuddrom i boksen og ballen fant veien ned i nærmeste hjørne.
Etter 77 minutt kom Kjetil Aasland innpå for Gisle Aanerud, like etterpå fikk Eirik Ekholdt gult kort for en ettersleng. Da det gjenstod tolv minutter tok Ulf ledelsen, en lang høy ball ble slått inn i feltet og da verken forsvar eller keeper fikk ryddet unna kunne Frode Handeland heade inn 2-1.
Vaulen gjorde alt for å komme tilbake i kampen, Arne Dalehaug ble kastet inn som tredjespiss da han erstattet midtbanespiller Bjarte Rannestad. Ikke mye lenger etterpå ble Stein-Ivar Andersen flyttet opp på høyre vingen og man lå i 3-4-3.
Så en omdiskuterbar avgjørelse minuttet før full tid. Et høyt spark fra en Ulf spiller på Arne Dalehaug, ble dømt til frispark på 18 meter av dommer Lars Madland. Et Ulf bytte må ha forvirret dommeren som glemte å markere for indirekte frispark da man var klar igjen. Ulf hadde stilt opp mur og Anders Idsø hadde lagt ballen til rette uten at dommeren hadde hånden oppe for indirekte frispark.
Anders skudd gikk rett i mål og tilsynelatende 2-2, noe dommeren da først også dømte for. Men så kom protestene fra Ulf spillerne ledet an av Kjetil Gilje, dommeren forstod at han hadde gjort en feil og dømte utspark fra mål! Utrolig bittert for Vaulens del som etter kampen krysset av for protest.

ANNULERT MÅL: Skuddet går i mål og dommer godkjenner først før en bitter annulering.