Skimter Ullevaal i det fjerne
(04.04.11) Et tent Vaulenlag nedsablet 3. divisjonslaget Vardeneset med 2-0.
Henrik Jelsa åpnet ballet etter 49 minutter, mens Gaute Schei doblet etter 58 minutter.
Dermed er Vaulen klar for 2. kvalifiserende runde til NM, som spilles innen 13. april.
Eneste malurt i begeret i dag var at Idsø-tvillingene måtte av med skader.
2–0
VARDENESET
Henrik Jelsa
49 min

Gaute Schei (Jelsa)
58 min
4. april – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – NM-kval – Dommer: Einar Løyning (Eiger)

23. Espen Nilsen Gjøsund

Flere spillere kunne få sine offisielle debuter i dag, men av nykommerne var det bare Tore Søraas som var frisk.
Vaulen har nemlig slitt med sykdom i troppen den siste tiden og en rekke spillere stod over. Juniorspiller Espen Breivik var forøvrig i troppen, men ikke blant de 18 spillerne man kunne nominere.
Dette var Vaulens åttende NM seier på tjueen starter. Det lengste man har kommet er til 1. ordinære runde i 1958 og 2005.
Anders Idsø spilte sin NM-kamp nummer 15 som er klubbrekord. Mestscorende i NM er Kjell Aas med fire fulltreffere fra 1957-1958.
Kampen var Vaulens første møte med Vardeneset i NM gjennom tidene.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Eivind Staurland, Tore Søraas, Stian Lima – Christian Lyse, Thomas Idsø, Anders Idsø, Øystein Berge Gjellestad – Magne Christiansen, Henrik Jelsa.
Vaulen startet aggresivt og tok kommandoen. Allerede etter to minutter hadde Thomas Idsø satt Christian Lyse i gang ute på høyre, men innlegget gikk i nettveggen.
Kampens første gule kort gikk til Vardenesets lyslugg på midten etter fire minutter da han felte Christian Lyse.
Vaulen hadde det meste av ballen. Etter seks minutter taklet Magne Christiansen ballen videre til Christian Lyse på høyre. Innlegget gikk flatt forbi mål og gjennom feltet, men bra tendenser da Vaulen trøkket VBK.
Vardeneset kom plutselig fire mot fire eter tretten minutter. Morten Vadla dro innover fra venstre og kom på hjørnet av femmeteren. Vaulens keeper Ørjan Olsen fikk parert før ballen ble klarert til innkast.
Vardeneset var kommet til hektene nå.
Etter kvarteret måtte Ørjan Olsen gi et høyt innlegg som dalte ned mot tverrleggeren til corner.
Christian Lyses innlegg fra høyre etter atten minutter gikk ut på venstre side av feltet hvor Stian Lima klemte til på direkten, men det harde skuddet ble blokket på fem meter.
Like etter la Lyse inn til Henrik Jelsa som la igjen til Thomas Idsø, men skuddet gikk over.
Eivind Staurland forsøk på å stoppe ballen ble til en demping for en VBK-spiller. Ballen ble vinklet ut på høyre hvor Christer Rimestad skjøt på innsiden av nærmeste stolpe og ut!
Stian Limas innkast fant Magne Christiansen i feltet. Han fikk holde på ballen og Lima kom på farlig overlapp, men fikk ikke ballen. Isteden ble den lagt tilbake og sjansen ble skuslet bort.
Vardeneset fikk frispark fra 25 meter etter 25 minutter, men skuddet gikk over klubbhuset!
Etter at Lyse på høyre var ivrig i starten, hendte nå det meste på Vaulens venstreside.
Magne Christiansen fikk frispark etter 29 minutter etter dytt i rygg. Anders Idsøs frispark gikk over Eivind Staurland, men der dukket Tore Søraas opp. Hans lange tå sendte ballen på oppsiden av tverrleggeren og over!
Vardenesets Christer Rimestad fikk rom på venstre etter at Daniel Vatland hadde blitt taklet hardt på midten. Han dro seg innover, men keeper Ørjan Olsen leverte et kjemperedning da han kastet seg til høyre.
Magne Christiansen sendte en stikker til Anders Idsø som fikk en kakk i ankelen inne i feltet. Andi var tydelig skadet og Jarle Eike og Gaute Schei ble sendt i oppvarming.
Et innlegg fra venstre gled gjennom feltet til Vaulen før Stian Lima fikk laget corner etter 39 minutter.
Spissen Gaute Schei kom inn for den skadde Anders Idsø etter 40 minutter. Dermed trakk Magne Christiansen ned på midten, han overtok også kapteinsbindet.
Gaute Schei gikk overende i feltet etter 42 minutter, men heller ikke denne gangen ble det straffe. Noe som forsåvidt var greit.
Gaute Schei slo en nydelig ball over på høyre hvor Christian Lyse fikk til et bra medtak, plutselig var han alene mot keeper, men en litt for lang touch ødela.
Så en fin opprullet overgang etter 44 minutter. Øystein Berge Gjellestad fant Christian Lyse som igjen fant Henrik Jelsa, det utsideskrudde skuddet gikk over høyre kryss.
Tore Søraas hadde en viktig involvering etter 45 minutter da han blokket et tungt skudd fra Morten Vadla på 22 meter.
Vaulen fortsatte å angripe i andre omgang og dem skulle endelig få betaling etter 49 minutter. Øystein Berge Gjellestad mottok et innkast og dro seg innover, hans tunge skudd gikk rett på keeper, men han måtte gi retur. Der dukket selvsagt Henrik Jelsa opp! På typisk goalgettermanér satte han ballen i det tomme målet fra 14 meter.
Vardeneset-spilleren fikk tilsnakk etter 53 minutter da han unødig taklet Stian Lima som falt på asfalten utenfor banen.
Jarle Eike kom inn for Thomas Idsø etter 54 minutter. Thomas slet med å løpe grunnet en skade.
Jarle var nær ved å score på sin første involvering da en høy ball kom inn i feltet, men han fikk ikke opp foten høyt nok da han stod helt fri.
Vaulen hadde vært klart best til nå i andre omgang. Stian Limas lange ball etter 57 minutter ble lagt igjen av Gaute Schei til Henrik Jelsa, men han brukte litt for mye tid og tapte ballen.
De oransje doblet etter 58 minutter. Gaute Schei la ut på høyre til Henrik Jelsa som la inn i feltet. Der stupet Gaute Schei frem og headet ballen i lengste! En vakker scoring!
Vardeneset måtte frem og Morten Vadla fikk en stor mulighet etter 61 minutter. Han kom fri på høyre, men det harde innlegget gikk faktisk ut til kast.
Mens Vaulen spilte seg til sjanser, kom VBK til sine sjanser etter feil fra slitne vaulenbein. Like etter skjøt dem utenfor fra skrå vinkel.
Beachboysene kjempet som strandløver. Det var herlig å se spillerne ta de tunge løpene bakover på banen!
Etter 66 minutter lurte VBK offsidefellen til Vaulen. Krølltoppen på høyre glidde gjennom, men Olsen reddet igjen flott!
Vardeneset gikk nå over til tre mann bak etter et bytte.
Kampens andre gule kort kom etter 69 minutter til spiller nummer 11 for en takling på Øystein Berge Gjellestad. Dommeren hadde allikevel gitt fordel på situasjonen som oppstod da Eivind Staurlands lange frispark fant Gaute Schei på venstre. Øystein Berge Gjellestad fikk slått inn mot Henrik Jelsa som la igjen til Jarle Eike på 25 meter, men strømpeskuddet spratt vel utenfor.
Etter hvert innså nok Vardeneset tapet. For Vaulen fikk trille lett i de store rommene. Man vant også de fleste duller og var først på andreballene.
Vardeneset hadde vel knapt et skudd på mål i andre omgang.
Jarle Eike slo opp på Øystein Berge Gjellestad etter 77 minutter. På 20 meter fikk han fintet før han prøvde å vri den inn, men skuddet gikk hårfint utenfor.
Vaulen var slitne nå, men hadde bare igjen et bytte da det bare er lov med tre bytter i NM.
Et farlig innlegg ble gitt til corner av Stian Lima etter 82 minutter. Vardeneset på sin side hadde brukt opp alle sine bytter da Morten Vadla ble skadd etter 84 minutter.
Gaute Schei burde ha punktert kampen etter 85 minutter da han ble tredd gjennom av Henrik Jelsa. Han rundet keeper, men tråkket på ballen da han skulle sende ballen i det tomme målet.
Daniel Vatland avsluttet et corner vel tilside etter 85 minutter.
Venstrekant Christer Husvæg kom inn for Christian Lyse etter 87 minutter. Noe som betød at Gjellestad gikk over på høyre.
En frekk hælflikk av Jarle Eike mottok kampens største applaus etter 88 minutter. Vaulen hadde full kontroll nå og gikk som regel ned mot hjørneflaggene for å dra ut tiden.
Christer Husvæg fikk gult kort etter 89 minutter etter en noe unødvendig takling.
Tre minutter ble lagt til.
Etter 91 minutter skjøt Vardeneset langt utenfor, noe som var typisk fra dems side i dag.
Ørjan Olsens lange utspill gikk over Øystein Berge Gjellestad og til Gaute Schei som prøvde seg med en frekk dupper etter 92 minutter.
Helt på tampen fikk sågar Vaulen et corner som Christer Husvæg slo kort til Magne Christiansen.
Dommeren hadde sett nok og blåste av etter 93:29.
Dermed er Vaulen et steg fra å kunne møte et storlag som Viking. Kanskje det var derfor Yann Erik de Lanlay var blant publikum i dag?
BRA, BEDRE, BEST: Tor Egil Rolfsen og Vegard Ravndal var fornøyde med hva dem så av Vaulen, men enda mer fornøyd med å komme på Vaulen Beachboys skal vi tro fotograf Eirik Sunde...