Tap for rekruttene
(04.05.08) Det ble som ventet tett og jevnt mot Midtbygden, kampen stod og vippet da gjestene kontret inn 1-3 like før slutt.
MÅL: Johnny Erga var eneste på måltavlen for B-laget.
VAULEN 2
1-3
MIDTBYGDEN IL
17 min
Bjarte Langeland
Johnny Erga (Øyvind Vollen)
49 min
53 min
Henning Tjøstheim
88 min
4. mai - Vaulenbanen - Tilskuere: 25 - Serie - Dommer: Morten L Stople (Buøy)
17. Ørjan Grønnevig -> 76 minutter
B-laget stod faktisk på oddsen denne gangen. Nordicbet ga 2,05 for Vaulenseier.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Hermann Anton Sæther, Tarald Kleppa Øvrebø, Ole Bjørn Bredesen, Torbjørn Ankerheim - Christian Lyse, David Møller, Kenneth Dahle, Johnny Erga - Espen Knudsen, Ronny Hauge.
Kampens første sjanse tilfalt Vaulen etter åtte minutter da Ronny Hauge prøvde et sprekt utsidespark på et langt kast fra Johnny Erga, men keeper fikk fistet over krysset.
Like etter kontret MIL og bare en flott benparade av Tom Arne Bø Pedersen hindret et tidlig mål i mot.
Midtbygden tok ledelsen etter 17 minutter på en kontring hvor Bjarte Langeland løp fra og satte balen i nota fra 14 meter.
Christian Lyse ga seg med strekkskade i låret og ble erstattet av veteran Sverre Møllegaard etter 20 minutter.
Et par halvsjanser fulgte til begge lag, så gult kort til en Midtbygdenspiller for å ha stoppet Ronny Hauge ureglementært etter 39 minutter.
Espen Knudsen stusset fri Ronny Hauge på høyresiden, det lave innlegget fant Johnny Erga inne i femmeteren. Uheldigvis ble forsøket blokkert ut til corner, men det var en stor sjanse.
Torbjørn Ankerheim kom i dommerens bok etter 43 minutter etter usportslig opptreden.
I pausen gjorde Vaulen to bytter da Øyvind Vollen erstattet Hermann Anton Sæther, mens Morten Andreassen kom inn for Espen Knudsen.
Øyvind Vollens slo mot bakrommet etter 49 minutter, MIL-spilleren bommet på ballen og plutselig hadde Johnny Erga rullebane mot mål. Alene igjennom satte han ballen under keeper til 1-1.
En uheldig Ole Bjørn Bredesen måtte se det gule kortet etter 52 minutter da han stoppet en MIL-spiller i stor fart mot mål.
Etter en rekke feil i Vaulenforsvaret bryter Henning Tjøstheim på 16 meter og setter ballen nede i det venstre hjørnet.
Livlige Johnny Erga raidet fra midtbanen og fikk skutt fra like på utsiden av boksen, men et par meter over.
Vaulen hadde store muligheter til å ta ledelsen i denne perioden og etter timen la Johnny tilbake til Ronny Hauge som måtte se sitt skudd ble reddet på streken. Tarald Øvrebø Kleppa fikk en dobbelsjanse på retur, først i keeper så utenfor.
Ronny Hauge la igjen på et innkast til Kenneth Dahle som driblet av tre mann inne i boksen, før skuddet ble stoppet i en MIL-fot.
Hector Alonso Vestbø Henao-Escobar kom inn for Kenneth Dahle etter 65 minutter. Kenneth gjorde en flott figur, men må ta det rolig etter å ha slitt med skadeproblemer.
Hector presenterte seg etter 73 minutter med en trippelsjanse. Han fikk ballen fra høyre og prøvde et flikkskudd som ble reddet. På returer hadde han flotte muligheter, men fikk ikke stokket beina.
Unge Torbjørn Ankerheim ble erstattet av Ørjan Grønnevig 14 minutter før slutt.
Vaulen hadde nå tre-fire mann på topp og Ole Bjørn Bredesen dro av en mann i feltet før han ble hektet etter 80 minutter. Soleklart straffespark, men dommer Morten L Stople overså det hele.
Istedenfor skulle Midtbygden komme igjennom to mot to på en kontring like før slutt. Bjarte Langeland fikk to muligheter, Tommen reddet først, men hadde ikke muligheter på forsøk nummer to. Dermed 1-3. Vaulen fortsatte å angrepe, men hadde ikke marginene med seg og gikk på sitt første tap.