Hjemme alene fest
(04.05.23) Med trener Aleksander Idland på jobbreise måtte spillerne klare seg alene. Et robust Buøy var hakket hvassere i en ellers jevn første omgang. I andre omgang startet man å spille mer via midten, noe som åpnet opp større rom for kantene. Først etter 75 minutter får man en goal, da åpner det seg opp og man vinner 3-0.
BUØY
0–3

75 min
Aleksander Gundersen94

81 min Aleksander Gundersen99 (Mørland)

84 min Amund Belaska (Natland)
4. mai – Hompen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: P L Hellvik (Lye)

–> 83 minutter

Spillende trener Aleksander Idland var forhindret med jobbreise, det har vært snakk om at både spillerne skal lede seg selv eller å få inn ekstern hjelp.
Even Kvame fikk seg en smell i hodet da B-laget spilte mot Pol på tirsdag, men ble klar igjen.
Anders Polland Vik måtte igjen melde forfall. Audrius Mirauskas stod også over med en lårskade. Trym Landråk Gjerstad og Sander Oaland er langtidsskadde. Ørjan Bergum er også ute. Heller ingen Lars Berge tilstede her, men han spilte B-kamp sist.
Eirik Reiestad er kalt opp fra B-laget slik at man ender opp med 16 spillere i troppen.
Vaulen (4–33): Jack Aguera – Theodor Haugen, Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Eriel Pires Antonio, Nicolai Moi Sene.
Kom Mai du skjønne milde. Hompen var badet i sol da vi ankom en halvtime før avspark. Vaulengjengen varmet opp uten trener tilstede og bekymringen var derfor stor da de ruslet inn i garderoben allerede 17 minutter før avspark.
Det skulle vise seg at man benyttet seg av garderobene til gymsalen som lå langt unna slik at det var en god grunn.
Kaptein Vegard Natland vant trolig myntkastet da man fikk stå og angrep mot vanntårnet med sola i ryggen. Buøy tok avsparket to minutter på hel.
Buøy kunne ha kommet foran allerede etter 25 sekunder. Da Andre Talge sklei gjennom og rundet keeper Jack Aguera på "yttern", men fra skrå vinkel og med en horisontal keeper foran seg skjøt han i nettveggen.

John Petter Gilje brøt så på midten etter fem minutter og ble holdt igjen. Gult kort til Buøys Simen Talge.
Buøys keeper Kent Jonny Klungland ble så løpt inn i av Edvardas Kupsys på et høyt frispark fra Torbjørn Aabrekk inn i boks. Klungland ble liggende i store smerter og dro siden på foten etter en kraftig lårhøne.
Eriel Pires Antonio vant så en corner etter 13 minutter da Bendik Aarstad headet han fri fra midten. Aabrekks corner ble headet unna i femmeteren.
Buøys Eirik Andre Wathne kom nær etter 17 minutter da et skudd fra 22 meter strøk utsiden av stolpen.
Bendik Aarstad ville også prøve skuddfoten, men forsøket på halvspretten fra 30 meter gikk to meter utenfor.
Mads Berntsen kom da nærmere etter 21 minutter, fra tjue meter gikk skuddet en liten halvmeter tilside.
John Petter Gilje kjente muligens noe og sendte Even Kvame i oppvarming.
Et corner fra venstre ble så vunnet av Aleksander "Lyngdal" Gundersen. Torbjørn Aabrekks corner ble peilet inn på Aleksander "Aksdal" Gundersen, ballen traff han nærmest i skulderen på fem meter før Buøy fikk unna andreballen.
Like etter gikk Torbjørn Aabrekk ned med et skrik ute på venstre. Fortjent gult kort til Fredrik Olsen Kristensen. Aabrekk tok selv frisparket, men Eriel Pires Antonio fikk ikke styrt inn ballen fra en smal vinkel på første stolpe.
Buøy var hakket hvassere. Først ryddet Edvardas Kupsys opp på en stor sjanse da dem stormet inn fra venstre. Før Theodor Haugen reddet på strek etter at Andre Talge vant en luftduell med Jack Aguera på hodet etter 29 minutter.
Buøy var så tvunget til et tidlig bytte da Abdirahman Ali Mahamed kom inn for Wathne etter halvtimen.
En presset Jack Aguera fikk så håndflatet en corner ut mot siden etter 35 minutter.
Aleksander Gundersen valgte så å gå fra stopperplass, men ballen skled litt av foten i skuddøyeblikket slik at kula dreiet bort fra krysset etter 38 minutter.
Vegard Natland skjøt så ballen i mål etter at dommeren hadde blåst. Det var John Petter Gilje som hadde spilt han fri. Natland slo ut med hendene etter den situasjonen og var tydeligvis ikke helt enig.
John Petter Gilje fikk gult kort etter 43 minutter for en professional foul ettersom han forhindret et overtall. Frisparket fra Kristensen gled forbi en stupheading og ut til utspark fra mål.
Buøys keeper bokset så Aabrekks corner ut i returrommet hvor Giljes dupper slidet utenfor uten at vi fikk nevneverdig puls av den avslutningen etter 44 minutter.
Minuttet ble lagt til og like før dommeren blåste hadde Buøy et skudd fra sentralt som ikk over etter at man ikke fikk unna et kast.
Buøy var et fysisk lag og Vaulen ble med på leken og hadde spilt lite fotball. Man slo som regel over midtbanen, men fikk ballen like fort tilbake.
Man kan undre seg på om pausepraten gikk ut på at man skulle spille mer via midtbanen og vinkle ut igjen på kantene? Dette var iallefall gjennomgangsmelodien i starten av andre omgang hvor Vaulen plutselig så farlige ut.
Først ble Nicolai Moi Sene frispilt i boks av Aabrekk uten å få noe ut av det, før han minuttet senere ble spilt fri igjen av "Lyngdal" Gundersen, men denne gangen ble det blåst av for offside på noe som var et bra løp etter 49 minutter.
En stygg takling på Bendik Aarstad betød gult kort til Buøys Martin Klevjer etter 51 minutter.
Det ble ikke noe ut av det kort tatte frisparket fra 30 meter sentralt.
Torbjørn Aabrekk var så på ferde etter 53 minutter da et skudd tok via en blå og ut til corner. Et flott angrep i forkant og en meget bra mulighet.
Aleksander "Lyngdal" Gundersen forsøkte så å legge igjen i boks, men Buøy fikk brutt, ellers hadde det blitt farlig. Sjansen oppstod etter at Bendik Aarstad hadde danset seg inn i boks som rene Alberto Tomba.
Vaulens første bytte kom etter 56 minutter da Mads Jacobsen Mørland kom inn for Moi Sene etter 56 minutter.
Eriel Pires Antonio fikk så dratt seg inn i boks fra siden, men det var ingen adresse på ballen.
Nytt bytte etter 58 minutter. Denne gangen var det Eirik Reiestad som kom inn for Haugen på høyreback.
To nye minutter senere var det igjen tid for et bytte da Even Kvame kom inn for Gilje.
Gilje tok nå rollen som trener fra sidelinjen og startet å gi instrukser.
Vaulen bet seg så fast etter en corner som ble halvklarert, Mads Jacobsen Mørland skjøt i blokken fra 16-meteren etter 61 minutter.
Buøy var litt bedre med nå og var nær ved å heade inn en kross ved Andre Talge etter 67 minutter.
Bendik Aarstad skjøt så over fra 20 meter og skar en grimase. Fint gjort av Jacobsen Mørland som overlot ballen der etter 70 minutter.
Det er sjelden man opplever 0-0 kamper. Sist A-laget spilte en målløs kamp var i mars 2019.
Så etter 75 minutter skulle det endelig løsne. Vegard Natland la tilbake til Eriel Pires Antonio, men keeper reddet det som var en gedigen sjanse. Den påfølgende corneren ble slått flatt utover til Mads Mørland Jacobsen som fikk skutt. Keeper ga retur ut til Aleksander "Aksdal" Gundersen som knallet inn fra fem meter!

En forløsende scoring som åpnet opp kampen. Et strøkent legg fra Eirik Reiestad gikk over til Even Kvame på andre stolpe, men headingen gikk for midt på mål slik at keeper reddet. En stor sjanse det etter 77 minutter.
Jack Aguera stormet så ut og ballen havnet ute på 35 meter. Målet stod åpent, men det lange forsøket gikk utenfor.
0-2 målet etter 81 minutter var en perle. En ball opp mot Mads Jacobsen Mørland ble fluktet videre med en delikat touch. Aleksander Gundersen type Lyngdal må ha vært helt på offsidelinja, men dommeren lot spillet gå. Med kun en utrusende keeper foran seg prikket han inn skuddet fra 18 meter.
Før man fikk tatt avspark kom Amund Belaska inn for Eriel Pires Antonio.
To minutter senere kom Erik Vogel inn for den yngste av Gundersen-gutta.
Vegard Natland stormet frem fra sin venstreback og la tilbake. Et flatt skudd fra Amund Belaska gikk via keeper og i en saktegående kurve spratt ballen over streken til 0-3.

Amund Belaska kombinerte så flott med Mads Jacobsen Mørland etter 87 minutter, han fikk ballen tilbake og på akrobatisk vis satte han utenfor fra omlag krittmerket etter 87 minutter.
Tre minutter ble lagt til og Vaulen var til slutt fortjente vinnere etter en god andre omgang, men det satt langt inne. 1-0 kom først etter 75 minutter, men så nettet man tre på ni minutter!

Dette var Vaulens syvende strake seier over Buøy i serien og man har ikke tapt mot dem på 16 år.

Bilder fra kampen her! Dem under 30 år finner bilder på Instagram her!