Endelig løsnet det
(04.04.19) Et mesterstykke av en første omgang førte Vaulen foran 3-0 etter mål av Randeberg, Gilje og Bergum. I andre omgang ble det ny spenning med 3-2 før Nilsen Surdal skaffet oss straffespark. Giljes 4-2 mål roet nervene og da Surdal Arnesen la på til 5-2 på tampen kunne man slippe jubelen løs!
LURA
2–5

13 min
Idar Røed Randeberg (Arnesen)

26 min John Petter Gilje

28 min Ørjan Bergum
Espen Nygaard
63 min
Espen Nygaard (str)
67 min

69 min John Petter Gilje (str)

82 min Thomas Surdal Arnesen (Ekeland)
4. april – Lura stadion Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Terje Olsen (Viking)

18. John Petter Gilje <– 79 minutter

8. Morten Nygård <– 75 minutter (–> 83 min)

88. Sebastian Mollan –> 87 minutter

Teller man med treningskampene har Vaulen nå spilt fire uavgjorte på rad! Gjennom vinteren har syv kamper endt med 1-5-1.
Tilbake for Vaulen var Sebastian Mollan, Tobias Fosse Ekeland, Thomas Surdal Arnesen (alle tilbake fra skoletur), Eric Ordaz, Alexander Nilsen Surdal (begge comeback).
Forfall kom fra Sisco Mick, Erlend Høllen Sjøen, Endre Lien (alle skoletur), Jørgen Helland (offshore), Fredrik Bokn Hansen (strekk), Casper S. Tjøstheim (ankel), Bendik Aarstad (karantene), Even Sandøy Nærum (skadd på mandagstrening, skal også reise og går glippe av tre seriekamper).

Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen, Vegard Natland – Tobias Fosse Ekeland, John Petter Gilje, Morten Nygård – Felix Alinyoh, Alexander Nilsen Surdal, Thomas Surdal Arnesen.
Vaulen startet med seks juniorspillere og en snittalder på 21,6 år.
Siden Nærbø-kampen hadde man gjort fem endringer. Inn kom Trym Landråk Gjerstad, Tobias Fosse Ekeland, Felix Alinyoh, Alexander Nilsen Surdal og Thomas Surdal Arnesen.
Lurigans satte flott ramme rundt kampen med pyro slik at banen var dekket i en grå sky før avspark.
Vaulen ut i sine nye hvite bortedrakter i påvente av at de oransje skal bli klar.
Strandguttene åpnet kampen bra og har tre tilløp til sjanser de fire første minuttene.
Ørjan Bergums innlegg etter syv minutter hadde fin retning, men gikk like over hodet på Alexander Nilsen Surdal på fem meter.
Hjemmelaget skapte lite mot et velorganisert Vaulen.
Etter 13 minutter tok man ledelsen etter en flott opprulling fra dypet. Thomas Surdal Arnesen slo flatt inn fra venstre til Idar Røed Randeberg som løp ballen inn på andre stolpe.
Lura har lagt om til 3-5-2 den siste tiden og Vaulen visste å utnytte rommet bak wingbackene. Spesielt på venstre fikk Thomas Surdal Arnesen boltre seg noe voldsomt.
Alexander Nilsen Surdal løp så opp en ball ved kortlinja ute på høyre etter 18 minutter, han slo hardt inn foran mål slik at keeper ikke fikk bokset helt unna. Ballen havnet hos Thomas Surdal Arnesen som hadde et flott medtak før han dundret ballen oppunder tverrleggeren og ned.
Lura var livredde og justerte høyden på wingbackene slik at dem nærmest ble fem bak. Dermed fikk Vaulen enda mer ro i spillet på midten. Man lot ballen gå fint i laget før det eksploderte. Man så virkelig ut som et fotballag av høy klasse utpå der.
Ut av intet skulle Vaulen doble ledelsen etter 26 minutter. John Petter Gilje kranglet til seg ballen og sendte avgårde en dupper som gikk over keeper og inn. Den nybakte faren løp mot benken og viste Bebeto-vuggen som ble kjent under VM94.
Vi var ikke ferdig med å feire før det plutselig stod 0-3. Ballen trillet fint mot Ørjan Bergum som med strak vrist sendte et langskudd inn nede i kroken. Ørjan kunne strekke ut armene og juble. I følge oppmann Haisen scoret nok Ørjan da dama var og så på kampen.
Espen Nygaards ufarlige skudd over fra distanse etter 32 minutter var det nærmeste Lura kom. For en defensiv kamp med et stopperpar på 17 og 18 år i Randeberg og Evensen!
Ny stor sjanse for Thomas Surdal Arnesen etter 36 minutter da han rundet keeper, men han havnet for langt ned mot flagget. Han prøvde nok å finne Vegard Natland, men Helge Brommeland kom i mellom.
Lura kontret så ved Espen Nygaard som rev seg løs fra Randeberg på venstre. Keeper Trym Landråk Gjerstad fikk en neve på ballen før Vegard Natland fikk blokkert på femmeteren i kampens 38. minutt.
Det var det gode spillet som imponerte oss mest på Vaulen. Man vartet opp med triangelspill på en touch og Lura hang rett og slett ikke med. En forfjamset speaker manet sine favoritter om å slå på bryteren og å svette litt, men fakta var at Vaulen spilte fantastisk fotball utpå der.
Ny flott overgang av Vaulen etter 40 minutter. Thomas Surdal Arnesen skar inn før han slo på tverrs mot Felix Alinyoh, men hans forsøk fra hjørnet av femmeteren ble blokkert til corner.
Vi har dratt frem Thomas Surdal Arnesen fra denne kampen, men vi må heller ikke glemme servitøren John Petter Gilje som slo noen perfekt vektede baller i kanalene. "Johnsen" må være sesongens store varp, 28-åringen har de senere år spilt for B-laget i 6. divisjon.
Så 0-3 til pause. På tribunen var vel nesten halvparten med oransj blod og her haglet lovordene om en fantastisk omgang.
Vaulen startet andre omgang okay. Alexander Nilsen Surdal testet keeper etter en smart ball på tverrs i boks fra Felix Alinyoh etter 49 minutter. Så fikk Thomas Surdal Arnesen et skudd blokkert til corner minuttet etter.
Så overtok Lura mer av spillet, noe som kanskje et naturlig når man ligger under med tre på hjemmebane? Ole André Nordahl sendte avgårde et varsko med et skudd i nettveggen etter 56 minutter.
Luras keeper Helge Brommeland var i det hissige hjørnet og fikk gult kort etter 59 minutter for gjentatt syting til dommeren.
Felix Alinyoh headet et frispark utenfor etter timen hos Vaulen. Det var også noe av det siste han gjorde ettersom Audrius Mirauskas erstattet han etter 62 minutter.
Etter 63 minutter ble det 1-3. Lura fikk et corner fra sin høyreside. Ballen ble slått inn og ble dunket inn av deres toppscorer Espen Nygaard.
Plutselig var Vaulen litt shaky. Det var et stressmoment i spillet og ballen gled ikke like lett som i første.
Etter 64 minuter var det Luras Eivind Dirdal som var på ferde, men han blåste skuddet utenfor.
Så deja vu fra fjorårets kamp ettersom flomlyset på Lura stadion røyk.
Dommeren mente at det var nok naturlig lys til å fortsette i tussmørket og spillet fortsatte.
Deretter lagde Vaulens Ivar Evensen straffespark etter 67 minutter. Gult kort for holding. Like før straffen kom flomlyset på igjen. Espen Nygaard var sikker fra krittmerket og 2-3.
Skulle det glippe for Vaulen?
Et innkast i boksen fant Alexander Nilsen Surdal som fikk et livtak rundt seg av Gisle Are Lura. Veteranen gikk i bakken og dommeren blåste korrekt for straffespark.
John Petter Gilje sendte keeperen til venstre og ballen til høyre. 4-2 ledelse og plutselig var "Johnsen" toppscorer for Vaulen!
Med 20 minutter igjen gikk nok piften ut av Lura, mens Vaulen fikk roet nervene.
Morten Nygård brøt flott på midten etter 72 minutter og satte fart før han breiet ut mot høyre, men dommeren vinket av for offside på Audrius Mirauskas.
Luras Johannes Gravelsæter Eide fikk gult kort etter 74 minutter for armbruk på Audrius Mirauskas.
Like for like da Vaulen byttet inn Eirik Reiestad for Morten Nygård på midten etter 75 minutter.
Vi var inne i en transportfase da et nytt bytte kom etter 79 minutter. Denne gangen kom Gabriel Økland Retallack inn for John Petter Gilje, samtidig rokkerte man om med Nilsen Surdal inn i Giljes rolle, Mirauskas trakk sentralt på topp og gjorde plass til Gabbi på høyrekanten.
5-2 målet var det klasse over. Tobias Fosse Ekeland slo en lur ball mellom stopperne og back, Thomas Surdal Arnesen vendte av og satte kontrollert inn.
Nye bytte fulgte for Vaulen. John Herman Ås og Morten Nygård kom inn for Thomas Surdal Arnesen og Tobias Fosse Ekeland etter 83 minutter.
Her skulle alle utespillerne få spilletid. Daniel Larsen Stensland kom inn for Vegard Natland etter 86 minutter. Ved neste stopp var det Sebastian Mollan inn for Ørjan Bergum. Dermed avsluttet Vaulen med åtte juniorspillere på banen samtidig. Totalt ble det benyttet ti stykker.
Halvsjanse for Morten Nygård etter 88 minutter, men hans frispark gikk inn til keeper.
Fem minutter ble lagt til, men lite skjedde her. Dermed endte det med 5-2 seier til Vaulen som kunne overnatte på tabelltopp!