Fin start for Vaulen
(03.02.05) Vaulen slo Buøy 2-1 i premieren. Målscorerne for Vaulen var Thomas Idsø og Ronny Hauge.
ÅRETS MÅL: Thomas Idsøs mål var av høyeste kaliber - på volley fra 35 meter pluss.
2-1
BUØY
Thomas Idsø
1 min
Ronny Hauge (Dagsland)
28 min
30 min
Henning Nilsen
3. februar - Hinna kunstgress - Tilskuere: 20 - SR-serien - Dommer: Frode Lindboe
11. Stian Adamsen Husvæg
12. Ronny Hauge -> 9 minutter (<- 79 min)
13. Bjarne Hov -> 45 minutter
14. Olav Barstad Lund -> 79 minutter
Vaulen startet i 4-4-2 formasjon. Foran Tom Arne Bø Pedersen i mål dannet Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland og Øyvind Vollen backrekken fra høyre mot venstre.
På midten ble Thomas Idsø, Eivind Staurland og Anders Idsø liggende mot midten, mens Stian Adamsen Husvæg lå bredere på venstre siden.
Helt på topp lå Tom Stian Sunde og Christophe Dagsland.
Ganske glissent på benken bare Ronny Hauge, Bjarne Hov og Olav Barstad Lund, da Vaulen var uten åtte spillere: Henning Frode Holm, Eirik Ekholdt (kne), Stian Lima, Ole Bjørn Bredesen (ferie), Magne Christiansen (jobb), Jarle Eike (syk), Alexander Landsnes (jobb) og Stian Refvik.

Vaulen fikk pangåpning på denne kampen. Ett-null-to hadde gått da Thomas Idsø fikk en ball over fra venstre siden, fra 35 meter smelte han til med en sinnsyk volley som gikk over keeper og i mål!
Tom Stian Sunde var uheldig i debuten og fikk en strekk i låret på et av sine første løp. Han måtte derfor gi seg etter 9 minutter, inn kom Ronny Hauge i et direkte bytte.
Vaulen spilte helt greit, men noe av rytmen i angrepspillet og løpskraften manglet ennå.
Man kom til få klare sjanser, men hadde noen kontringer. Nærmest var kanskje Christophe Dagsland da han fikk sitt skudd blokkert etter et raid. Etter 20 minutter ble Robert Hovland avblåst for armbruk på kanten av egen 16 meter. Heldigvis gikk frisparket fra det farlige holdet i muren.
Etter 27 minutter prøvde Thomas seg igjen med en "lobb" fra 35 meter, men denne gangen landet ballen oppe på tverrliggeren før den gikk ut. Her hadde dog keeper brukbar kontroll.
Så et flott angrep av Vaulen, Vollen slo tidligt ned til Dagsland på venstresiden, han trakk innover før han skøt mot andre stolpe hvor Ronny Hauge kom skliene inn og laget 2-0! Ronny hevdet sin uskyld etterpå og mente skuddet fra Dagsland hadde gått i stolpen eller utenfor...
Buøy reduserte etter halvtimen, mye grunnet slapt forsvarspill av Vaulen. Først fikk Buøy skyte uten særlig press fra 18 meter, Tom Arne ga så en litt lett retur og Henning Nilsen fikk stå veldig alene der han satte inn returen.
Vaulen gikk til pause med 2-1 ledelse.

I pausen foretok Vaulen seg et planlagt keeperbytte, Bjarne Hov kom inn for Tom Arne Bø Pedersen.
Stian Adamsen Husvæg gjorde en svært bra kamp i sitt comeback og etter etter 49 minutter fikk han sin første store sjanse. Et innlegg fra Ronny Hauge på høyresiden ble stusset videre av Anders Idsø mot andre stolpe hvor Husvæg kom i lette klyv, men skuddet ble blokkert av en utrusende keeper.
Etter 50 minutter gikk Sverre Gjuvsland i bakken med et brak da Kjetil Knudsen brukte ufine metoder i en hodeduell, Knudsen fikk korrekt gult kort for forseelsen.
Buøy jaget nå utligning og hadde en lengre periode hvor man hadde det meste av spillet, men de klarte ikke å skape sjansene som Vaulen hadde.
Etter 63 minutter prøvde Stian Adamsen Husvæg seg med et frekt ytterside skudd fra 18 meter, men ballen strøk utsiden av lengste stolpe.
73 minutter nå og Christophe vant sterkt en hodeduell etter et Andersen frispark, ballen gikk til Ronny Hauge som fikk noenlunde kontroll over ballen før han smalt ballen like over fra 14 meter.
Så en flott ball fra Thomas Idsø til bror Anders som headet ned til Christophe, men skuddet fra 16 meter skeinte utenfor.
Like etterpå i det 79. minutt kom Olav Barstad Lund inn for Ronny Hauge. Olav ble liggende på høyre kant og Thomas gikk enda lengre inn mot midten.
Etter 82 minutter fikk Stian Adamsen Husvæg nok en kanonsjanse etter en lur ball i bakrommet fra Anders Idsø. Stian stormet inn i 16 meteren, men fikk ikke nettsus.
På tampen slo Thomas en nydelig ball til Christophe Dagsland på løp, han passerte bakerste mann, men skuddet fra knappe 20 meter gikk tilside for mål.
Det ble seier og oppmann Frode Lima, som ikke skal klippe seg før Vaulen taper, kan dermed beholde manken i minst en uke til.