Sendte motstanderen under torva
(03.07.02) Vaulen med gode minner om Torvastad fra seriepremieren. Det gjaldt nok spesielt Ole Bjørn Bredesen som ryktes å ha en bunke med Haugesund Avis under senga etter å ha trålet sørfylkets Narvesen-kiosker etter det forrige møtet hvor han ble matchvinner og toppet spillerbørsen tross få minutter på banen.
Nå ledet Torvastad serien etter at Vaulen hadde haltet noe i det siste.
41
TORVASTAD
Stein Ivar Andersen
3 min
Inge Martin Hinna
31 min
Anders Idsø
58 min

80 min Andreas Steinsnes
Jan Egil Salvesen
84 min

–>

Bare forfall fra Jan Tore Kleiberg og Alexander Landsnes for Vaulen til den siste kampen før ferien.
Alltid en vri fra Haugvaldstad som denne gangen satte Stein Ivar Andersen inn på sentral midtbane. Anvendelige Aasland fikk en ny sjanse på topp.
Vaulen (4–42): Bjarne Hov – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Pedro Salgado, Jarle Eike, Stein Ivar Andersen, Anders Idsø – Kjetil Aasland, Inge Martin Hinna.
Vaulen skulle få en flott start på kampen. Idsø skaffet et frispark til venstre like over midten. Øystein Winsnes løftet inn frisparket og etter en del kjemping i boksen var det Stein Ivar Andersen som smalt ballen inn på volley via tverrliggeren.
Omgangen sett under et var jevn. Torvastad så en del av ballen, men slet med å omskape sine sjanser i mål.
Etter halvtimen vant Jarle Eike ballen på midten før han avanserte fremover. Etter en smart finte ble han lagt over ende i boksen. Dommeren kunne ikke annet gjøre enn å blåse for straffespark. Inge Martin Hinna steppet opp og gjorde ingen feil da han sendte ballen helt nede ved høyre stolpe.
Dermed en sterk 2-0 ledelse til pause mot det som var serielederen for øyeblikket.
Etter en rolig start tok Vaulen til å dominere kampen etter 50 minutter. Man skulle komme til en rekke sjanser. Den gode Torvastad-keeperen reddet Idsøs forsøk etter at Eike var servitøren. Hinna skrudde så et flott innlegg til Andersen, men Steinis skudd ble reddet.
Vaulens tredje scoring kom like før timen da Anders Idsø skaffet seg rom på 25 meter. Alle vet hva det betyr! Ballen fløy rett inn i venstre kryss og det var tid for å vise den etter hvert kjente T-skjorta igjen!
Vaulen fortsatte å se ut som et klasselag ut kampen med en kjedeeksplosjon av sjanser. Ekholdt headet like utenfor og til og med Gysland gikk fremover og kom nær, mens Hinna skjøt over da keeper var på svømmetur.
Pedro Salgado var meget god til høyre og kom nær flere ganger da han avanserte mot målet.
Det var også artig å se de to hurtigtoga Hinna og Ekholdt sammen på topp i en lengre periode i andre omgang.
På tampen dalte konsentrasjonen noe og da alle gikk fremover for glory kunne isteden den hete poteten Andreas Steinsnes sette inn 1-3 etter et flott angrep.
Få minutter senere brukte Jan Egil Salvesen sin store fart på en makeløst løp, han dro av en motspiller før han delikat lobbet ballen over Amundsen.
Torvastad innså nå tapet og hadde nok med å forsvare seg da Vaulen rullet opp sjanse etter sjanse.
Det endte med 4-1 seier til Vaulen i det som kanskje var et møte mellom de to beste klubbene i divisjonen for øyeblikket? Beachboys imponerte igjen etter en down periode. Det var flott å se spillernes vinnerlyst da man igjen fant rytmen og veien til nettmaskene.

GRUNN TIL Å FEIRE: A-laget kunne feire en god vårsesong på klubbhuset.