Frisparkmål ble forskjellen
(03.03.22) Vetle Andre Birkedal ble matchvinner med et susende frispark like før pause da Vaulen vant sin første treningskamp siden april 2019.
Vaulen var periodevis gode i første omgang, mens man i andre omgang datt ned i nivå da arbeidsratioen på midten falt.
10
BUØY
Vetle Andre Birkedal
44 min

3. mars – Vaulenbanen Tilsk: 20 – Trening – Dommer: Frode Kleppe (Tjensvoll)

15. Even Kvame

Henning Rimereit var tilbake fra kneskade. Casper Tjøstheim sliter ennå med beina. Ørjan Bergum er ny på skadelisten og vil være ute i en måned. Verken Amar Kotlica eller Vegard Natland var med. En rekke andre forfall gjorde sitt til at man hentet opp folk fra B-laget.
Vaulen (4–3–3): Oskar Wardzala – Eirik Reiestad, Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Sondre Isene – Morten Nygård, Martin Wathne, John Petter Gilje – Daniel Nicol, Vetle Andre Birkedal, Henning Rimereit.
Buøy tok initiativet og var nær å få en gavepakke da keeper klarerte ballen i ryggen på en motspiller i boks, men man slapp med skrekken.
Vaulen hadde så to strake cornere etter seks minutter. På den siste headet Edvardas Kupsys til Daniel Nicol som headet i bue mot mål, men keeper fanget på strek etter å ha rygget.
Strandguttene tok nå over og var lengre oppe i banen. John Petter Gilje fant Vetle Birkedal som fikk dratt seg innover fra hjørnet av boksen, men skuddet trillet inn til keeper etter 11 minutter.
Sondre Isene og Henning Rimereit kombinerte på venstre etter offensivt kast og slo sentralt inn til Morten Nygård, men skuddet hans strøk flatt utenfor venstre stolpe etter 14 minutter.
Edvardas Kupsys slo en flott ball fra dypet og fant Vetle Birkedal i boks, han var sterk med mann i rygg og vant et corner.
Det påfølgende corneret fra Henning Rimereit ble headet unna, men Vaulen bet seg fast.
Vaulens midtbanetrio hadde et bra presspill noe som var den store forskjellen. Ellers hadde Edvardas Kupsys en god kamp i forsvaret, mens Vetle Birkedal stadig var et uromoment på topp.
Morten Nygård fant så høyreback Eirik Reiestad til høyre i boks, innlegget ble blokkert til corner. Corneren endte i returrommet hvor Morten Nygårds skudd fra 25 meter ble blokkert i boksen.
Så en nydelig frispilling av Vetle Birkedal etter 26 minutter. Alene mot keeper tuppet han ballen forbi og i mål, men dommeren blåste frispark motsatt vei. Vetle var i villrede da han trodde det var en feilaktig offside det ble blåst for, men det var det høye sparket dommeren blåste mot.
John Petter Gilje fikk så gult kort etter 29 minutter for trøyerivning.
Buøy kom nå bedre med i kampen og det var jevnere uten store sjanser. Etter 39 minutter måtte gjestene foreta et tidlig bytte etter en skade.
Buøy var et voksent lag som spilte på grensen. Etter 41 minutter fikk dem gult kort for en ettersleng på Eirik Reiestad.
Stor sjanse til Vaulen etter 42 minutter. Om det var skudd eller innlegg fra Vetle Birkedal vites ikke, men ballen gikk over på andre stolpe. Daniel Nicol kastet seg frem på to meter, men ballen gikk i stolperoten og ut!
Det var fortjent at Vaulen tok ledelsen etter 44 minutter. Man fikk frispark sentralt i banen på 28 meter. Vetle Andre Birkedal steppet opp og skjøt i bue over muren, keeper fikk vekten på feil fot og ballen fant nettmaskene. Flott mål, men keeper burde nok ha tatt den.
Like før dommeren blåste for pause hadde Vaulen en stor sjanse da Daniel Nicol slo 45 til Edvardas Kupsys, men han fikk strømpetreff og ballen spratt inn til keeper.
Dobbelbytte i pausen. Trym Landråk Gjerstad kom inn i mål, mens Bendik Aarstad erstattet Martin Wathne på midten.
Vaulen hadde et par cornere før en flott kontring etter 51 minutter, men Daniel Nicols skudd ble blokkert.
Bendik Aarstad markerte seg i sitt A-lagscomeback med noen presise baller som åpnet opp Buøy.
Vetle Birkedal fant så Henning Rimereit til venstre i blokk. Skuddet gikk via hånda til en motspiller, men dommeren fikk det ikke med seg.
Dagens lengste raid var det Henning Rimereit som stod for, men han måtte nøye seg med et corner som igjen ble headet unna etter 61 minutter.
Så oppstod det temperatur da Buøys nummer 9 skallet etter Sondre Isene. Dommeren fikk det ikke med seg, mens Buøy-spilleren unnskyldte seg til Sondre og sa det ikke var meningen.
Dobbelbytte for Vaulen fulgte. Even Kvame kom inn for Reiestad på høyrebacken, mens Nygård ble erstattet av Harun Bashir Ali etter en lårhøne.
Buøy tok over det meste ut kampen, mens Vaulen måtte nøye seg med noen kontringsforsøk.
Buøy var da også nære da et skudd landet oppå krysstaket. Vaulen var nok litt slitne for man gjorde også noen feil i bakre ledd som lett kunne ha blitt straffet.
Trym Landråk Gjerstad viste sin lange rekkevidde da han vartet opp med flott feltarbeid etter 69 minutter.
Vetle Birkedal skjøt så et frispark meteren utenfor fra 20 meter. Samme mann var på ferde igjen like etter, men denne gangen ble det blåst for offside. Igjen oppstod det uenigheter, men det er ikke lett å dømme uten linjemenn.
Buøy fikk så et frispark til venstre for bokshjørnet. Trym Landråk Gjerstad var nede i korthjørnet med en lang fot.
Daniel Nicol satte så i gang Harun Bashir Ali på en overgang, det så lovende ut, men han gikk seg fast.
Sondre Isene var god også i dag og det vartet skryt for en strålende sklitakling etter 79 minutter.
Buøy kjørte kampen da Vaulen ikke lenger holdt like godt på ballen samtidig som man slet litt med taktiske posisjoneringer.
Vetle Birkedal holdt seg så til hodet etter en duell. Dommeren ga gult kort etter 85 minutter trolig for farefult spill.
Store forhåpninger da Vaulen vant et frispark sentralt fra 19 meter etter 87 minutter. Harun Bashir Ali ville ta den, men Vetle Birkedal fikk fortrinnsrett grunnet scoringen i første omgang. Skuddet gikk rundt muren, men der ventet keeper.
Nok et gult kort til Buøy etter 93 minutter.
Like etter blåste dommeren av kampen. Omsider seier for Vaulen, men det er ennå mye å rette på. Det har vært mye sykdom og skader så man har ikke fått drillet inn et lag foreløpig slik at relasjonene ikke helt sitter.
Riktignok vant Buøy rogalandscupen forrige sesong, men de manglet mange nøkkelspillere her.

Vi fulgte kampen på twitter her! Bilder fra kampen her!