Endelig vant Vaulen
(04.05.06) Endelig løsnet det for Vaulen. Det ble parademarsj mot svake Åkra, Vaulen ga seg ikke før det stod 4-0!
FJERDE FORSØK: Årets første seier til Vaulen!
4-0
ÅKRA
Tom Stian Sunde (Christiansen)
17 min
Tom Stian Sunde (Fløgstad)
50 min
Magne Christiansen (A Idsø)
64 min
Christian Lyse (T Idsø)
69 min
4. mai - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Johan Hansen (Sandved)
15. Ronny Hauge -> 75 minutter
Eivind Staurland (jobb), Tom Arne Bø Pedersen (skade), Eric Ordaz (ennå ikke spilleklar), Anders Dale (ferie) og Sverre Gjuvsland (suspensjon) stod over for Vaulen.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Andreas Fløgstad, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø - Christophe Dagsland, Tom Stian Sunde.
Åkra var faktisk farligst i starten, dem satset på tilfeldigheter med lange og høye baller frem i feltet, noe som skapte småproblemer.
Da kampen fikk roet seg var Vaulen det førende laget. Tom Stian Sunde og Magne Christiansen hadde et par halvsjanser i starten, men det var ufarlig.
Etter 14 minutter fikk Christophe Dagsland gult kort for ureglementært antrekk.
Trøkket fra hjemmelaget fortsatte og etter 16 minutter kom Vaulen nær på en kontring. Thomas Idsø slo en ball ned i den høyre korridoren til Andreas Fløgstad, men skuddet gikk utenfor første stolpe.
Så endelig etter 17 minutter ble det mål! Det startet på midten ved at Thomas slo til Andreas, som headet Magne igjennom på høyre kanten. Innlegget ble slått hardt og flatt inn foran mål hvor Tom Stian Sunde fikk inn en tå på første stolpe til 1-0!
Høyst fortjent!
Like etter prøvde også Stian Refvik skuddfoten fra 25 meter på en retur fra feltet, men skuddet skled utenfor. Så roet kampen seg en periode. Før man kom til en ny halvsjanse etter 26 minutter da Thomas slo inn et frispark som Tom Stian headet ned til Magne, men himmelhøyt over.
Åkra produserte lite, men Andreas måtte redde på streken etter 31 minutter etter et corner. Vaulen kontret og Christophe Dagsland slo nydelig over til Magne som kom seg forbi sisteforsvarer, men den utrusende Åkra-keeperen på 16 år ryddet opp.
Dagens raid stod Christophe for etter 33 minutter da han løp igjennom 7 blåtrøyer. På 20 meter var han alene med keeper, men skuddet ble reddet, på returen skjøt han over. Et fantastisk raid som hadde fortjent en bedre skjebne.
Seks minutter før pause var det stor dramatikk, keeper Ørjan Olsen var på en skovtur utenfor feltet og ballen ble slått inn. Fra kort hold skjøt en Åkra-spiller opp i hånden på Alexander Landsnes, som stod på streken. Dommeren måtte konferere med linjemann før man blåste for corner!
På overtid kom Vaulen nær igjen, men Christophe skjøt utenfor etter pasning fra Andreas. Dommeren som hadde brukt fordelsparagrafen ga etterpå gult kort til Åkra-spilleren.
Lite skjedde i starten av andre omgang før Tommy dukket opp og lagde sitt andre for dagen. Andreas Fløgstad kom rundt på høyresiden og slo inn fra dørlinjen. Som på sitt første dukket Tom Stian Sunde opp på første stolpe og pirket inn!
Tommy som hanglet med strekktendenser ga seg like etterpå og Christian Lyse kom innpå.
Åkras nummer 10 hadde så et bra skuddforsøk fra drøye 20 meter etter 54 minutter, men Ørjan var kattemykt nede i hjørnet og fangte.
Skoen til Christophe stod igjen på banen etter en takling, dermed frispark fra hjørnet av 16 meter etter 56 minutter. Frisparket fra Andi fant Robert, som ikke fikk helt dreisen på sitt mystisk mohikanerskudd(?)
Ny farlighet fulgte like etter da et innlegg fra Andreas suste forbi andre stolpe, rett foran nesen på Lysen.
Så løsnet det for Vaulen igjen, etter 64 minutter ble det 3-0. En herlig ball fra Anders Idsø traff Magne Christiansen som med et perfekt hodestøt satte ballen oppe i hjørnet fra omlag 16 meter!
3-0: Magne header inn i vinkelen...
.. og feirer med runde rundt målet til ære for fotografen!
Kun fem minutter senere satte Cissa inn 4-0. Thomas slo inn bak forsvaret og lynhurtige Christian Lyse spurtet seg igjennom og tuppet ballen kaldt over keeper fra drøye 16 meter!
TOPPSCORER: Cissa er nå delt toppscorer for Vaulen i serien sammen med Tommy.
Etter målet kom Stian Lima inn for Stein-Ivar Andersen på høyrebacken. Ikke lenge etterpå kom Ronny Hauge inn for Stian Refvik på venstreback.
Stian Lima satte så igang Christian Lyse på høyresiden, men vinkelen ble for skrå på skuddet. Åkra ble kjørt over i denne perioden og Ronny Hauge hadde også et skudd utenfor.
Ti minutter før slutt satte keeper "Egon" Olsen i gang med et langt utspill, Cissa fikk tak i ballen på venstre, han la ut til Anders Idsø, men skuddet ble blokkert til corner. Corneret fra Andi ble headet over av Ronny Hauge.
Christian Lyse startet så strikkmotoren på egen banehalvdel etter 84 minutter, han stormet mot mål, men ble i siste liten sklitaklet av en Åkra-spiller.
NESTEN: Christian Lyse terroriserte Åkra-forsvaret med sin fart, her sklitakles det til corner i siste liten.
Thomas Idsø ville også være med på scoringsfesten, men skuddforsøket mot vinkelen fra 20 meter var ikke av de skarpeste og keeper reddet.
Etter 88 minutter slo Christophe en lur stikker igjennom til Christian som plutselig var alene igjennom, men skuddet gikk rett på keeper. På returen fikk ikke Magne stokket beina ordentlig og lompeskuddet ble ryddet unna.
NESTEN 2: Cissa kunne ha scoret flere ganger, men ble her nektet av keeper.
Etter 89 minutter fikk en Åkraspiller gult kort for armbruk mot Christophe Dagsland.
Så på overtid kom Vaulen igjennom fire mot tre, Christophe serverte til Anders Idsø som skjøt via keeper til corner.
KUNNE HA BLITT MER: Ny stor mulighet for Vaulen.
TANGEN: Endre takker dommere og motstander for kampen.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon blir belønnet med pizza fra Hinna Bistro! Dagens juryformann Sverre Gjuvsland ga prisen til Magne Christiansen for sitt flotte mål. "Magne får den i dag, men han må dele litt med Andi for den flotte pasningen," sa Sverre.