Overraskelser i syvmålskamp
(03.04.14) Zymer Bytyqi var forskjellen på lagene da Vaulen tapte 4-3 mot Sandnes Ulf 2. Ellers var Vaulen vel så gode som de lyseblå, selv om det var noen skjønnhetsfeil bakover.
Bo overrasket igjen med å sette Fredrik Stray Tjaum på høyrekant, noe som ga en helt ny dimensjon til angrepet.
Jon Nessa og Stian Lima var tilbake, mens Nelson Monteiro fikk sin debut.
Forøvrig var Kjell Jonevret å så kampen fra tribunen. Viking-treneren er jo far til Vaulens venstreback Jimmy.
3–4
SANDNES ULF 2
Gaute Schei (Halgunset)
5 min

25 min Zymer Bytyqi

37 min Sandnes Ulf 2

39 min Sandnes Ulf 2
Jimmy Jonevret
60 min

65 min Sandnes Ulf 2
Erlend Mohus
71 min

3. april – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Trening – Dommer: Lars Dahlgren (VBK)

18. Stian Lima <– 45 minutter

Erik Løken er ikke helt klar etter at han ble operert i hånda for noen uker siden. Jarle Eike, Amar Kotlica og Anders Dale stod også over. Christian Mauritzen har gitt seg i klubben.
Vaulen (4–2–3–1): Jonas Laukvik – Eirik Hadland, Jon Nessa, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Fredrik Stray Tjaum, Daniel Hadland, Vegard Natland – Gaute Schei.
Mye omtalte Zymer Bytyqi startet for Sandnes.
Vaulen med Jon Nessa rett inn på stopperplass. Daniel Hadland fikk den sentrale offensive rollen i Kotlicas fravær, mens stopperen Fredrik Stray Tjaum tok over Daniels plass på kanten.
Gaute Schei sendte Vaulen foran etter fem minutter. Han ble tredd gjennom av Ingvald Sandvik Halgunset og var sterk som holdt motspillerne bak seg før han trillet inn nede til venstre.
Vaulen holdt tritt med Sandnes' balltempo og hadde kun problemer med Zymer Bytyqi som tross alt holder Tippeliga-standard.

HVOR VAR DU DA... Zymer Bytyqi spilte på Vaulenbanen? Salzburgs-proffen som er leid tilbake til Sandnes Ulf ble i sin tid den yngste spilleren i eliteserien og kan nå langt.
Alltid farlige Jon Nessa hadde to muligheter på Jimmy Jonevrets corner etter 18 minutter, mens Gaute Schei prøvde seg med en frekkis etter 22 minutter. Ulf på sin side hadde et skummelt Bytyqi-frispark som gled gjennom feltet etter 22 minutter.
Sandnes Ulf 2 utlignet etter 25 minutter. Nevnte Zymer Bytyqi var plutselig alene gjennom før han vridde ballen i vinkelen fra 18 meter.
For å demme opp mot Sandnes gode kant byttet man litt mer rutinerte Fredrik Stray Tjaum ned på backen like etter.
Tjaum var allikevel fortsatt hissig på grøten. Han hadde nemlig et voldsomt driv som ving, som back fortsatte han. Etter halvtimen slo han inn til Gaute Schei, men han forhastet seg og skjøt høyt over.
Så oppspill på Daniel Hadland i midtsirkelen etter 32 minutter, han tok en Zidane som dro av to mann før han ga til Ingvald Sandvik Halgunset. Suldølingen fosset fremover i kappløp med Ulf-stopperne, han var foran men ble taklet på 16 meter.
Isteden scoret Sandnes Ulf to kjappe i det 37. og 39. minutt. Først på et corner, deretter på en kjapp kontring.
Daniel Hadland kom til flere sjanser fra sin sentrale posisjon og jaktet sitt første seniormål. Daniel ble forøvrig i sin tid den første vaulenspilleren som scoret på "nye" Vaulenbanen.
Nok digresjoner. Etter 42 minutter var han nær å vri den opp i vinkelen, men keeper fistet med nød og neppe til et corner Gaute Schei videre headet oppå nettaket. Så etter 44 minutter sendte samme Hadland en markkryper som keeper måtte ned på.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-3. Det hadde vært en bra omgang med mye fin fotball. Vaulen hadde betalt dyrt, men sånn er det når motstanderen har litt ekstra krydder.

Etter pause kom samtlige innbytterne inn. Det betød Gashi for Laukvik, Lima for Eirik Hadland, Mohus for Nessa, Monteiro for Daniel Hadland og Bergum for Schei. Noe som igjen betød at Fredrik Stray Tjaum gikk fremover igjen.
Vaulens første portugiser siden Pedro Salgado, Nelson Monteiro, var nær å få en drømmedebut. Jimmy Jonevret skjøt vel, men ballen traff Schei som la igjen til Monteiro som skrudde den like over venstre kryss fra 20 meter i det 49. minutt.
Sandnes Ulf 2 var ikke ufarlige. Etter 52 minutter kippet den over på en gedigen sjanse.
Vaulen kom til sjanser, mens Ulf var dødelige på sine kontringer. Etter 54 minutter skjøt Ørjan Bergum på tverrs av mål!
Jimmy Jonevret var veldig offensiv på venstre. Etter timen dro han seg innover i boksen, med høyra bredsidet han mot Ørjan Bergum før ballen trillet inn i lengste. Etter kampen ble det klart at Bergum ikke var nær ballen, men det var nok til å lure keeper.
Nå var Vaulen inne i en god periode. Mamma og pappa Jonevret var på kampen og hadde fått med seg podens scoring!

FAMILIEMØTE: Kjell Jonevret var ivrig med å hente ballen til Jimmy selv om han var på tråden med farbror Melker.
Så noe mot spillets gang gikk Sandnes Ulf 2 opp til 4-2 etter 65 minutter.
De lyseblå foretok nå en del bytter og Vaulen eide alt av spillet etter hvert.
Ørjan Bergum ble blokket på 10 meter etter 70 minutter. Vegard Natland overtok kula og skjøt via en blå og like utenfor til corner.
Et supert corner av Jimmy Jonevret etter 71 minutter fant Fredrik Stray Tjaum. Headingen ble reddet på strek før Erlend Mohus dundret den inn fra to meter. 3-4 og nå trodde vi på mere mål!
Sluttspurten var da også god. Fredrik Stray Tjaum og Ørjan Bergum traff begge stolpen i det samme angrepet etter 77 minutter. Fredrik kunne også lett ha fått straffespark her, mens Ørjan med ryggen mot mål på to meter nok hadde satt den om han hadde øyner i nakken!

NESTEN: Ørjan Bergum og Vaulen var nær å utligne på tampen.
Så falt intensiteten litt igjen, men to minutter på overtid kom Erlend Mohus nær da han headet et frispark like tilside.
Det endte med tap, men spillet står til mer enn godkjent. Luker man bort feila så skal det bli en morsom sesong.
Neste test er neste torsdag hjemme mot Sola. Den kampen har avspark klokken 19.00.