Poengene man måtte ta
(02.09.10) Vaulen vant i kveld 3-2 mot Riska. Dette var kampen Vaulen måtte vinne i regnskapet om å nå 6. plassen til 23. oktober.
Vardeneset vant nemlig sin kamp i kveld 2-1 borte mot Varhaug.
I neste runde møter Vaulen nettopp Vardeneset, med seier der utligner man forspranget.
3–2
RISKA
30 min
Espen Stangeland (str.)
Henrik Jelsa (Dale)
45 min
Henrik Jelsa (Gjellestad)
46 min
Øystein Berge Gjellestad
48 min
79 min
Marius Hegre
2. september – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: K I Hansen (Viking)
19. Sven Ole Høvring
Vaulen manglet Stian Lima og David Møller som var på ferie. Anders Idsø, Erik Hildén, Jarle Eike og Christer Husvæg var ute med skader. Grunnet pengekrangel nektet Buøy å signere for overgangen til Rashid Idris, dermed blir han ikke spilleklar for i høst.
Riska mistet nylig Helge Arntsen til Hinna. Frank Eilertsen var skadd.
PÅ PLASS: Klette, Lie og Eike er kjente navn i lokalfotballen.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Eirik Mæland – Øystein Berge Gjellestad, Magne Christiansen, Anders Dale, Petter Søndenå – Are Meling, Henrik Jelsa.
ALT KLAR FOR KAMP: Med oppmann Haisen og legenden Goggien på plass kunne kampen starte.
En kjedelig åpning på kampen da det meste som ble prestert var av den labre sorten. Mange feilpasninger og ingenting stemte for noen av lagene.
Riska la seg lavt og Vaulen slet med å få til noe spill, og lite bevegelse fremover på banen. Det var ikke mange alternativer med oppspillspunkter vår stopperduo hadde til tider.
TRAVEL HERREMANN: Altmuligmann Christian Tollefsen hadde ansvar for referat til avis og nettside samt oppdatering på langoddsen. Da er det godt å få hjelp av Anders Jåtten.
Det skjedde ikke noe minneverdig før kvarteret var spilt. Riska fikk et frispark på høyrekanten, da kampen gode dommer Karl Ivar Hansen mente Petter Søndenå var vel hard i en duell. Det påfølgende frisparket klarte en Riska-spiller å få til en avslutning som gikk ca en halvmeter utenfor.
INGEN VAKKER KAMP: Mange tøffe dueller.
Etter vel halvspilt omgang fikk Vaulen kampens første hjørnespark. Der skulle Vaulens første sjanse komme, da Are Meling headet ballen 20 cm på feil side av stolpen!
En meget bra ball fra vår nye og solide høyreback Daniel Vatland sendte Henrik Jelsa avgårde alene mot keeper. Da trodde nok de fleste at det skulle ble 1-0, men mål ble det ikke da keeperen reddet det relativt løse skuddet fra vår toppscorer.
JELSA-BOM: Selv den beste kan gjøre feil.
Etter en tam åpning på kampen tok bortelaget ledelsen, da de fikk en riktig idømt straffe. En klønete felling av ellers solide Ørjan Olsen i Vaulen målet gav Riska en gyllen mulighet som de tok vare på ved Espen Stangeland etter halvtimen.
0-1: Riska tok ledelsen på straffespark.
Meget ufortjent etter at Vaulen hadde det meste av banespillet den første halvtimen.
Etter målet kom Riska mer inn i kampen og hadde noen halvsjanser før Vaulen omsider skulle få sin redusering sekunder før sidebytte.
Anders Dale kriget til seg ballen på venstrekanten og fikk lagt inn flott til dagens mann, Henrik Jelsa, som nikket ballen opp mot vinkelen. Man gikk da i garderoben med 1-1 i målprotokollen.
KUNNE JUBLE: Henrik Jelsa har scoret i fem kamper på rad!
Hva trenerduoen sa i pausen vet jeg ikke, men det fungerte meget bra.
Vaulen startet forrykedne og gikk opp i ledelsen før minuttet var spilt i andre omgang! Et vakkert innlegg av Øystein Berge Gjellestad ble møtt av pannebrasken til Henrik Jelsa. Målet var nesten identisk med 1-1 scoringen!
SNUOPERASJON: Jelsa blir gratulert av Dale og Søndenå.
Nå var Vaulen i siget og kjørte skikkelig på. Henrik Jelsa tok en liten dans med noen Riska-spillere før han ladet kanon fra drøye 20 meter. Keeper fikk problemer og måtte gi retur og en våken Øystein Berge Gjellestad pirket kaldt inn 3-1 til høyre for keeper.

3-1: Serie av Øysteins første seriemål for klubben.
En fantastisk start på omgangen og tankene gikk til 5-1 seieren på bortebane, men sjansesløseri inviterte Riska inn i kampen igjen.
VILLE SEG IKKE: Serie av misbrukte muligheter.
Både Henrik Jelsa og Fredrik Berntsen hadde sine sjanser alene med Riskas sisteskanse, men ballen ville desverre ikke i mål.
Dagens kommentar kom etter timen da Marius Fossmark ble liggende etter en duell. "Reis deg opp å ta det som en mann," ropte fader Fossmark fra VIP'en.
INGEN KJÆRE FAR? Marius Fossmark nede for telling.
Storspiller Thomas Idsø fikk sitt etterlengta comeback etter 2,5 års skademareritt da han kom inn 19 minutter før slutt. Det blir spennende å følge en av divisjonens beste spillere fremover.
TILBAKE FRA SKADE: Thomas Idsø tilbake i kjent stil og spilte sin første seriekamp siden 13. oktober 2007.
Riska reduserte til 3-2 en drøye ti minutter før slutt ved Marius Hegre på en av Riskas få visitter oppe i Olsen sekstenmeter. Vaulen kan kun takke seg selv for at kampen hadde en nervepirende slutt. Sluttminuttene var nervepirrende da man holdt på å skli inn et selvmål, mens Torstveit hadde en gedigen sjanse.
FOKUS: Anders Dale med blikket på ballen.
Vaulen klarte heldigvis å ro dette i land og tre viktige poeng for å holde seg i 3. divisjon ble innkassert.
Ellers så får vi krysse fingrene for at strekken til Are Meling ikke er så alvorlig og at smellen Henrik Jelsa fikk i ankelen leger seg fort.
Det er én uke til kanskje årets viktigste kamp på Tasta!