Slått av Sunde
(03.06.08) Etter to baklengs det første kvarteret tok Vaulen mer over. Man slet allikevel med å sette sjansene, da Hector Vestbø reduserte to minutter på overtid var det for sent.
SPEEDY: Stian Falnes møtte gamle lagkamerater i Sunde.
VAULEN 2
1-2
SUNDE
9 min
Sunde
16 min
Sunde
Hector Vestbø (M Andreassen)
90 min
3. juni - Hinna stadion - Tilskuere: 20 - Serie - Dommer: Ove R. Håland (Nærbø)
21. Johnny Erga
28. Stian Falnes -> 71 minutter (<- 88 min)
15. Jone Holgersen <- 50 minutter
3. Simon Storebakken <- 69 minutter
17. Ørjan Grønnevig -> 71 minutter
10. Hector A. Vestbø Henao-Escobar -> 78 minutter
Vaulen B på tredje plass, Sunde på femte plass før dagens kamp i 5. divisjon.
Vaulen B (4-4-2): Einar Dørheim - Tom Arne Bø Pedersen, Ronny Hauge, Øyvind Vollen, Morten Andreassen - Christian Lyse, Bjarte Rannestad, Jarle Eike, David Møller - Johnny Erga, Stian Falnes.
Stekende hete på Hinna kunstgress med omlag 28 grader.
Vaulen virket litt dovne i starten og maktet ikke å etablere noe angrepsspill. Sunde var klart best i starten og tok ledelsen etter ni minutter. Et corner fra høyre falt ned i boksen, Vaulen var tilskuere da en svarttrøye tuppet ballen over streken.
Christian Lyse var Vaulens beholdning i første omgang. Etter 13 minutter kom han ned på høyre og slo flatt inn fra skrå vinkel. Sundes høyreback fikk halvklarert til Bjarte Rannestad som fra venstresiden av boksen la like over første kryss.
Rannestad var igjen involvert på et kort tatt corner etter 16 minutter, men skuddet fra noenlunde samme hold gikk rett i klypene til keeper.
Isteden kontret Sunde ned langs venstre og inn boksen, skuddet ble flott reddet av Einar Dørheim, men Vaulen sov på returen og en Sundespiller kunne bredside inn i det tomme målet.
Kampen roet seg nå kraftig ned, tempoet dalte grunnet varmen. Christian Lyse hadde noen halvsjanser som ble blokkert til cornere det ble ingenting av.
Så etter 33 minutter ble det dramatikk da dommer Ove R. Håland ga tilsnakk til en tilskuerklan ledet an av bandeleder Marius Fossmark...
Christian Lyse var igjen på farten og boret inn fra høyre, keeper glapp skuddet og måtte gi corner.
Johnny Erga fikk ballen litt over midtstreken etter 39 minutter, satte fart og raidet ned til kortlinjen, men krossen ble klarert ut til corner.
Så var det David Møller som breiet ut til høyre hvor Stian Falnes fikk vinklet inn igjen til Johnny Erga som nesten nådde frem.
Omgangen ebbet ut med at Vaulen var det førende laget iallefall mellom 16-meterne, Sunde virket å være mer slitne.
Etter 47 minutter bommet en Sundestopper på ballen og Christian Lyse rykket fra, men alene mot keeper på 16 meter ble han felt. Vi forventet rødt kort og bra frispark hold, men dommeren nøyde seg med gult og trakk i tillegg situasjonen ut 7-8 meter til hvor situasjonen startet med holding. Christian fikk seg en smell og måtte gå ut med skade. Frisparket ble det ingenting av.
Etter heftig oppvarming erstattet veteran Jone Holgersen den skadde Lyse etter 50 minutter. Jone tok plass som stopper, mens Ronny Hauge gikk opp som spiss.
Sundes stjernespiller Solo skapte ting ut av intet og etter 50 minutter skjøt han i tverrlegger og ut.
Vaulens kanskje største sjanse kom minuttet senere da Stian Falnes la inn fra høyre til en fri Ronny Hauge som fra fem meter bredsidet utenfor. En oppgitt Ronny dro seg i det lille håret han har.
Ronny Hauge vridde så spillet etter 55 minutter ut til Morten Andreassen som kom i fart bakfra, suseren fra 25 meter gikk like utenfor venstre stolperot.
Nå fortjente Vaulen snart et mål. Bjarte Rannestad serverte så ut til Johnny Erga på høyre, men skuddet gikk i venstre stolpe og ut etter 56 minutter!
Et godt slått frispark av David Møller curlet ned i feltet, men Jarle Eike nærmest rygget ballen over.
En lang ball ble så slått opp til Ronny Hauge etter 62 minutter. Saudaekspressen vendte opp og vridde mot lengste vinkel, men keeper fanget.
David Møller slo så i bakrommet til Stian Falnes om fikk sin gyldne sjanse mot gamleklubben, men alene mot keeper skjøt han utenfor.
Ronny Hauge nådde så vidt et litt for høyt innlegg fra Ronny Hauge etter 66 minutter, men fikk ikke styrt headingen mot mål.
Vaulen gjorde så et par bytter rundt 70 minutter da Simon Storebakken og Ørjan Grønnevig erstattet henholdsvis Tom Arne Bø Pedersen og Stian Falnes.
Jarle Eike fikk så et strengt gult kort for filming, men om han ikke hadde hoppet vekk fra torpedoen som kom inn fra siden hadde han blitt kvestet.
Hector Vestbø kom så inn for Ronny Hauge på topp, samtidig gikk Jone Holgersen frem slik at man pushet på fremover med 3-4-3.
Johnny Erga var nær et nytt solomål av en annen verden etter 79 minutter da han raidet seg ut mot høyre, men kippen gikk like over krysset.
Det var en del underlige dommeravgjørelser i kampen som da Jarle Eike ble tatt soleklart etter 81 minutter på vei gjennom på venstre, men dommeren ville ikke blåse.
Sunde fikk så snakket gult kort på Bjarte Rannestad som hadde klatret på ryggen til Sundes Solo.
Stian Falnes kom så inn igjen for David Møller for de siste minuttene.
Hector Vestbø ble spilt alene gjennom etter 90 minutter, men skjøt opp i kroppen på en utrusende keeper. Egen retur ble også blokkert.
To minutter på overtid førte Morten Andreassen ned langs høyre, han dro seg utover og fyrte av inn i feltet hvor Hector Vestbø på hockeyvis styrte inn 1-2.
Det hele var for sent og det ble tap for de oransje.