Vaulen med grasallergi
(03.10.09) Vaulen øynet sin første serieseier på gras denne sesongen, men det ble tap igjen. På ni graskamper har Vaulen tapt syv og spilt 2 uavgjort. Målforskjellen 14-35!
FRØYLAND
2–1
36 min
Christian Lyse (Berntsen)
Steinar Sevarson (straffe)
57 min
Bengt Skrettingland (Svihus)
72 min
3. oktober – Frøyland stadion Tilsk.: 80 – Serie Dommer: J Hansen (Sandved)
12. Stian Falnes
Magne Christiansen rakk ikke kampen etter strekk sist. Stian Lima var i Amsterdam. Meldt forfall hadde også Anders Idsø, Ronny Hauge og Sven Ole Høvring som var på farten. Eivind Staurland kom tilbake fra offshorejobbing onsdag kveld, men slet med et skranglete kne slik at Jarle Eike hadde blitt kalt inn igjen.
Alexander Landsnes, Jostein Eidem og Are Meling er trolig ute for sesongen.
Magnus Torgersen har vært hjemme fra Fredrikstad denne helgen og spilte B-kamp på torsdag, men i helgen er han i Bergen.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, David Møller, Anders Dale, Petter Søndenå – Christian Lyse, Fredrik Berntsen.
Det var skikkelig grisete høstvær da Vaulen møtte Frøyland på lørdag. Med blåst og kraftige regnbyger var det godt med tribunetak for en knapt 100 tilskuere.
Selve banen var fin etter forholdene, men noe glatt  på midten.
Vaulen slet med å komme i gang og var veldig baktunge i starten. Man kom knapt over midten og de hvite var nær ved å ta ledelsen etter 12 minutter da Rune Svihus fant toppscorer Steinar Sevarson som fra 16 meter løftet over keeper. Heldigvis landet ballen i sideveggen til målet, den så mange inne.
Vaulen på sin side kom bare til et par halvsjanser som da Anders Dale trillet ballen inn til keeper etter 10 minutter, mens Christian Lyse skjøt i nettveggen fra død vinkel etter kvarteret.
Frøyland kom nær igjen etter 18 minutter da et frispark ble lempet inn i boksen til en heller fri Steinar Sevarson som fikk avfyrt en kanon. Keeper Tom Arne Bø Pedersen vartet opp med en reaksjonsredning og på returen skjøt Eivind Ovedal håpløst over.
Vaulen hadde knapt fått til noe spill og Frøyland hadde hatt initiativet.
Ny halvsjanse til Vaulen etter 24 minutter da Magnus Kartevold slo en lang ball i kanalen til høyre. Christian Lyse dro seg innover i banen, men skuddet ble for puslete.
Enkelte av spillerne slet å fote seg på det glatte føret, spesielt tunge Fredrik Berntsen som nesten skar seg ned i banen.
Vaulen hadde kommet noe lengre opp på banen nå og etter 26 minutter fikk man frispark fra 30 meter. Petter Søndenå curlet følsomt inn og på kanten av femmeteren stusset Eivind Staurland like utenfor venstre stolpe.
Fredrik Berntsen skled en ball gjennom til Christian Lyse etter 32 minutter. Han satte fart og kom ned til dødlinja, ballen ble slått ut til Petter Søndenå som med sin svake høyrefot skjøt vel over fra syv meter.
Marius Fossmark sparket bort ballen etter at dommeren hadde blåst og fikk gult kort etter 33 minutter. Hans fjerde for sesongen.
Vaulen tok ledelsen etter 36 minutter. Det virket nok ufortjent for hjemmepublikum.
Øystein Berge Gjellestad startet overgangen fra senter, slo opp på Fredrik Berntsen som vinklet ut på venstre. Der kom Petter Søndenå som slo inn på første stolpe til Fredrik Berntsen som fikk headet videre til andre stolpe hvor Christian Lyse kastet seg frem og fikk skutt i åpent mål fra kort hold.
David Møller var skikkelig uheldig i dag. Først tok han telling i en duell da Marius Fossmark fikk gult kort, så etter 37 minutter ble det ball mot ball.
Atle Marcussen slo opp på Bengt Skrettingland som ladet fra 24 meter, like tilside for høyre stolpe av spilleren som hadde en uoffisiell kamp for Vaulen i 2005.
Steinar Sevarson forstyrret keeper da han skulle skyte ut etter 42 minutter og kom i dommerens bok. Like etter skjøt Frøylands keeper en femmeter i Fredrik Berntsen som ikke hadde rukket å komme ut, men dommeren gjorde ingenting her.
DER KOM HU NELLY: Mye rufsevær i dag, men her et sjelden øyeblikk med sol. Toppscorer Steinar Sevarson presses av Eivind Staurland.
I pausen ble man enige om at man fikk store rom til overganger og at man måtte utnytte dette. Fokus var også på å ikke ramle sammen etter seksti minutter som så mange ganger tidligere.
Hadde det regnet mye før, ble det enda verre i starten av andre omgang. Man så spillerne trekke skuldrene opp mot halsen så ille var det.
Etter en rolig start kom Vaulen til farligheter på keeper Tom Arne Bø Pedersens svært lange utspill i medvinden. Etter 52 minutter fant han Christian Lyse som vant ballen fra en nølende venstreback, skuddet i steget fra hjørnet av boksen reddet keeper Pawel Folc med kroppen, mens Fredrik Berntsen satte skuddet rett på sisteskansen, som forøvrig ble kåret til hjemmelagets beste.
Marius Fossmark handset uforskyldt etter 55 minutter. Rune Svihus slo inn frisparket og Petter Søndenå var nær ved å heade ballen i eget mål da han ikke kom over ballen.
Frøyland fikk straffespark etter 57 minutter da Magnus Kartevold hektet Rune Svihus i feltet. Magnus var kanskje borti bakbeina på motspilleren, men han falt som en sekk med poteter.
Steinar Sevarson sendte ballen til venstre og keeper til høyre, dermed balanse i regnskapet.
Øystein Berge Gjellestad kom plutselig fri på høyre og skjøt meteren tilside for lengste stolpe. Slike sjanser må man treffe mellom stengene!
GJELLÅ: Vaulens Øystein Berge Gjellestad jager ballen og Rune Svihus.
Vaulen ropte på straffespark etter 63 minutter da Magnus Kartevold fikk seg et kakk i bakbeina på inne i feltet. Magnus holdt på å tryne, men noe urutinert fortsatte han å løpe. Dommeren lot det hele gå til enorme protester fra trener Endre Tangen som måtte roes ned av linjemannen.
David Møller fikk en kraftig strekk i låret og måtte gi segg etter 68 minutter. Tarald Kleppa Øvrebø kom inn på sentral midtbane i et direkte bytte.
Frøyland kom til en enorm mulighet etter 69 minutter da Eivind Ovedal kom alene mot keeper. Tom Arne Bø Pedersen i vaulenmålet fikk presset han utover i banen og vinkelen ble skrå. Dermed måtte han legge inn i feltet hvor Vaulen heldigvis fikk ryddet unna.
Vaulen lå bare bak og klarerte nå og det lå et mål i luften til gutta fra Kverneland.
Rune Svihus slo et langt og høyt frispark etter 71 minutter som landet innenfor femmeteren. Marius Fossmark fikk inn en tå og slått ballen ut til corner i siste liten.
Erik Hildén laget corner fra høyre etter 72 minutter. Rune Svihus løftet inn på andre stolpe hvor en fri og frank Bengt Skrettingland skled inn 2-1. Der var det slapp markering.
Henrik Jelsa kom inn for Fredrik Berntsen det siste kvarteret. Han tok plass på høyrekant, mens Øystein Berge Gjellestad ble flyttet opp på topp.
Vaulen slet litt med å holde linjen bakover og Trygve Alexander Lende kom seg gjennom etter 79 minutter, men en opplagt Tom Arne Bø Pedersen ruset ut og vartet opp med en uortodoks takling.
Øystein Berge Gjellestad gikk opp i en duell på et langt utspill fra keeper etter 81 minutter. Han var vel neppe i ballen, men det var nok til at ballen suste gjennom til Christian Lyse som stormet gjennom alene mot keeper. Men keeper rykket ut og reddet sterkt! For en gylden mulighet!
Jarle Eike kom inn i en uvant rolle på venstrekanten for Petter Søndenå de siste seks minuttene. Det var meningen at Stian Falnes skulle inn, men han var småsyk og valgte å kaste inn håndkleet.
Steinar Sevarson fant Trygve Alexander Lende etter 85 minutter. Erik Hildén hektet i boksen, men den svake dommeren kompenserte nok og overså det hele.
Hans Kristian Håland jaktet på ballen nede ved dødlinjen etter 89 minutter og ble taklet av keeper Tom Arne Bø Pedersen. Frøylandspilleren falt lett og Tommen måtte bruke den alvorlige tonen.
Vaulen jaget utligning og spilte med bare tre mann bak på tampen, men man maktet ikke å produsere sjanser.
To minutter på overtid hadde dommeren sett nok og blåste av for full tid.
Neste oppgave for Vaulen blir borte mot Havdur i Rogalandscupen på tirsdag. Den kampen er oppsatt til 17.30, men kan bli flyttet frem grunnet lyset.
Neste seriekamp er mandag 12. oktober hjemme mot Ålgård 2, en kamp Vaulen bør vinne skal man ha femteplassen.
Serien avsluttes torsdag 15. oktober borte mot Hinna!
ÅRETS FREKKESTE DRAKT? Magne Christiansen hadde besøk av naboen i Ølen som var for å se Vaulen. "Han elsker Liverpool og Vaulen," forteller Magne.