Stort steg mot fornyet kontrakt
(03.10.13) Vaulen sikret langt på vei plassen i 3. divisjon med 2-0 seieren over Åkra.
Det var et innbitt Vaulen som stort sett hadde kontroll. Marius Fossmark og Eivind Ovedal scoret målene for Vaulen som nå venter spent på resultatene senere i runden.
Kampen var spesiell for mange. Vaulen tok farvel med Eirik Sunde med ett minutts applaus og spilte med sørgebånd. Det var ikke langt mellom gamle A-lagshelter på tribunen i dag.
2–0
ÅKRA
Marius Fossmark
70 min

Eivind Ovedal
72 min
3. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 110 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

29. Jarle Eike

Vaulen har en historie med Åkra, da man vant serien i 2002 var det Åkra man slo på målforskjell.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Stian Lima – Eivind Ovedal, Andreas Meier Strømme, Joakim Førland, Fredrik Fossmark – Kevin Hodneland – Bård Ledaal.
Da Eirik Sunde skulle hedres før kampen var det naturlig med ett minutts applaus som takk for hans utrettelige innsats for klubben. Vaulen, Åkra og dommerne bar også sørgebånd for å hedre Mr Vaulen.

HEDRET: Ett minutts applaus for Eiaen.
Dette var en kamp ingen av lagene hadde råd å tape. Det var derfor full innsats fra start. Bård Ledaals jaging ga oss nesten ledelsen før minuttet. En klarering fra keeper traff nemlig spissen på 16 meter og bare tilfeldigheter gjorde at den ikke gikk i mål.
Det var mye kriging på midten i starten. Vaulen hadde et corner etter syv minutter som ble klarert. Så etter kvarteret var det Åkra som prøvde seg fra hjørnet. Først blokket Arnt Ove Ivesdal, før keeper Eric Ordaz leverte en flott benparade.
Kevin Hodneland fikk headet mot mål etter 19 minutter, men det var ikke nok kraft bak. Åkra svarte i motsatt ende hvor Ordaz måtte i full strekk for å stoppe et overraskende skudd. På den påfølgende corneren blokket på ny Ivesdal i feltet.
Et skummelt innlegg fra Eivind Ovedal ble slått unna til corner etter 20 minutter. Vaulen holdt oppe trykket og på den neste corneren headet Marius Fossmark like over.
Bedre av Vaulen nå etter at Åkra hadde vært farligst en periode. Kevin Hodneland var nær å stusse inn et langt kast fra Eivind Ovedal etter 26 minutter.
Vaulen kontret på et Åkra corner etter 29 minutter. Kevin Hodneland tappet gjennom Bård Ledaal som satte ballen like utenfor via en blåtrøye.
En rolig periode med få sjanser før Fredrik Fossmark dundret Kevin Hodnelands kross like over etter 38 minutter.
Flott raid av Andreas Meier Strømme etter 42 minutter ble belønnet med corner. Joakim Førlands serve fra venstre seilte like over Kevin Hodneland på andre stolpe.
Like før pause var Vaulen farlig frempå. Fredrik Fossmarks forsøk ble blokket til corner. Så var Eivind Ovedal nær å fighte inn Førlands kross.
Ingen endringer i pausen. Vaulen startet friskt og Eivind Ovedal fikk en stor mulighet til høyre i boksen, på halvvolley sendte han keeper i fullsprang til korthjørnet.
Vaulens Duracell-kanin Andreas Meier Strømme fikk tilsnakk etter 48 minutter for sitt hissige press.
Joakim Førlands innoverskrudd frispark ble nær headet i eget mål av en Åkra-forsvarer etter 50 minutter. Så headet Eivind Ovedal corneren like over.
Nå var det masse tøffe tak på banen. Spillerne gikk til i duellene så det sang.
John Sanne kom inn for Kevin Hodneland etter 57 minutter.
Tim Batigor hos Åkra traff utsiden av stolpen etter 58 minutter da han kom på skuddhold fra 10 meter til høyre for mål.
John Sannes lange innkast i feltet skapte kaos etter 61 minutter. Andreas Meier Strømme, Bård Ledaal og Marius Fossmark stod nærmest i kø, men man fikk ikke overlistet Åkra.
Åkras Andre Helland fikk gult kort etter 63 minutter.
Ny flott redning av Eric Ordaz etter 65 minutter!
Så fikk Bård Ledaal John Sannes corner mot seg på fire meter, men han fikk ikke styrt ballen mot mål i det 66. minutt.
Vaulen tok fortjent ledelsen etter 70 minutter. John Sannes frispark fra høyre hadde retning mot Marius Fossmark. Ballen ble halvklarert og etter klabb og babb satte Marius Fossmark ballen i nota fra kort hold!

Kun to minutter etterpå doblet Vaulen ledelsen. Vaulen fikk frispark fra 22 meter. Eivind Ovedal klinket til og kanonskuddet ble meislet oppe i høyre vinkel. Flottere enn det går det ikke an å gjør det! Årets mål og en youtube-classic!

ALLTID LEDIG I KRYSSET: Eivind Ovedals vinkelsliper kan rammes inn.
Åkra maktet ikke å svare. John Sanne var nær å heade inn Bård Ledaals legg etter 74 minutter, men forsøket gikk over.
Og når Åkra kom til sjanser hadde Vaulen en sprellemann i buret. Eric Ordaz fikk først fistet over til corner, før han som en katt var nede og reddet ved første stolpe.
Åkras Andreas Rasmussen fikk gult kort etter 79 minutter.
Thomas Idsø kom inn for Bård Ledaal etter 82 minutter samtidig som man rokkerte om.
Fredrik Fossmark skjøt i nettveggen etter 84 minutter, men keeper hadde nok tatt den hadde den gått mellom stengene.
Åkra kom på en sjelden visitt etter 85 minutter da et halvskummelt legg gled gjennom feltet.
Vaulen hadde kontroll. Marius Fossmarks frispark fra distanse gikk hardt over vinkelen etter 88 minutter.
Joakim Førland fikk gult kort etter 92 minutter. Hans tredje som betyr suspensjon i neste runde.
Anders Dale kom inn for Joakim Førland etter 93 minutter.
Like etter blåste dommeren av. Vaulen vant 2-0 og tok et langt steg mot fornyet kontrakt i 3. divisjon, selv om trener Kjetil Hundhammer neppe vil være enig.