Ydmykende
(02.10.08) Vaulen tapte klart 1-5 hjemme mot Vidar, men Vaulen ledet kampen 1-0 da dommeren ga Vidar et særs billig straffespark.
Vaulen fikk seg en knekk og totalt var det fortjent at Vidar vant.
FLAUT: Ikke mye å juble over for Anders Idsø og Co.
1-5
VIDAR
Are Meling (Anders Idsø)
6 min
13 min
Sindre Nordgren (straffe)
38 min
Eivind Austbø
63 min
Sindre Nordgren
64 min
90 min
Morten Jensen
2. oktober - Vaulenbanen - Tilsk.: 80 - Serie - Dommer: Jørn Voll (Hana)
12. Ronny Hauge -> 89 minutter
Tore Søraas (skade), Bjarte Rannestad (tur med jobb), Tom Stian Sunde (skole) og Magne Christiansen (jakt) var uaktuelle. Erik Hilden (jobb), David Møller (ankel), Kenneth Dahle og Thomas Idsø (langtidsskadde) stod også over. Anders Idsø var tilbake fra strekk.
SØPPELBENK: Eivind Staurland var innbytter for et redusert vaulenlag.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Jarle Eike, Anders Idsø, Stian Falnes - Daniel Lie, Are Meling.
Kaldt og surt da Vaulen tok i mot Vidar til en kamp som var viktigest for bortelaget
Vaulen tok ledelsen etter 6 minutter. Stein-Ivar Andersen slo inn en hard og flat ball fra høyre som Vidar halvklarerte til Stian Falnes. Ballen ble lagt tilbake på venstre siden til Anders Idsø som løftet ballen høyt inn i feltet til Are Meling, som fra 8 meter headet ballen i bue til venstre i mål.
MÅL-MELING: Are Meling med sitt 15 mål for sesongen. Nå mangler han ett mål på å tangere Inge Martin Hinnas rekord fra 2001.
Vaulen var godt med og kunne ha doblet etter 9 minutter da Marius Fossmark headet en Anders Idsø corner over.
Dommer Jørn Voll kom i fokus etter 12 minutter da han blåste straffespark for Espen Klettes holding på Trond Debes. Klette var i furore over avgjørelsen som var meget strengt idømt.
Sindre Nordgren satte ballen trygt nede i høyre hjørne til 1-1 etter 13 minutter.
Stian Lima fikk seg en smell mot hodet like etter og måtte få behandling. Samtidig klaget Espen Klette mer på dommeren og fikk gult kort for munnbruk. Dermed står stopperen over mot Klepp.
I FOKUS: Ikke mange forstod særlig av straffen som ble gitt Vidar.
Vaulen fikk seg nok en knekk etter 1-1, ser man bort fra Are Melings volleyforsøk fra 25 meter var det stille fra de oransje lenge.
Trond Debes fikk en gigantsjanse for Vidar etter 20 minutter da han noe fritt fikk motta ballen inne i feltet, vendte om og skjøt via en oransj til corner.
Et Stian Falnes skudd ble blokket til corner etter 27 minutter, Anders Idsø slo inn til Marius Fossmark som headet over nok en gang.
Et kjapt vidarangrep etter 28 minutter så Trond Debes ble stusset igjennom, men skuddet gikk heldigvis over.
Anders Idsøs frispark fra 25 meter etter halvtimen snek seg meteren utenfor høyre stolpe.
 DJ ANDI: Anders Idsø hadde mikset dagens CD for speaker Øksi.
Vidars Sindre Nordgren med et bra frispark mot venstre hjørne etter 31 minutter, men keeper Ørjan Olsen fikk flott slått til corner.
Vidar nærmet seg nå og Lasse Ihle ble spilt fri, igjen stod Olsen i veien og fikk parrert til corner.
Vidar tok ledelsen etter 38 minutter. Trond Debes fikk leke seg i feltet på venstre og slo ut til Eivind Austbø som smalt ballen inn oppunder tverrleggeren. Et flott mål av kantspilleren.
Vaulen fikk ikke klarert igjen etter 39 minutter og Austbø satte ballen i nettveggen.
Lasse Ihle fikk så tak i et kast på 12 meter som han satte like utenfor venstre stolpe.
Andre omgang startet dødt, det meste av spillet foregikk på midtbanen. Så ut av intet gikk Vidar opp til 1-3 etter 63 minutter. En lur ball fra venstre ble slått hardt inn, keeper Ørjan Olsen bokset ut. På 22 meter skjøt Sindre Nordgren velplassert nede i høyre hjørne.
Om det var piffen som gikk ut av Vaulen vites ikke for like etter stod det 1-4. En flott kross fra høyre snek seg gjennom feltet og ut på venstre til Eivind Austbø som satte flatt i nærmeste.
Ojan Bijan kom så inn på kanten for Stian Falnes.
Bra spill av Vaulen etter 68 minutter da Are Meling la igjen til Jarle Eike som løftet inn til Ojan Bijan som kom i fart og headet like utenfor lengste stolpe.
Eivind Austbø fikk løpe imellom et sovende midtforsvar etter 72 minutter, men skjøt rett på keeper fra 16 meter.
En Vidar kanomade fulgte etter 74 minutter. Først skjøt Sindre Nordgren fra like på utsiden av boksen. Morten Jensen fanget restene på venstre og prøvde seg fra skrå vinkel, på streken reddet backen Stian Lima. Ballen gikk igjen ut til Nordgren som skjøt via en oransj til corner.
Den tidligere vaulenstopperen Sverre Gjuvsland fikk gult kort etter 74 minutter etter en unødig hard takling på Alexander Surdal Nilsen.
Vidar eide nå kampen og jaget flere mål for å ha god målforskjell i forhold til Klepp.
Jarle Eike fikk seg en kraftig smell etter 77 minutter da Frode Hansen bommet på en takling. Jarle måtte hinke av og ble senere erstattet av Eivind Staurland.
UT MED SKADE: Jarle Eike slo en tunnell på Frode Hansen som svarte med å sette teposekroppen oppå høyrefoten.
Daniel Lie slo nydelig i bakrommet til Are Meling etter 81 minutter, fra 16 meter skjøt han mot høyre hjørne, men ble blokkert.
Morten Jensen hos Vidar fikk gult etter 84 minutter for en ettersleng på Espen Klette.
Daniel Lie brasset ballen opp i hendene på en vidarspiller etter 85 minutter, men dommeren ville ikke blåse straffespark.
Espen Klette blokket så et Morten Jensen skudd opp i nettveggen og ut til corner etter 88 minutter.
Ronny Hauge avsluttet så sin vaulenkarrierem før han flytter til Saudam da han kom inn for en småskadd Alexander Surdal Nilsen etter 89 minutter.
Dagens mål kom etter 90 minutter da Morten Jensen vartet opp med noen frekke vendinger utenfor boksen før han klinket ballen nede til høyre fra 16 meter.
Dermed endte det med 5-1 seier til lassalaget.
FAR OG MOR TANGEN: Foreldrene til Endre Tangen er på så og si alle Vaulenkampene. Odd håpte før kampen at Vaulen skulle vinne kampen, men at Vidar rykket opp. Mor Tangen var såpass uenig i straffeavgjørelsen at hun måtte si noen alvorsord til dommeren da lagene gikk til pause.
LYKKE TIL: Nå ønsker vi lykke til for Gaute Johannessen og Vidar i opprykksdramaet.