Hver sin omgang
(03.11.08) Vaulen dominerte første omgang og tok da også ledelsen ved Stian Falnes. Brodd kom sterkt tilbake og vant til slutt 2-1.
MÅLSCORER: Stian Falnes.
BRODD
2-1
14 min
Stian Falnes
Espen Sviland
27 min
Hasan Kalayci
55 min
3. november - Tasta kunst - Tilskuere: 10 - POL - Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
18. Ørjan Olsen <- 30 minutter
2. Magnus Torgersen
5. Espen Klette
2. Erik Hildén <- 30 minutter (-> 52 min)
22. Ojan Bijan <- 41 minutter
21. Alexander Surdal Nilsen <- 52 minutter
22. Magne Christiansen
27. David Møller <- 30 minutter (-> 47 min)
28. Stian Falnes <- 47 minutter
11. Daniel Lie <- 30 minutter (-> 41 min)
0. Elton Rossebø -> 30 minutter
6. John Petter Gilje -> 30 minutter
7. Tarald Kleppa -> 30 minutter
30. Are Meling -> 30 minutter
Kampene i POL-turneringen spilles over 2x30 minutter.
To debutanter hos Vaulen i dag. Juniorspiller Magnus Torgersen fikk sjansen på høyre back. Vidarkeeper Elton Rossebø, som har trent med Vaulen i hele høst, fikk omsider fikk sin kampdebut. I tillegg var juniorene John Petter Gilje og Tarald Kleppa med, slik at man totalt hadde fem juniorspillere medregnet de faste A-spillerne Espen Klette og Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Magnus Torgersen, Espen Klette, Marius Fossmark, Erik Hildén - Ojan Bijan, Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, David Møller, Stian Falnes - Daniel Lie.
Frosten hadde gjort Tasta kunstgress glatt og flere spillere slet med å stå på beina.
Vaulen tok kommandoen fra start og var overlegne mot et B-preget Brodd. Etter fire minutter hadde man en enorm dobbelsjanse da Alexander Surdal Nilsen slo inn fra høyre. Ballen gikk først ut til David Møller som prøvde å legge i lengste, ballen ble reddet av keeper og trillet ut til venstre i feltet. Der kom Stian Falnes og skjøt lavt mot mål, bare for å se en utespiller redde på streken.
Vaulen kom til en rekke halvsjanser og fikk endelig uttelling etter 14 minutter. Magnus Torgersen hadde kommet opp fra sin høyre back og slo inn i feltet. Ballen skled av foten til broddstopperen og gikk videre til Stian Falnes som kaldt og rolig satte ballen under keeper.
Magne Christiansen tået gjennom Ojan Bijan på kanten av boksen etter 20 minutter, men kantspilleren skulle gjøre det litt for elegant og kippet ballen utenfor venstre stolpe.
Magnus Torgersen slo flatt opp på Daniel Lie som la igjen til Alexander Surdal Nilsen etter 24 minutter, men utsideskuddet skrudde utenfor høyre stolpe. Synd på bare en av mange gode opprullinger av Vaulen.
Så ut av intet utlignet Brodd på et corner fra høyre, ballen kom inn på andre stolpe hvor en fri Espen Sviland satte fra kort hold.
Vaulen foretok fire bytter i pausen og skulle bytte enda mer etter hvert noe som førte til at man mistet rytmen.
Brodd var mer aggresive enn Vaulen og skulle plukke med seg tre gule kort. Først etter 33 minutter da nummer 11 viste knottene i en duell.
Etter 38 minutter slo Are Meling ut 45 til Tarald Kleppa på 16 meter, han prøvde å plassere i lengste, men fikk ikke trykk på skuddet. Sekunder senere slo Ojan Bijan opp på Magne Christiansen som vendte på 18 meter og skjøt rett på keeper.
Dette var sjeldne sjanser i andre omgang for Vaulen da Brodd var klart best.
Vaulen traff treverket etter 45 minutter da et Magne Christiansen corner fant Espen Klette som headet videre til Daniel Lie som traff tverrlegger fra fem meter.
Elton Rossebø ruste ut og avverget da Brodds Nicklas Hovland Olsen ble spilt fri av Ruben Hakin og kom alene gjennom etter 49 minutter.
Nicklas Hovland Olsen brente en stor sjanse etter 50 minutter da han stod fri i midten på fem meter, men satte legget fra høyre over.
Brodd fikk et mål annulert for hands mot store protester etter 53 minutter da de grønne mente Ruben Hakin fikk en kraftig dytt i ryggen.
Fem minutter før slutt tok Brodd ledelsen. Et skudd fra 25 meter ved Hasan Kalayci endret retning i en oransj og gikk inn nede i venste krok bak en utspilt keeper.
Etter målet fikk Brodds nummer 14 gult kort for munnbruk på episoden med det annulerte målet.
Are Meling ble angrepet bakfra og fikk frispark på 20 meter sentralt foran mål etter 56 minutter. Magne Christiansen curlet frisparket over muren, men oppå tverrleggeren og ut.
En broddinnbytter fikk gult kort etter 58 minutter for hevnforsøk på Magnus Torgersen.
Kampen endte med 1-2 tap for Vaulen. Det blir ny kamp allerede torsdag klokken 17.30 mot Vardeneset.