Majestetisk - en tributt
(03.05.02) Vaulen (1) 4 - 0 (0) Vedavåg/Karmøy
Tidligere så utopiske ord som "2. divisjon" var hørt blant publikum på fredag da Vaulen spilte en av sine beste kamper i historien! Vaulen vant 4-0 over en klubb med et budsjett ti ganger større enn mektige Beachboys!
Spillerbørsen i Aftenbladet ga 5 poeng til Jarle Eike, 4 poeng til Erik Gysland, 3 poeng til Stein Ivar Andersen og 1 poeng til Pedro Salgado. Sjansestatistikken sa 10-4 fordel Vaulen, mens cornerstatistikken var 2-6 fordel Vedavåg.
40
VEDAVÅG/KARMØY
Alexander Landsnes (Kleiberg)
21 min
Stein Ivar Andersen
60 min
68 min
Inge Martin Hinna (str)
83 min

14. Eirik EkholdtEirik Ekholdt –>

En liten men god tropp syntes å være en suksessformula for Vaulen som sjelden fikk fylt opp benken.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Erik Hilden – Stein Ivar Andersen, Jarle Eike, Anders Idsø, Alexander Landsnes – Jan Tore Kleiberg, Pedro Salgado.
Vaulen tok ledelsen etter 21 minutter da Kleiby flikket ballen videre til Alexander Landsnes på venstre. Hen kontrollerte ballen flott før han skjøt i bortre hjørne.
Etter halvtimen kom Inge Martin Hinna inn for Salgado i et taktisk bytte.
På tribunen var det en representant fra eliteserieklubben Viking. Tidligere stjernespiller Reidar Goa (60) hadde fått speideroppdrag av Benny Lennartsson å se på Vedavågs spiss Morten Wiik. Goa var derimot mest imponert av tidligere Viking-junior Jarle Eike. Ikke uten grunn da "Captain Fantastic" dominerte på midten og valgte de riktige løsningene. "Aah, Jarle Eike er en spiller som alltid gjør ting så fornuftig," skrøt Goa uoppfordret for seg selv.

Ingen skifter midtveis. Beachboys startet andre omgang veldig bra og Jan Tore Kleibergs buede heading traff tverrliggeren.
Etter 55 minutter kom Pedro Salgado inn for Alexander Landsnes, men det byttet ble reversert like etter da Salgado pådro seg problemer med ankelen.
Vaulen gjorde sitt andre mål etter timen ved Stein Ivar Andersen. Fra 16 meter til høyre for målet sendte han avgårde et lyn oppunder nettaket.
Manager Tore Haugvaldstad feiret målet slik vi tidligere kun har sett på latinske høydepunkter fra sportsverden. Hans høye hopp viste at han ennå har elastitet i sin lange kropp.
Stein Ivar Andersen scoret sitt andre for dagen kun åtte minutter senere. Et veldig likt mål hvor han kom på "Steini-skuddhold". Han ga keeper ingen sjanse der og trenerduoen hoppet synkront slik at det ristet i bakken. "Jeg sa til Steini på oppvarmingen at han ikke måtte score slik han gjør hele tiden på trening," humret Svein Øksnevad.
Vaulenforsvaret var veldig trygge gjennom hele kampen. Det nærmeste Vedavåg kom var et skudd fra Kristian Størkersen, men Tommen i buret fistet over via tverrliggeren.
Mellom alle måla plukket Erik Hilden med seg et gult kort for en sklitakling, som vi ærlig talt ikke kunne si mye på.
Kvarteret før slutt ble dagens beste spiller, Jarle Eike, lagt ned i bakken av Bjarne Kallevik etter en tullete takling. Dommer ga Vedavågs midtbanespiller gult kort, men det kunne ha vært en annen farge. En kneskadet Eike måtte hjelpes av ved hjelp av Ahlstrand Pedersen og Øksnevad, men etter kampen kunne han gå rundt på egenhånd.
Vaulen spilte veldig bra her nå og Vedavåg forstod at det ikke var noe å få med seg herfra. Inge Martin Hinna kom nærmest, men sin store fart snappet han opp en pasning. Alene mot keeper valgte han å skyte, men ballen strøk utsiden av stolpen.
Etter 83 minutter ble Anders Idsø felt i boksen. Dommer Ulseth så etter en fordel før han dømte straffe.
Inge Martin Hinna steppet opp og scoret 4-0. Det var et mål de færreste tilskuerne så, de var nemlig mest opptatte av å herje med innbytter Ole Bjørn Bredesen som forberedte seg til å komme inn for Steini. Publikum mente nemlig at Oli måtte score for å forsvare toppscorertittelen.
Haugvaldstad ga sine instrukser når vi hørte spillerne juble for målet, men vi oppfattet vel at straffen fra Hinna gikk inn til høyre for keeper. (Det får vel forbli en hemmelighet for våre motstandere uansett)
Fem minutter før slutt fikk også Eirik Ekholdt sjansen. Han var også nær å øke til 5-0, men han fikk ikke satt inn legget fra venstre.
En meget god kamp av Vaulen. Spesielt i andre omgang var man meget underholdende.
Hele laget var stødig. Vi har allerede nevnt Jarle Eike, men også Erik "Conan" Gysland var en gigant i forsvar. Hans vilje fikk de andre med seg.
Neste oppgave er Tasta som tapte 7-1 for Buøy på fredag, det samme Buøy-laget som jo ble smadret av Vedavåg i runden før.
"Vaulen er helt konge," sa Jarle Eike til avisen etter kampen. Trener Tore Haugvaldstad fulgte opp. "Dette er utvilsomt den beste kampen vi har gjort denne sesongen."
Christian Lie skrev for Rogalands Avis og kalte det "kattens lek med musen".
Vedavågs formann Inge Kristiansen forklarte tapet for Haugesunds Avis og mente det var den vanskelige kunstgressbanen som favørte hjemmelaget. "Men for å være ærlig, det var en fortjent seier til dem da vi spilte dårlig."
Håkon Fossmark i Aftenbladet omtalte kampen som følger. "Vedavåg kom tidlig ned på jorda etter deres flotte premiere hvor dem slo Buøy 7-0. Et opplagt og hardt kjempende Vaulen imponerte mot en av seriefavorittene. Etter at Vaulen fikk ballen ned på bakken skapte dem sjanse etter sjanse. Dem var spennende fremover og solide bakover. På midten var Jarle Eike meget god. Så det blir spennende å følge det unge Vaulen-laget videre denne sesongen."
Vaulen stod nå med full pott og Svein Øksnevad måtte gå ut og dempe det hele. "Vi må holde beina på bakken nå. Tasta er nok ute etter revansj i neste kamp.

DØMTE EGEN KLUBB: Overraskende hadde Vaulens Eirik Sunde steppet inn som linjemann like før kampen, en oppgave han mestret veldig bra. Han gjorde ingen feil i løpet av kampen, men etter å ha vinket av en stor vaulensjanse for offside kunne fansen på motsatt side se at det ikke var en enkel avgjørelse å gjøre.