Juling i kuling
(04.05.05) Ekstreme forhold gjorde det vanskelig for Vaulen som tapte 2-0 mot Buøy.
HUNDVÅG X-GAMES: Stiv kuling og en åker av en bane ble Vaulens bane. Her er det Sverre som kriger seg forbi. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
BUØY
2-0
Øyvind Thomassen
9 min
Henning Nilsen
53 min
4. mai - Hundvåg gras - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Ole Kristian Lie (Vassøy)
17. Bjarne Hov
Magne Christiansen inn for Stian Husvæg var eneste endring siden forrige seriekamp.
Viking-trener Roy Hodgson og assistent Arvi Taaler var tilstede og speidet på Vaulen før cupkampen.
Buøy var smarte og valgte å ha vinden i ryggen i første omgang dermed fikk de holde trykket mot et Vaulenlag som slet med å få klarert.
Øyvind "Krabben" Thomassen var livsfarlig på dødball i den sterke vinden, først måtte Tommen gi til corner på et frispark i det 8. minutt. Så på det påfølgende corneret fra Krabben blåste ballen over Tommen og via stangen i mål til 1-0.
Lite stemte for de oransje etter 26 minutter kom man dog til sin ene store sjanse. Anders Idsø slo en flott ball ned på venstre til Christophe Dagsland, han raidet seg flott forbi et par mann før han slo ut hardt og lavt til Magne Christiansen. Men skuddet fra 10 meter ble et resultat av den dårlige dempingen, dermed høyt over mål.

KJEMPING: Jarle Eike i duell med Buøys Petter Aase. Foto: Lars Kristian Aalgaard
Krabben hadde to nye farlige frispark rundt halvtimen, men Tom Arne Bø Pedersen vartet opp med to strålende redninger.
Så var det Vaulens tur, Ronny Hauge vant ballen nede på venstresiden slo inn til Christophe Dagsland som etter en frekk finte skjøt over fra 16 meter.
Etter 34 minutter prøvde Henning Nilsen seg på direkten fra 25 meter, ballen smalt i tverrlegger og over.
Fire minutter før pause stoppet en Buøy-hands en flott Vaulenopprulling, spilleren på hjemmelaget ble belønnet med gult kort. Det påfølgende frisparket fra Thomas hadde en fin retning, men stoppet i vinden.
PAR KNEPP TIL HØYRE: Thomas måtte skru siktet i forhold til vinden og hadde lite hell. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Å bare ligge under 1-0 etter første omgang var i anførselstegn et bra utgangspunkt, med medvind håpet at kampen skulle skifte karakter og at et par skudd bokstavlig talt skulle blåse inn. Isteden tok Buøy gnisten fra Vaulen da et skudd fra distanse fra Henning Nilsen spratt og hoppet inn i hjørnet av mål tidlig i omgangen.
Vaulen ville rette opp inntrykket, isteden ble det krampeaktig. Tross vind i ryggen, ble andre omgangen svakere for Vaulen.
Man vant et par frispark, men skuddene gikk enten i muren eller utenfor. Etter drøye timen prøvde Vaulen et siste forsøk med å legge om til tre bak, inn kom Eirik Ekholdt og Tom Stian Sunde for Ronny Hauge og Christophe Dagsland.
Vaulen pumpet på med lange baller uten særlig hell. Oppjagede Vaulen-spillere slet med å få til mer enn fem trekk i laget.
BUØY I FRONT: Anders Idsø jager Kjetil Knutsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Stian Husvæg kom inn på tampen for Magne Christiansen.
Så etter 82 minutter en dobbelsjanse med Eirik Ekholdt i fem meteren. Ballen ble tilslutt blokkert opp i luften og Sverre Gjuvsland gikk opp i duell med keeper, både ball og Sverre gikk i garnet, men dommer belønnet med å blåse angrep på keeper. Buøy-keeperen likte forøvrig ikke Sverres behandling og det ble litt tumulter hvor dommer måtte gi tilsnakk til begge de involverte.
Fire minutter før slutt ble en god vaulensjanse avblåst for offside. Thomas Idsø slo frispark fra 40 meter som Anders headet inn mot Tom Stian Sunde foran kassen, men offside.
Buøy vant fortjent selv om heller ikke de skapte mange sjansene, de mestret allikevel forholdene langt bedre enn Vaulen som ikke fant den vante roen i spillet sitt.
ROY WATCH
Roy Hodgson og Arvi Taaler så kampen fra skråningen over Hundvågbanen. Med Taaler som levende levegg hadde Roy rettet argusøyne mot Vaulens taktikkeri. Dog ble han nok ikke skremt, kveldens største utfordring var nok å få fyr på sigarettene i vinden...
Om Hodgson fikk skjelven av noe så var det vinden, etter 73 minutter ruslet han hjem til sofa-fotball isteden.
Så får vi se om Roy har latt seg lure til å ta det lett på onsdagens cupkamp..?