15. Tarald Kleppa Øvrebø -> 65 minutter
5. David Møller -> 71 minutter
19. Sven Ole Høvring -> 71 minutter
1. Morten Håheimsnes
Skjold havnet plassen over Vaulen på tabellen og var nok svake favoritter. Men Vaulen har trent for fullt etter serieavslutningen og har vært skikkelig tent på å nå finalen!
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Stian Falnes – Christian Lyse, Fredrik Berntsen.
Skjold (4–4–2): 28. William Gjerde – 4. Bjørnar Hompland, 9. Christian Askeland, 8. Per A. Øritzland, 3. Jan Reidar Tjøsvold – 20. Hans Kristian Risanger, 11. John Hettervik, 22. Tormod B. Benonisen, 14. Jarle Langeland – 10. Are Søderlund, 17. Jan Einar Frøland. Benk: 6. Audun Egenberg, 7. Rune Lothe.
Ufyselig høstvær på Vaulenbanen i kveld med konstant regn, heldigvis hadde den sterke vinden fra tidligere på dagen løyet noe.
Avspark ble fremskjøvet ti minutter for Skjold som ville tidlig hjem.
Kampen var jevn i starten. Skjolds Jan Einar Frøland headet i bue like utenfor etter åtte minutter, etter at Vaulens Marius Fossmark hadde headet en lang poleball rett opp i eget felt.
Dommertrioen virket ikke helt konsentrerte og vinket noe tilfeldig. Anders Dale fikk tilsnakk for munnbruk etter 12 minutter.
Anders Idsø fant Fredrik Berntsen i boksen litt til høyre for mål, hans forsøk på å plassere nede i langhjørnet strøk like utenfor stolperoten. En gedigen sjanse!
Anders Idsø stikket så gjennom Christian Lyse som ble felt i sekstenmeteren. Soleklart straffespark!
Christian Lyse ville selv ta straffesparket og på hvilket vis? Fra krittmerket smalt han ballen via krysset og ned på streken og inn!
Vaulen hadde fått kampen inn i sitt spor nå og Skjold hadde lite å fare med. Vaulen kontret etter 21 minutter ved Stian Falnes på venstre, men skuddet var mer hardt enn velplassert og gikk inn til keeper.
Rundt halvtimen hadde Skjold to skudd fra distanse ved Hans Kristian Risanger og Jarle Langeland, men i mål virket Tom Arne Bø Pedersen trygg og god.
Marius Fossmark slo opp på Anders Idsø etter 31 minutter, han curlet mot venstre hjørne bare for å se keeper parrere utover.
Gode Are Søderlund måtte få behandling for en smell i ribbeina etter et sammenstøt med keeper Tom Arne Bø Pedersen i vaulenburet etter 38 minutter.
En lang ball ble slått opp til friske Christian Lyse etter 40 minutter. Han satte fart mot høyre hjørne av boksen, fyrte av mot første stolpe hvor keeper måtte gi retur. Christian kom nær igjen før Skjold fikk gitt til kast.
Skjoldforsvaret slo en løs pasning etter 42 minutter og kjappe Lyse fanget opp, men skuddet gikk håpløst over fra 24 meter.
Så dagens prestasjon! Christian Lyse satte fart fra egen banehalvdel. Et storartet raid ble avsluttet med innlegg fra høyre til Fredrik Berntsen som satte lavt og kontant til 2-0.
Vaulen var uforandret til andre omgang.
Lite skjedde i starten. Etter 53 minutter fikk Stian Lima seg en smell, men han reiste seg.
Så et trippelbytte av Vaulen med Hildén for Søndenå, Hauge for Falnes og Jelsa for Berntsen.
Christian Lyse la vakkert inn fra venstre etter 59 minutter til Øystein Berge Gjellestad som headet i mål, men dommer blåste av for dytt i rygg.
Nå var Skjold i trøbbel. Etter 61 minutter reddet dem på strek, men dundret ballen i en medspiller slik at ballen nær var ved å gå i eget mål.
3-0 var et mål fra læreboken. Anders Dale slo kjapt ut på høyre til Magnus Kartevold som curlet inn fra dødlinjen. Ballen gikk over Ronny Hauge som ble dyttet i ryggen og strakk armene i været. Ballen dalte mistenkelig raskt ned i føttene til Henrik Jelsa på andre stolpe som trillet enkelt inn.
Tarald Kleppa Øvrebø kom inn på sentral midtbane for Anders Idsø like etter. Marius Fossmark overtok kapteinsbåndet.
Det ble 4-0 etter 67 minutter etter at Vaulen hadde brodert seg frem. Tarald Kleppa vinklet til slutt ut på høyre til Øystein Berge Gjellestad som delikat satte ballen i lengste hjørne!
Henrik Jelsa skjøt like utenfor etter 70 minutter, før Christian Lyse ville ha straffe da han falt over ende i boksen.
Dobbelbytte av Vaulen etter 71 minutter da Sven Ole Høvring kom inn for Anders Dale, mens David Møller kom inn for Christian Lyse. Nå rokkerte man litt på laget og Øystein Berge Gjellestad spilte på sentral midtbane.
Kvarteret før slutt spilte Vaulen strakt fremover så kjapt Skjold ikke hang med. Marius Fossmark til David Møller som lirket gjennom Henrik Jelsa, men den nyfriserte spissen ble hindret av en gul som fikk gitt til corner. Ronny Hauges corner fant Marius Fossmark som ikke kom helt over ballen på to meter og headet over.
Siste krampetrekninger av Skjold etter 83 minutter da Tormod B. Benonisen testet keeper Tom Arne Bø Pedersen som ga til corner. Corneret ble reddet to ganger på streken før Tommen fikk fast grep.
David Møller slo så en lur ball til Øystein Berge Gjellestad etter 86 minutter, han kom fri mot keeper William Gjerde som vartet opp med en benparade.
Magnus Kartevolds krosser fra høyre fant David Møller gjenglemt på venstre. Han fikk skutt før de gule hegrene trakk over, men i nettveggen.
Et Hildénsk frispark etter 89 minutter ble hælet videre av Ronny Hauge mot Tarald Kleppa som hadde klart hold fra åtte meter, men han ble dyttet unna og det rant ut i sanden.
PIZZAPRISEN
Juryen kåret Christian Lyse til dagens mann, dermed vanker det gratis pizza på spissen.
LYSES PENGEBONUS: Christian Lyse stod bak de to første målene som punkterte kampen. "Jeg sikret en bra botfest," forteller Lyse vel vitende om at vinneren av Rogalandscupen får 12500,-, mens tapende finalist får 7500,-.
Klepp i finalen
Klepp vant den første semien i Rogalandscupen da de slo Orstad 6-5.
Finalen skal spilles innen 11. november. Kretsen bestemmer kampsted for finalen, men det blir på hjemmebanen til et av finalelagene.