Seieren glapp
(02.10.21) Meget god 1. omgang av Vaulen som ledet fortjent etter et mål av Harun Bashir Ali. Det kunne ha vært mer da Sondre Brokka skjøt i innsiden av stolpen! I 2. omgang ble man gradvis dypere og dypere. Det holdt lenge, men Ålgård fikk løsnet pluggen etter 80 minutter. Vaulen maktet ikke å omstille seg og slipper inn enda et mål slik at det ender med 1-2 tap.
12
ÅLGÅRD
Harun Bashir Ali
25 min

80 min
Henrik Kommedal

88 min
Fredrik Rogne
2. oktober – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: K Tjemsland (Frøyland)

69. Vegard Natland <– 57 minutter

34. Jonatan Hebnes –> 57 minutter (<– 81 min)

12. Ridwan Ayada

Edvardas Kupsys stod i det opprinnelige laget som lå på nettet, men måtte kaste inn håndkleet tidligere på dagen.
Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Casper Tjøstheim, Jonas Syvertsen – Eirik Reiestad, Sondre Brokka, Harun Bashir Ali Daniel Nicol, Oskar Moe, Vegard Natland.
Vaulen hadde ikke slått Ålgård hjemme siden 1959, men uten viktige Amar Kotlica på topp var ikke dette det beste Ålgård-laget vi har sett. En annen tidligere vaulenspiller, Trym Landråk Gjerstad, stod også over med skade.
Lagoppstillingen som dukket opp på nettet forvirret oss i forkant, men det viste seg at Sondre Brokka tok plass som den fremste i midtbanetrioen.
Oskar Moe var på farten tidlig, men ble avblåst for offside.
Vår første tilløp kom etter tre minutter da Sondre Brokka kom seg løs til venstre i boks, men skuddet ble blokkert til corner.
Vaulen la inn presset først inne på egen halvdel slik at Ålgård tok kommandoen i kampen.
Zabi Habibullah fikk avlevert et utsideskudd som gikk via Jonas Syvertsen til corner.
Ålgård bevarte trykket og et legg fra venstre gikk via Aleksander Idlands rygg og landet oppå nettaket etter syv minutter.
En meget involvert Henrik Kommedal fikk et skudd blokkert etter 18 minutter. To kjappe cornere fulgte og på den siste kom Ålgård til et brasseforsøk som Kastet reddet, men det var offside uansett.
Vetle Birkedals flate legg var skummelt og Marius Kastet kastet seg utover. Han fikk en hånd på ballen som gikk utover i farlig område, men Casper Tjøstheim fikk klarert i kampens 20. minutt.
Ålgård avsluttet så fra skrå vinkel ute på venstre, muligens var det innlegg. Uansett holdt Marius Kastet ballen i fast grep.
Vaulen vant så et offensivt frispark. Sondre Brokkas frispark ble headet unna av førsteforsvareren, men Vaulen slapp unna med skrekken på kontringen.
Ålgård hadde mange cornere i denne kampen. Etter 24 minutter la man ut til Vetle Birkedal, han dundret av midt på keeper Kastet.
Harun Bashir Ali mottok ballen på midten og førte fremover til 18 meter. Skuddet gikk nede mot høyre. Keeper klarte ikke å holde ballen som spratt inn borte ved stolpen! 1-0 til Vaulen.
Ålgård satte vel utenfor på en corner, før Brokka og Reiestad samlet fikk unna på et legg inn i boks. Ålgård slo så et frispark inn i boks hvor Aleksander Idland fikk frispark etter en jevn situasjon.
Daniel Nicol ble felt i stor fart etter 31 minutter, men fordel da ballen trillet videre til Oskar Moe. Unggutten kom til en bra avslutning som ble reddet til corner.
Daniel Nicols påfølgende serve ble bokset unna på strek i en tett duell.
Voldsom kollisjon mellom Nicol og Kommedal sendte begge to i bakken. Spillerne lå nede og vrei seg i smerter før man kom i gang igjen.
36 minutter nå og Vegard Natland stusset flott gjennom Jonas Syvertsen på venstre, men Jonas fikk ballen litt for langt foran seg. Skuddet gled av foten og gikk i nettveggen.
Oskar Moe ga Vaulen en ny dimensjon der fremme. Han var flink til å time løpene og lå stadig og lurte i det svære bakrommet Ålgård etterlot seg.
Vaulen kunne ha doblet etter 39 minutter. Sondre Brokka førte frem sentralt. Skuddet fra 22 meter traff innsiden av stolpen og trillet på tverrs av goalen!
Zabi Habibullah satte ballen i mål etter 43 minutter. Dommeren blåste for offside. Ålgårdspillerne protesterte og dommeren løp ut til linjedama, men avgjørelsen ble opprettholdt.
Vegard Natland gikk så ned i store smerter da han holdt seg til baksiden av låret. Ålgård satte fart da Vaulen var i ubalanse. Benjamin Stokholm Ravndal fyrte over etter 44 minutter.
Henrik Kommedal skjøt over for Ålgård minuttet inne i overtiden.
Dommeren blåste av for pause etter 47 minutter.
En god omgang av Vaulen som lett kunne ha ledet 2-0 hadde millimeterne vært på Sondre Brokkas side.
Vaulen var uendret etter hvilen. Oskar Moe tok avsparket for andre omgang.
Henrik Kommedal headet like utenfor på et innlegg etter kast i kampens 47. minutt.
Så et innøvd corner for bortelaget etter 52 minutter. Henrik Kommedals skudd ble reddet av Kastet. Så slo dem inn i boks igjen. Denne gangen headet Kommedal utenfor, her stod Fredrik Rogne og ventet i klar målscoringssituasjon og det hørtes et jammer over Vaulenbanen.
Gylden mulighet for Vegard Natland etter 53 minutter. Han kom på et flott løp og kom fri på venstre, men skuddet ble reddet til corner. Det hadde jo vært magisk om Natland hadde scoret i sin kamp nummer 200 for klubben!
Motsatt stupheadet Ørjan Bergum unna et skummelt legg.
Jonatan Hebnes kom inn for en halvskadd Vegard Natland etter 57 minutter.
Ålgård var litt i ferd med å gå tom for ideer her. Det var mange umotiverte skudd fra distanse som gikk vel utenfor.
Even Kvame kom inn for Sondre Brokka etter 59 minutter, samtidig foretok Ålgård et dobbelbytte.
Oskar Moe kom stormende ned i den høyre kanalen etter 61 minutter, men Ålgård fikk ut til hjørnespark. Jonatan Hebnes slo inn, men ballen gikk over hodene til Idland og Ali som steg til værs.
Jonas Syvertsen plukket opp sitt andre gule kort for sesongen etter 64 minutter. Like etter kom Lars Berge inn på topp for Oskar Moe.
Nytt bytte fulgte for Vaulen etter 67 minutter da Henning Rimereit kom inn for Daniel Nicol.
Vaulen mistet noe av initiativet i kampen etter alle byttene. Man ble stadig dypere og Ålgård styrte alt. Vaulen på sin side stod godt i forsvar og slapp ikke Ålgård til de største sjansene.
En liten halvsjanse for Vaulen etter 70 minutter, men Harun Bashir Ali fyrte utenfor.
Ballen havnet så foran innbytter Tom Gøran Haukalid, men han fikk ikke løsnet skudd på åtte meter i kampens 73. minutt.
Marius Kastet ruvet godt mot gamleklubben. Han avverget flere sjanser ved å plukke uttallige innlegg som kom.
Ridwan Ayada var vel engasjert på benken og ble bedt om å sette seg nedpå etter 79 minutter.
Vaulen kunne ikke holde unna i lengden med dette presset og ganske riktig skulle Ålgård utligne. Vaulen fikk ikke unna da Ålgård satte dem under press, Henrik Kommedal kriget inn 1-1 etter 80 minutter.
Mohammed Al-Zeini kom inn for Jonatan Hebnes etter 81 minutter.
Det virket helt dødt fra Vaulen etter utligningen. Ålgård hadde oss i kne. På et corner gikk ballen over på lengste hvor Haukalid bredsidet en stor sjanse over.
Vaulen hang ikke sammen og Ålgård tok ledelsen etter 88 minutter. Torbjørn Aabrekk slo inn fra siden og Fredrik Rogne headet inn da Ålgård stod oppe med mange folk etter dødball.
Ørjan Bergum pådro seg her et gult kort.
Ålgård var nære ved å øke etter 89 minutter, men Vetle Birkedals skudd trillet centimetre utenfor lengste stolpe.
Joao Prates vinket laget sitt fremover, men man klarte ikke å omstille seg.
Tre minutter ble lagt til.
Fredrik Rogne gikk inn en voldsom takling etter 93 minutter. Han traff Even Kvame rett over ankelen. En karrieretruende takling, men heldigvis kom Kvame seg på beina. Dommeren viste Rogne det gule kortet, men kunne nok ha vist det røde der?
En siste sjanse for Vaulen på frisparket. Henning Rimereit løftet inn i boks. Det var flere dueller før Ålgård fikk unna. Even Kvame fikk en ny trøkk i duellen i boksen og ble liggende nede i etterkant.
Etter 95 minutter blåste dommeren av kampen. Dermed gikk Vaulen poengløse av banen nok en gang. Nå venter tøffe bortekamper borte mot Varhaug og Vardeneset. Deretter har man overkommerlige Vidar 2 hjemme før ny vanskelig bortekamp mot Eiger. Vaulens tre avsluttende og avgjørende kamper er mot Frøyland, Lura og Rosseland. Nå er det opp i ringa for å unngå at klubben rykker ned på nivå seks for første gang på et kvart århundre.