Vant lett med 10 mann
(03.08.04) Da topplagene Buøy og Bryne 2 tapte på mandag, ville en seier i denne kampen føre Vaulen tilbake i toppstriden for fullt!
I vårens oppgjør kjempet man mot klokken før det løsnet. I dag var det aldri tvil, tiltross for at man spilte store deler av kampen med 10 mann.
CLOCKWORK ORANGE: Bent og Erik fra oppgjøret i vår.
4-0
RISKA
Eivind Staurland (S-I Andersen)
8. min
Eirik Ekholdt (Anders Idsø)
52. min
Anders Idsø
72. min
Thomas Idsø (Stian Lima)
79. min
8. Anders Idsø
9. Eirik Ekholdt <- 58 minutter (-> 77 min)
10. Christophe Dagsland <- 77 minutter
11. Eivind Staurland
12. Stian Lima -> 58 minutter
13. Øystein Winsnes -> 69 minutter
14. Erik Gysland -> 81 minutter
15. Eric Ordaz -> 85 minutter
Anders Idsø måtte igjen jobbe og kom fem minutter før kampstart. Ellers dreit Alexander Landsnes seg ut og kom først utpå banen etter minuttet da han ble igjen i garderoben. En kandidat til pizzaprisen?
Hos Riska spilte ikke Jan Egil Salvesen som prioriterte ferie.
Før kampen stresset trener Bent Lie på å ta alle lag seriøst, da bunnlagene ofte gir litt ekstra i hver duell utover høsten for å unngå nedrykk.
Vaulen åpnet i et forrykende tempo, hvor ballen gikk fra fot til fot, mens stakkars Riska måtte løpe "i lånå" i varmen.
Hommersåklaget, foranledningen kledd i mørkeblått, hadde derimot mange mann bak ballen og det var ikke lett å komme til klare sjanser.
Så på et corner fra venstre i det 8. minutt traff Stein-Ivar Andersen perfekt hodet til Eivind Staurland som headet ballen flott opp i det høyre hjørnet! Før kampen hadde man snakket om hvor dårlige man hadde vært på corner i det siste, så dette var et steg i riktig retning.
Riska på sin side hadde et mål annullert for offside, mens Tom Arne Bø Pedersen flott reddet en heading fra corner.
Etter 17 minutter prøvde Steini seg igjen fra hjørnet, denne gangen var det Sverre Gjuvsland som raget høyest, men ballen gikk like tilside for krysset.
Vaulen hadde mange anløp til sjanser i denne perioden, men man fikk det liksom ikke til i det siste trekket.
Så etter 33 minutter ble det om mulig enda høyere temperatur på banen, Vaulen fikk ikke et soleklart frispark og Jarle Eike protesterte ved å skubbe i dommer Leidulv Nygaard. Dommeren svarte med å trekke frem det røde kortet direkte. En streng avgjørelse i manges øyne. Nå vil kretsen gi Jarle en karantene basert på dommerens rapport.
Så etter 42 minutter var Ronny Hauge som vanlig på farten, han fikk tak i en løs ball på hjørnet av 16 meteren, kom seg forbi en mann før han fra skrå vinkel skjøt via keeper og i stolpen.
På det påfølgende corneret fra Steini headet Sverre Gjuvsland i tverrliggeren og ned før Riska fikk klarert til nok et corner. Nå var det Anders som slo fra høyre, Christophe vant en duell og headet ned til Eirik Ekholdt som fikk skutt, men keeper reddet til ny corner!
Første omgang skulle ende med 1-0 ledelse til Vaulen.
Å spille med en mann mindre ga få sjanser til Vaulen i starten, men etter hvert kom man ikke på at Riska var en mann mer.
Etter 46 minutter kom gjestene svært nær da Vaulens egen Sverre Gjuvsland avsluttet et Riska angrep, men heldigvis gikk ballen i stolpen.
Så etter 52 minutter doblet Vaulen ledelsen. Thomas Idsø spilte flott opp Anders Idsø på venstre siden, på innlegget lurte Eirik Ekholdt seg frem og bredsidet inn 2-0 fra kloss hold.
Dommer Nygaard måtte igjen ned i lommen etter 57 minutter da en Riskaspiller helt umotivert rev ned keeper Tom Arne, denne gangen ble det gult.
Nå så man at Riska var virkelig slitne av kjøret og Vaulen satte innpå de friske beina til Stian Lima og Øystein Winsnes, ut gikk henholdsvis Ekholdt og Hauge.
Etter 71 minutter slo Thomas en lang ball igjennom til terrieren Stian Lima på raid, Big Mac var helt igjennom da en Riskaspiller felte han som siste mann. Etter å ha snakket med linjedommer pekte Nygaard på straffemerket til protester fra Riska, som mente forseelsen skjedde utenfor 16 meteren.
Anders Idsø pleier å være sikker på straffe, men keeper fikk stoppet ballen i første omgang, før Andi på returen satte ballen lett forbi en kravlende Riskakeeper.
Eddi kom så innpå igjen etter 77 minutter da Christophe Dagsland gikk ut.
To minutter senere slo Anders en stikker frem, Riska fikk klarert men ballen traff Stian og plutselig stod Thomas Idsø med ballen i beina på 18 meters hold. Han slo tunnell på en mann før han kontrollert satte ballen nede i høyre hjørne.
De siste ni minuttene kom Erik Gysland innpå for Thomas Idsø, samtidig gikk Stian ned på midtbanen.
Etter 84 minutter slo Stein-Ivar Andersen en herlig ball inn til Eirik Ekholdt inne i feltet, men keeper reddet.
Vaulen hadde igjen tre keepere med til denne kampen og Eric Ordaz fikk de siste fem minuttene for Tommen. Bjarne Hov på sin side syntes det var for stress i varmen...
Etter 87 minutter var Riska nærme da 7'en skjøt en kanon i stolpen og ut, men i det hele eide Vaulen kampen og det var en sterk seier med en mann mindre.