Deilig krigeseier mot Skjold
(03.05.19) Fantastisk laginnsats av Vaulen som slår Skjold 3-1 på bortebane. John Petter Gilje, Thomas Surdal Arnesen og Felix Alinyoh scoret for Vaulen.
Strandguttene kom under tidlig, men viste sterk lagmoral ved å slå tilbake etter å ha kommet under først.
Resultatet betød også at Vaulen kunne overnatte på andreplass, kun bak Kopervik på målforskjell.
SKJOLD
1–3
Vegard Steinsland
5 min

41 min John Petter Gilje

42 min Thomas Surdal Arnesen

67 min Felix Alinyoh
3. mai – Grinde gras Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Sverre Flatebø (Karmsund)

99. Casper S. Tjøstheim

Forfall fra Idar Røed Randeberg (russestevne), Audrius Mirauskas (ankel - 1 uke til), Even Sandøy Nærum (ferie - tilbake neste kamp) og Alexander Nilsen Surdal (ribbein - ventes tilbake enten 21. eller 25. mai).
Endre Lien (fing) og Morten Nygård (lår) slet med småskader og startet på benken.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – Erlend Høllen Sjøen, John Petter Gilje, Tobias Fosse Ekeland – Sisco Mick, Felix Alinyoh, Thomas Surdal Arnesen.
Trenerduoen Eike og Refvik sa før kampen at dette var deres vanskeligste laguttak hittils. Siden forrige seriekamp var det gjort tre endringer med Trym Landråk Gjerstad, Erlend Høllen Sjøen og Felix Alinyoh inn for Endre Lien, Idar Røed Randeberg og Alexander Nilsen Surdal.
Vaulen virket ikke helt på i starten. Det hadde vel kun gått 18 sekunder før Adrian Strand bredsidet utenfor høyre kryss?
Etter fem minutter hadde dem to strake cornere. Først headet Ivar Evensen ut til ny corner, så ble det slått inn på andre stolpe hvor Vegard Steinsland fikk headet inn fra kort hold. Den så noe enkel ut.
Dermed en klar utfording for Vaulen om å vinne etter å ha kommet under først, noe man ikke hadde klart siden 30. august 2018 mot Bogafjell.
Vaulen markerte seg offensivt for første gang etter syv minutter. Sisco Mick ble felt på høyre. John Petter Giljes frispark inn i feltet ble gitt til corner. Det ble ikke noe ut av corneren, men viktig for Vaulen å få til litt spill etter en tung start.
Sisco Mick leverte et flott raid etter 11 minutter og var nær ved å nå midtspiss Felix Alinyoh i boks. Få minutter senere leverte Erlend Høllen Sjøen en frekkis fra 30 meter, men forsøket gikk halvmeteren utenfor krysset.
Vaulen hadde nå fått mer kontroll defensivt og slapp ikke hjemmelaget til stort. Fremover var man dog litt tannløse og keeper Håkon Bådsvik hadde ikke blitt satt på de største testene.
Skjold hadde fire forfall fra seieren mot Ålgård og nye skader oppstod i denne kampen. Allerede etter 25 minutter måtte dem bytte ut etter nok en skade.
Det var tøffe tak på en fin, men litt tørr gressmatte. Det oppstod en voldsom krasj da Adrian Strand løp i Vegard Natland, men begge reiste seg på beina etter å ha tatt telling.
Så en fin forsering av Thomas Surdal Arnesen etter 26 minutter, han la inn på hodet til Felix Alinyoh, men headingen spratt inn til keeper.
Bortelaget som av overtroiske grunner stilte i hvite drakter fikk så corner etter 28 minutter, men det ble blåst av for hands i feltet på Felix Alinyoh.
Så et nytt stopp i spillet etter nok en småskade på en Skjold-spiller.
Sola hadde forsvunnet bak åsen og et stadig mer stivfrosset publikum så at Tobias Fosse Ekeland slo en nydelig ball i kanalen til Thomas Surdal Arnesen etter 31 minutter. Han gikk seg dessverre fast og med ryggen mot mål ble han lagt i bakken uten at dommeren lot seg affisere av den grunn.
Skjold hadde sett mest av ballen og et cornerforsøk etter 33 minutter gikk gjennom hele boksen.
Vaulens trio på topp hadde vært ganske isolerte sålangt og man hang liksom ikke helt sammen mellom leddene. I et forsøk på bedring svitsjet man om på Felix Alinyoh og Thomas Surdal Arnesen slik at sistnevnte nå var midtspiss.
Tobias Fosse Ekeland slo en løpeball til Thomas Surdal Arnesen som fra høyresiden av boksen skjøt i steget, ballen traff stolperoten motsatt og spratt ut til John Petter Gilje. Fra syv meter skjøt "Johnsen" oppunder nettaket til 1-1. Det var vel vårt første relle sjanse, så det var litt som å våkne til fra komatilstand.
Vi hadde såvidt rukket å taste ned forrige målscorer da Vaulen tok ledelsen minuttet etter. En høy ball ble slått opp på en særdeles god Erlend Høllen Sjøen, stakkars Erlend ble liggende i smerter. Ballen spratt beleielig for Thomas Surdal Arnesen som fra 25 meter tenkte raskt og sendte en dupper av et skudd som raspet ned i maskene bak keeper. 1-2!
Målet ga Skjold en voldsom knekk og plutselig herjet Vaulen. Blant annet var Erlend Høllen Sjøen nær å få headet ballen inn etter en luftig duell i boksen etter 44 minutter. Erlend vant så godt som alt i lufta i dag.
Vaulen gikk altså til ledelsen på stillingen. Noe vi omtalte som et lite ran på mikrobloggen twitter. Det var kanskje litt sterke ord ettersom vel Skjold knapt skapte noe etter de fem første minuttene. Greia var vel at Vaulen ikke skapte de aller største sjansene de heller, men hadde scora to.
Skjold som leda 1-0 til det kun gjenstod fire minutter av omgangen lå plutselig under 1-2!
Etter pausen kom Morten Nygård inn for Sisco Mick, han tok faktisk den litt uvante rollen som høyrekant.
Skjold var fremdeles i knestående etter hvilen og Thomas Surdal Arnesen kunne ha punktert kampen etter 51 minutter da han flott tok ned i boksen, men skuddet ble gitt til corner.
Den påfølgende corneren fra Morten Nygård var nær å nå Bendik Aarstad.
Nytt skudd fra distanse hos Vaulen etter 53 minutter , men Tobias Fosse Ekelands forsøk gikk over. Samtidig var det ny skade hos Skjold da Adrian Strand haltet av.
Vaulen tok gradvis mer og mer over. Skjold prøvde å spille, men presisjonen på pasningsspillet stod ikke helt i stil. Da var det farlige fra Vaulen. Etter timen oppstod det sjanser etter Nygårds frispark inn i boks. Bendik Aarstad tok to dueller på rad og var nær ved å krige inn, før ballen spratt ut til Felix Alinyoh i returrommet, men hans skudd gikk over.
Skjold Stian Steinsland fikk gult kort etter 67 minutter for fellingen av Felix Alinyoh.
Morten Nygård slo det påfølgende frisparket inn i boks. Bendik Aarstad vant duellen slik at nedfallsfrukten fant Felix Alinyoh som fra 8 meter klistret kula nede i kroken til 1-3!
Det føltes som at matchballen var satt og Felix jublet hemningsløst for sitt første mål for klubben. Den smakte godt!
Målet ga Felix en fin boost og like etter var han nær å flikke fri Tobias Fosse Ekeland på 16 meter.
John Herman Ås kom inn for Alinyoh etter 72 minutter.
Vaulen kom til en rekke cornere i denne perioden, Skjold hadde et tilløp etter 77 minutter da Aarstad og Bergum gikk i samme duell slik at Håvard Hetland plutselig kunne storme i mellom. Heldigvis kom Vegard Natland stormende inn fra sida og fikk ordna opp.
John Petter Gilje fikk en stempling etter 78 minutter da et corner ble halvklarert ut i returrommet. Fotbladet traff knottene på en motspiller og gjorde veldig vondt.
Fredrik Bokn Hansen erstattet en skadd Gilje med ti minutter igjen på klokka.
Nye farligheter fra Vaulen på en corner etter 81 minutter fra Morten Nygård, både Ivar Evensen og Bendik Aarstad var nær å krige inn.
Nytt bytte for Vaulen da Eirik Reiestad kom inn for Thomas Surdal Arnesen etter 85 minutter.
De to sist ankomne kombinerte flott etter 87 minutter ettersom Reiestad stusset et frispark ut til Bokn Hansen, men skuddet sklei foran målet og utenfor.
To minutter før slutt kom Gabriel Økland Retallack inn på midten for Tobias Fosse Ekeland.
Like før slutt fikk Vaulen et frispark fra småskummelt hold en 25 meter fra mål. Morten Nygårds forsøk traff muren, men på returen skjøt Fredrik Bokn Hansen drøye meteren over.
Fem minutter ble lagt til. Her var Vaulen nærmest etter 93 minutter, men Morten Nygårds skudd fra 25 meter gikk meteren utenfor.

Så 3-1 seier borte mot Skjold på en uvant grasbane. Strålende levert av unggutta som svarte etter 3-0 tapet mot Kopervik sist. Nå venter Ålgård hjemme førstkommende torsdag.