Spenning til siste spark
(03.05.18) Episk seier i en thriller av en kamp. Vaulen vinner 1-0 etter Ceu Lian Khars scoring i første omgang. I andre omgang styrte Lura mye av spillet, men vi gikk i krigen og bakerst tok Eric Ordaz det som kom.
Dette var første gangen vi holdt nullen siden juni i fjor.
1–0
LURA
Ceu Lian Khar (Wick Henriksen)
40 min

3. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Geir J Røskar (Sunde)

8. Sisco Mick <– 69 minutter

15. Oskar Sørebø Moe –> 7 minutter (<– 78 min)

5. Kristian Gaard –> 69 minutter

69. Thomas Surdal Arnesen –> 78 minutter

29. Audrius Mirauskas –> 80 minutter

2. Anders Mæhle

12. Endre Lien

98. Gabriel Økland Retallack

Vegard Natland (kne), Jørgen Helland (offshore neste tre kamper), Chris Andre Mannes (kne), Sivert Erland (kragebein) og Morten Nygård (kyssesyken) var ute.
Daniel Lie (rygg) og Idar Røed Randeberg (hode) var friskmeldte, mens Daniel Vatland og Audrius Mirauskas var klare etter forfall sist.
Kristoffer Muri og Alexander Surdal Nilsen har meldt seg klare igjen etter en travel vinter, men har tynt treningsgrunnlag. Erlend Høllen Sjøen er også tilbake i trening etter skade, men har ikke spilt kamp siden 1. februar og trenger kanskje en juniorkamp i beltet før han blir med her?
Paul O'Neills ønsker å spille for B-laget fremover grunnet arbeidsmengden på jobb, det var noe han selv innså, men han vil stille seg disponibel ved behov.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Daniel Vatland, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Ceu Lian Khar, Sander Oaland, Even Sandøy Nærum, Ole Wick Henriksen – Daniel Lie – Sisco Mick.
Lura med avspark og spilte mot kveldssola i første omgang.
Helt fra start så vi at dette skulle bli en tøff fysisk kamp og dommeren tillot også mye.
Lynraske Sisco Mick med vårt første tilløp til en sjanse da han rykket i fra og skaffet en corner som igjen ble blåst av i det femte minutt. Sander Oaland fikk seg en smell der og reiste seg i smerte.
Oskar Moe ble så byttet inn for en skadd Sander Oaland etter syv minutter. Moe overtok tierrollen fra Lie som gikk ned på midten.
Kampens første skudd på mål kom etter ni minutter, men forsøket fra Daniel Lie gikk for midt på mål til at keeper fikk problemer.
Daniel Vatland har en strøken fot og etter 11 minutter fant han Oskar Moe som skaffet oss corner. Ole Wick Henriksen slo inn på andre stolpe hvor Daniel Lies heading ble reddet på strek.
Ole Wick Henriksen tredde så gjennom Ceu Lian Khar, men skuddet fra 20 meter ble for løst selv om keeper ga en ørliten retur i det 13. minutt.
Aktive Ceu Lian Khar ble så felt på 27 meter. Ole Wick Henriksen prøvde frisparkfoten, men forsøket gikk halvmeteren over krysset.
Så prøvde Fredrik Stray Tjaum seg med en frekkas, da han fra egen banehalvdel så keeper langt ute og sendte avgårde et skudd. Ballen hadde en flott bue og landet oppå tverrleggeren og ut!
Like etter i det 19. minutt leverte Eric Ordaz en matchavgjørende dobbelredning. Først på en beinparade, før han som en hvit tiger kastet seg bort til stolpen og tok forsøk nummer to! Dette var gedigne sjanser for Lura.
Even Sandøy Nærum fóret så Ceu Lian Khar i kanalen. Med danseskoene på leverte han et trikseshow, mens han dro seg innover i boks, men det vridde skuddet gikk utenfor lengste stolpe.
Meget bra av Vaulen sålangt. Ny mulighet fulgte på en corner etter 27 minutter. Igjen var det Daniel Lie som vant på hodet, denne gangen headet en utespiller unna fra kort hold. Ballen ble halvklarert ut i feltet hvor Even Sandøy Nærum skjøt like utenfor.
For første gang i kampen hadde Lura litt press fremover i noen minutter rundt halvtimen. Før Vaulen var frempå igjen med to strake cornere etter 35 minutter.
Det hadde vært en underholdene kamp tross 0-0.
Så etter 40 minutter tok Vaulen ledelsen. Ole Wick Henriksen smuglet en ball gjennom forsvarsleddet og fant Ceu Lian Khar like innenfor 16-meterboksen. Ceu tenkte kjapt og dundret ballen opp i korthjørnet til 1-0!
Vaulens nummer 10 fortsatte løpet ut mot cornerflagget og feiret med et himmelhøyt hopp!
Vaulen gikk til pause med 1-0. En flott omgang av Vaulen som var gode offensivt samtidig som man knapt slapp Lura til noe.

Lura tok kommandoen i andre omgang og det meste av spillet var innpå vår banehalvdel. Etter 50 minutter ble Ceu Lian Khar felt like utenfor boksen ute til høyre. Frisparket ble sendt inn i boksen og Lura hadde to blokkeringer.
Så en gratismulighet til Ole Wick Henriksen som etter 54 minutter skjøt like utenfor på en halv volley.
Ceu Lian Khar ble så liggende og haltet av før han fikk ising. Vaulen spilte med 10 mann i nærmere to minutter.
Muligens var det nervene våre, men det var hektisk defensivt for Vaulen som ble litt baktunge.
Even Sandøy Nærum fikk så gult kort etter 60 minutter.
Svær sjanse til Lura. Ballen spratt litt tilfeldig til Eirik Indredavik som skjøt i stolperoten og ut fra 20 meter i det 63. minutt.
Lura jaget en utligning, mens Vaulen spilte kontringsfotball. Etter 67 minutter kom Idar Røed Randeberg ned på kanten og slo utover til Sisco Mick som stod i fin posisjon foran mål, men førstetouchen ble for lang for det meget spennende talentet.
Like etterpå kom det et nytt skudd fra midten. Keeper måtte rygge før han fanget ballen på femmeteren. Vi var opptatt med å notere Mickys sjanse, men det var muligens Daniel Vatland som var frempå?
Sisco Mick hadde løpt av seg sokkene og man kastet innpå stopperbautaen Kristian Gaard som spiss etter 69 minutter.
Ceu Lian Khar ble felt ute på venstre etter 71 minutter. Her hadde vel et gult kort vært på sin plass, men dommeren var sparsommelig med kortstokken. På det påfølgende frisparket inn i boks fikk Daniel Lie headet på tverrs av mål, men Kristian Gaard ble pakket godt inn.
Vaulen ropte på straffespark for Oskar Moe etter 73 minutter, men man måtte nøye seg med en corner som ble blåst av.
Etter at Gaard kom innpå fikk Vaulen løftet spillet noe igjen og Lura startet å gå sure utpå der.
Nye friske bein inn da Thomas Surdal Arnesen erstattet Oskar Moe etter 78 minutter.
Flere var slitne her nå etter en krig av en kamp. Audrius Mirauskas kom inn for Ole Wick Henriksen etter 80 minutter. Samtidig hadde man svitsjet litt om slik at man endte opp med Ceu Lian Khar bak spissen.
Nervedramaet fortsatte og at man småskalv litt skyldtes nok ikke bare været? Eric Ordaz reddet Vaulen nok en gang etter 84 minutter da han strakk ut en fot og reddet en klar målsjanse.
Nå var det hett utpå banen. Det var småhissig, men ikke like galt som i 2012 da lagene sist møttest i serien...
Inn i tilleggstiden leverte evighetsmaskinen Ceu Lian Khar nok et flott raid, men ingen fylte på da innlegget kom.
Like etter slo Thomas Surdal Arnesen inn fra høyre, Ceu Lian Khar kom på diagonalt løp inn i boks og avsluttet nede i kroken. Keeper ga retur til Kristian Gaard som fra hjørnet av femmeteren ble nektet av keeper to ganger.
Daniel Lie pådro seg et gult kort etter 93 minutter før dommeren blåste av minuttet senere.
Da vi gikk hjem fra kampen hørte vi det ljome i garderobeveggene med jubelbrøl!
Neste kamp for Vaulen er borte mot Bo Andersens Ålgård førstkommende fredag.

DAGENS BEACHBOY
Eric Ordaz ble kåret til Vaulens beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.