Fantastisk seier mot serielederen
(03.06.16) MIL hadde tatt 24 av 27 mulige poeng før møtet med Vaulen.
Å da vinne hele 4-1 er fantastisk selv om kampbildet ble styrt av MIL. Vaulen var dog effektive på raske kontringer, mens keeper Eric Ordaz muligens spiller sin beste kamp noensinne?
4–1
MIDTBYGDENS IL
Thomas Monsen Haugland (Tran)
23 min

Tony Tran (Vatland)
29 min

Tony Tran (Surdal Nilsen) 34 min

45 min
Eirik Jøssang
Tony Tran (Surdal Nilsen)
65 min

3. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Anders Løge (F & G)

12. Sander Thaule

Daniel Vatland var omsider tilbake fra skade. John Herman Ås som ikke har spilt på lenge var også med igjen. Audrius Mirauskas var bortreist, men skal komme hjem 5. juni. Fredrik Stray Tjaum er skadd.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, John Herman Ås – Alexander Surdal Nilsen, Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland – Ole Wick Henriksen, Tony Tran, Espen Sivertsen.
Unormalt varmt vær og spillerne mistrivdes noe under oppvarming.
Strandguttene med tre endringer siden sist med Ås for Natland, Vatland for Mæhle og Sivertsen for Jonassen.
Spillerne marsjerte ut og for første gang stilte man seg opp mot skyggesiden. Tilskuerne hadde nemlig gått i dekning!
Lagene skiftet side og Vaulen spilte opp mot klubbhuset i første omgang.
Heteslag for Vaulen som startet med en horribel tverrsoverpasning i eget forsvarsledd, heldigvis gikk skuddet over. MIL startet best og nytt varsko kom etter fire minutter da Eirik Jøssang skjøt i stolpen og ut fra skrå vinkel.
Litt bedre av Vaulen som kom på noen overganger, men nærmere enn et corner var man ikke i åpningsminuttene.
Vetle Bjørlo Kallesten med sprettballskudd inn mot keeper Eric Ordaz som reddet kontrollert etter 13 minutter.
Thomas Monsen Haugland prøvde seg så med en frekkis fra 30 meter som gikk halvmeteren over.
Eric Ordaz tredte så frem med storspill. Asgeir Austigard tredte gjennom Henning Tjøstheim fri i boksen, men Vaulens nummer 1 vartet opp med en strålende enhåndsredning.
Ny superb redning av Ordaz kom minuttet senere. Igjen var det Henning Tjøstheim som knallet av fra kloss hold, men keeperen var i det umulige hjørnet.
Flott angrep av Vaulen. Ole Wick Henriksen la inn flatt sentralt til Tony Tran som la igjen til Thomas Monsen Haugland, fra drøye 16 meter plasserte han presist nede til høyre til 1-0 etter 23 minutter.

En MIL-spiller fikk gult kort for protester i etterkant av målet.
En lang klarering fra stopper Daniel Vatland satte i gang Tony Tran som rykket fra. Den lynraske spissen satte kontant og feiret med stil i det 29. minutt!
Eirik Jøssang skjøt så opp i hendene på en oransj fra fem meter etter corner, men dommeren lot det passere.
MIL hadde tiltider powerplay og det var noe flatterende resultat.
Så var det dette med effektivitet!
En defensiv klarering gikk rett i knollen på Alexander Surdal Nilsen. Ballen spratt foran Tony Tran som heiv seg frem og headet magisk i bue over utrusende keeper, ballen spratt inn i korthjørnet til 3-0 etter 34 minutter.
Ny klasseredning av Ordaz som ga til corner etter skudd. Da Ordaz så stod på feil bein og bare kunne se ballen passere tilside for han gikk forsøket heldigvis utenfor!
Så flott blokkering av Daniel Vatland på Jøssangs forsøk!
En skadd John Herman Ås måtte av etter 41 minutter, erstatteren var Vegard Natland som trolig hadde startet hadde han rukket å få med seg hele oppvarmingen.
Alexander Surdal Nilsen fikk så gult kort etter 42 minutter. Det var en duell på midten og Vaulens kaptein mente han og ikke MIL skulle ha fått frisparket.
Heroisk forsvaring av Vegard Natland som fikk kastet seg foran to ganger. MIL fikk tre påfølgende cornere og på overtid reduserte de til 3-1 ved Eirik Jøssang som elegant stusset inn et corner i lengste hjørne.

Vaulen uforandret etter hvilen.
MIL fortsatte å pushe på, men Vaulen hadde stor innsats og blødde for drakten. Spesielt Vegard Natland skulle få seg en rekke trøkker.
Temperaturen utpå banen steg da også og Henning Tjøstheim fikk gult kort etter 49 minutter.
Vaulen var ikke helt ufarlige. På en skummel kontring leverte Tran en kunstneravslutning som gikk i bue og over.
Så herlig spill av Vaulen hvor Thomas Monsen Haugland dro seg igjennom, men ble blokket i skuddøyeblikket.
Alexander Surdal Nilsen blokket så på midten i det 57. minutt. Han satte fart ned på høyre, Tony Tran var nær å flukte inn.
Så litt knuffing etter 59 minutter hvor Ole Wick Henriksen får gult kort hos Vaulen, mens Sigurd Kleven fikk gult hos MIL. Ole ble dyttet overende av Sondre Strømneess, men han slapp unna kort.

Så frysninger i 25 plussgrader! Alexander Surdal Nilsen stormet frem på høyre etter 65 minutter og la igjen til Tony Tran som dunket ballen opp i venstre kryss!
Hattrick og elleville jubelscener fra Tony Tran som dro av seg drakten. Dermed sitt tredje gule kort og karantene i neste kamp.

Eirik Jøssang var beholdningen for MIL. Nær igjen da han dro av en mann og satte over fra 20 meter.
Samtidig kom Vegard Aas inn for MIL, dermed hadde de to eks-Beachboys utpå med Jørgen Helland fra start.
Det gikk mot årsbeste. Man ledet altså 4-1 mot serielederen. Ja, man hadde vært effektive. Ja, Eric Ordaz hadde vært i verdensklasse. Men for en taktisk triumf man var på vei mot!
Vegard Natland måtte av for behandling av neseblod og man spilte med ti mann en liten stund.
Vegard Aas satte så utenfor fra hjørnet av femmeteren, mens Vetle Bjørlo Kallesten brant over fra fin distanse.
En periode med en rekke bytter fulgte. Anders Mæhle erstattet en skadd Natland etter 83 minutter. Tremålsscorer Tony Tran ble så klappet av til fordel for Andreas Jonassen minuttter senere, før Erik Holst Aasland kom inn for Espen Sivertsen etter 87 minutter.
Karl Tjøstheim Larsen headet en corner like over for Midtbygdens etter 89 minutter.
Thomas Monsen Haugland hadde så fortjent å score da han drev et episk dribleshow inne i boksen, men skuddet endte like utenfor.
På overtid fikk Vetle Bjørlo Kallesten gult kort for bortelaget.
Tre minutter på overtid fikk så MIL straffespark for holding av Daniel Vatland.
Alexander Schmidt satte straffen helt borte mot stolperoten, men nærmest naturligvis dukket Eric Ordaz opp også der! En klasseredning på straffespark! Spillerne omfavnet keeperen!

Over fire minutter ble lagt til og man vant 4-1 til enorme jubelscener. En noe spesiell kamp hvor Midtbygden hadde ballen i store deler. Vaulen ligger dog lurt og hadde en livsfarlig kontringsspiss i Tony Tran.