Etter så mye bra spill denne sesongen har vi kanskje blitt kresne, men spillet på torsdag var søvndyssende og langt under pari.
JEVN BATALJE: Sola ga Vaulen og Henning Frode Holm kamp om poengene.
72. min
Geir Arild Andersen
Thomas Idsø (Anders Idsø)
90. min
3. juni - Hinna stadion - Serie - Tilskuere: 40 - Dommer: Knut Egil Anonsen (Hinna)
9. Eirik Ekholdt <- 46 minutter
10. Christophe Dagsland <- 84 minutter (-> 86 min)
16. Stian Lima -> 84 minutter
Vaulen hadde hatt treningsfri siden kampen på tirsdag. Siden da var det en forandring da Ronny Hauge kom inn på backen for Øystein Winsnes.
Eirik Ekholdt fikk en gedigen sjanse allerede etter minuttet. En fæl Solaklarering i boksen endte i føttene til Fast-Eddi, men ofte er det best å skyte på instinkt for dette skuddet gikk over.
Vaulen gikk opp i ledelsen etter 11 minutter da Arne Dalehaug vant hodeduellen på fem-meteren på et Thomas Idsø frispark fra venstre. Arnaldo kan nok også dele det måle med Solaforsvareren som også var i ballen.
Like etterpå krasjet Ronny Hauge og Sverre Gjuvsland i sammen hode mot hode. Verst gikk det utover hardhausen Sverre, han fortsatte en stund før han måtte gi seg ettersom han visstnok så både stjerner og planeter. Inn kom backen Winsnes, som betød at Stein-Ivar Andersen gikk inn sentralt.
WINST TIDLIG INN: Øystein Winsnes erstattet en skadet Sverre Gjuvsland.
Den forholdsvise lette starten var muligens med på å lure Vaulen til å ta det for lett, iallefall var det Sola som fikk mye av initiativet. De grønne og gule hadde en rekke halvsjanser, farligst ble det kanskje da ballen forandret retning i Alexander Landsnes, men keeper Hov var med på notene.
Etter 36 minutter kom Vaulen nær på et Anders Idsø frispark, Ronny Hauge på andre headet ballen inn i feltet hvor Eirik Ekholdt headet over.
Like etterpå ble Christophe Dagsland vist det gule kortet for å være seint inne i en duell og sikkert også for gjentakende episoder tidligere i omgangen.
Sola utlignet etter 38 minutter da et dårlig tilbakespill til keeper ble snappet opp av en Amund Lohne som rundet Bjarne Hov før han satte ballen i mål.
OLI LOOK A LIKE: Gode gamle Erik Hilden var tilbake på gamle tomter. Da førsteomgangen var en smule kjedelig, var sammenligningen av hockeyene til Oli og Hildy det mest underholdene.
Rett før pause fikk Vaulen en stor sjanse igjen. Anders Idsø hadde et dårlig mottak på en ball fra broren Thomas, men han fikk med seg ballen før han fikk slått over til Eirik Ekholdt som fikk to skuddforsøk. Først et flatt som ble reddet på streken, så på returen gikk skuddet over.
Så langt på overtid var Sola nær igjen da et heller løst frispark sneik seg igjennom, men heldigvis gikk ballen like utenfor stolpen.
I pausen gjorde Vaulen et forhåndsbestemt keeperbytte da Tom Arne Bø Pedersen kom innpå for Bjarne Hov. I tillegg kom også Henning Frode Holm innpå for Ekholdt.
Andre omgang var mye lik første omgang, mest underholdene var det vel da spørsmålet om hva Ronny Hauge har over øyenbrynene kom opp... Er det; a) Et menneskelig sekret? b) Vaselin for å holde svetten vekke? Svaret sendes på postkort.
ROBOCOP? Ronny Hauge ser ikke rent lite skummel ut etter at han skinnet seg nylig.
Noen halvsjanser fikk Vaulen som frisparket fra Andi som ble reddet i fast grep og da Christophe Dagsland fikk en bonussjanse etter at en Solaklarering traff hælen til Jarle Eike.
Sola skal ha for at dem var flinke i sitt defensive press. Dermed sank pasningskvaliteten hos Vaulen, som oftest gikk det rett inn i sekken hvor Solastopperne eller keeperen ryddet unna.
Sola var ikke helt ufarlige, men mye på grunn av rot i forsvaret til Vaulen. Tommen i mål ble fort varm og leverte en del kvalifiserte redninger.

GYS: Spillende assistent trener Erik Gysland fikk en drøy halvtime.
Etter 56 minutter kom stopperkjempen Erik Gysland innpå for Ronny Hauge, som måtte gå for å lede Hinnajentene han trener. Dermed ble Stein-Ivar flyttet ut på backen igjen.
To minutter senere fikk Arne Dalehaug sjansen etter at et Thomas Idsø innlegg i boksen ble halvklarert, men skuddet fra Arnaldo gikk over.
58 MINUTTER: Frustrerende kamp for Vaulen, her skyter etter hvert Dalehaug over.
Det var mye tull bakover hos Vaulen og etter 72 minutter tok Geir Arild Andersen ledelsen for Sola etter å ha overlistet Vaulen på en kontring sammen med en lagkamerat.
Det var en vekker for Vaulen som nå kviknet til fremover. Thomas Idsø hadde to bra skudd med få minutters mellomrom, først fra 25 meter hvor keeperen måtte opp under tverrliggeren for å få gitt til corner, så nede i hjørnet selv om den sjansen ble avblåst for offside.
Etter 82 minutter trodde alle at Christophe Dagsland utlignet, men dommeren avblåste for offside på en annen Vaulenspiller.
To minutter senere kom Stian Lima innpå for nevnte Dagsland, men Dagsland kom raskt innpå igjen da Dalehaug like etterpå fikk seg en kraftig smell over kneet i en sandwichduell.
Jarle Eike som med sin vilje var best for Vaulen, fikk et tvilsomt gult kort etter 89 minutter for å gå først i en duell om ballen.
Anders Idsø prøvde skuddfoten på overtid, skuddet helt nede i hjørnet ble reddet, men igjen vinket linjemannen for offside.
Vaulen virket slitne og kapitulerte, men tre minutter på overtid fikk man 2-2 målet. Anders Idsø fikk ballen på venstresiden og la presist inn til Thomas Idsø som ra 8 meter tuppet ballen forbi Solas sisteskanse.
ONE MOMENT OF MAGIC PIZZA
I torsdagens pizzapanel satt Eivind Staurland, han ga prisen til Tom Arne Bø Pedersen.
"Det blei Tommen me 3 utruligt goe redninger på 1-1. Som va avgjerane for utfallet av kampen," forteller Eivind.
KRYKKÅ... Det var langt mellom høydepunktene og få magiske pizza øyeblikk mot Sola.