Hver sin omgang
(03.04.03) Den mørke kalde vinteren er over og flomlys var derfor byttet ut med dagslys! Dog var det en sterk og sur vind fra nord som gjorde opplevelsen en smule kald.
Det har vært mange på trening i det siste og det begynner å bli vanskelig å komponere til den maksimale startformasjonen.
STEINI: Stein-Ivar Andersen trengte bare 10. minutt på å score etter å ha slitt med jumpers-knee i hele vinter. "Det var et sleivspark. Ja, jeg traff den jo med foten, men alt med venstre fra meg må regnes som sleivspark."
3-2
BUØY
Eirik Ekholdt (Trond Rossemyr)
5. min

Stein-Ivar Andersen
10. min
Thomas Idsø
30. min
50. min
Rolf Magne Olsen
68. min
6. Thomas Idsø -> 70. minutter
7. Stein-Ivar Andersen -> 50. minutter (<- 75. min)
8. Jarle Eike
9. Arne Dalehaug
10. Eirik Ekholdt -> 75. minutter (<- 77. min)
11. Trond Rossemyr -> 43. minutter
12. Ole Bjørn Bredesen <- 43. minutter
13. Anders Idsø <- 50. minutter
14. Ronny Hauge <- 70. minutter
Vaulen skulle få en kanonstart. Det var Kim Henriksen som hadde regien da han slo Trond Rossemyr igjennom ned på venstre siden. Jørpetau-ekspressen fosset ned, så opp og slo flatt til Eirik Ekholdt som stod foran mål. Eirik kontrolerte ballen, la an til skudd og scorte enkelt fra kort hold!
Vaulen som spilte mer direkte enn på lenge overrasket nok Buøy en smule for det skulle bli 2-0 før ti minutt hadde gått. Buøykeeperen bokset ut etter en ny farlig sjanse og ballen havnet i beina på Stein-Ivar Andersen på 18-meter. Steini er ikke sen om å be når det er skuddhold, han la an med venstrefoten og klinte ballen perfekt oppe i nærmeste kryss!
Etter halvtimen skulle det bli 3-0 etter en kanonmenade uten like! Vaulen igjen i angrep og Trond Rossemyr trekker litt innover og fyrer av et hardt og lavt skudd som keeper Bjarne Jonassen måtte gi retur på. Først er det Eirik Ekholdt som prøver seg, men keeper er for tett på. Ballen havner ut i feltet igjen til Arne Dalehaug, men ballen blir igjen blokkert. Så på tredje retur lirker endelig Thomas Idsø inn ballen fra 10-meter.
Vaulen hadde flere sjanser ut over. Eirik Ekholdt virket skarp og var frempå flere ganger. Debutant Arne Dalehaug viste også at han fint glir inn i stilen med flotte finesser, bare målet manglet som prikken over i'en.
Buøy kom ikke til så mange sjanser, men var farlige på dødballer når spillere som Rolf Magne Olsen fikk slippe til. Ellers så valgte de ofte svært enkle løsninger som ikke klarte å lure Vaulen.
Defensivt fungerte det tålig bra, men den sterke motvinden skapte en del problemer med å komme seg fremover på banen på 5-meter utspark.

Etter at Vaulen hadde dominert første omgang så var Buøy hakket kvassere i andre. Petter Aase og Rolf Sverre Østerbø serverte i midten til sultne kjemper rundt seg. Reduseringen kom etter 50. minutt med den tidligere Vaulenspilleren Rolf Magne Olsen som via stolpen gav 1-3.
Vaulen hadde noen farlige gjennomløpninger med Eirik Ekholdt, men keeperen var våken. Innbytter Ole Bjørn Bredesen drapert i Janis bukse var også i støtet og viste frem en rekke flotte detaljer langs sidene. Etter hvert ble det også en del bytter, slik at det gikk i "baddel" for noen og enhver. Eksempelvis kom Ronny Hauge inn som spiss, gikk ned på midtbanen og endte til slutt opp som stopper på de drøye 20. minuttene han spilte!
Etter omlag halvspilt omgang reduserte Buøy til 2-3 da Øyvind Thomassen løftet ballen enkelt over Tom Arne Bø Pedersen etter litt tafatt forsvarsspill fra Vaulen.
I slutten ble det en smule hektisk, skuldrene gikk opp og i steden for å spille fin teknisk fotball ble det litt mange klareringer i det blå. Gisle Aanerud måtte rydde opp flere ganger, til Gaute Johannessens store fortvilelse. "Oi - han var skikkelig rask han der," sa Gaute. Grei attest å få det, selv om Gisle med all respekt nok ikke regnes som de kjappeste på Vaulen akkurat...
Det ble også ganske tynt på benken etterhvert. Thomas Idsø gikk ut da han kjente smerter i foten fra sin beinhinnebetennelse, mens Knut Ivar Tjeltveit fikk en kraftig smell i foten og hinket ut med ispose. Men alt i alt en grei generalprøve foran Figgjo-kampen, tar man med det fra første omgang så kan det bli mange mål fra Vaulens del.