Pinlig Vaulen
(02.10.06) Tabellen lyver ikke og i dag spilte Vaulen da også som et bunnlag.
Hele 1-5 tapte Vaulen mot et juniorpreget FKH 2. Vaulens 1-2 mål ble satt inn av Christian Lyse.
ET LITE LYS(E)PUNKT:Christian Lyse scorte, ellers var det lite å glede seg av.
1-5
FK HAUGESUND 2
35 min
Håvard Nordtveit
46 min
Are Søderlund
Christian Lyse (Stian Refvik)
60 min
65 min
76 min
89 min
Emir Hopovac
2. oktober - Hinna - Tilskuere: 25 - Serie - Dommer: Frode S. Lindboe (Randaberg)
18. Ørjan Olsen <- 77 minutter
9. Stein-Ivar Andersen <- 73 minutter
25. Christian Lyse
17. Robert Hovland
5. Espen Klette
2. Andreas Fløgstad <- 67 minutter (-> 73 min)
Tom Arne Bø Pedersen
Tom Stian Sunde (syk), Anders Idsø (suspendert), Anders Dale (armbrudd) og Alexander Landsnes (strekk) stod over.

Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Espen Klette, Christian Lyse - Andreas Fløgstad, Magne Christiansen, Thomas Idsø ©, Eivind Staurland, Stian Lima - Ronny Hauge.

Haugesund var det best spillende laget i kampen.
Vaulen virket noe oppkavet med ballen og klarte aldri å etablere noe angrepsspill i sin 4-5-1 formasjon.
Eter 7 minutter var FKH farlige på et corner, tilslutt var det Jostein Grindhaug som fra skrå vinkel skjøt stolpe ut.
Vaulens første avslutning på mål kom etter 12 minutter da Andreas Fløgstad brøt på 25 meter, forserte mot dødlinjen og slo flatt inn fra høyre, men Ronny Hauges forsøk på å flikke ballen inn med hælen var mislykket og ballen trillet inn i keeperens armer.
Etter 21 minuter sendte Stian Lima ballen inn til Thomas Idsø som på direkten fra drøye 30 meter sendte avgårde en suser mot venstre stolpe. Keeper måtte gi retur, men Vaulen maktet ikke å jage opp ballen.
Vaulen mistet ballen i oppspillsfasen etter 26 minutter og en blå og hvit fikk plassere fra 20 meter, men keeper Ørjan Olsen var raskt nede i høyre hjørne med en enhåndsredning.
Så etter 35 minutter tok gjestene ledelsen på et frispark fra 20 meter til høyre for mål. Håvard Nordtveit tok fart og med klokkerent treff satte han ballen oppe i lengste kryss! En fantastisk scoring!
Ronny Hauge pådro seg dommerens vrede etter 41 minutter og ble tildelt gult kort for munnbruk.
Vaulens beste angrep i første omgang kom etter 43 minutter. Thomas Idsø spilte vegg med Stian Lima før han la inn til Andreas Fløgstad som med sitt gjennlegg fant Magne Christiansen, men bredsideskuddet gikk meteren over tverrlegger.
Andre omgang startet på verst mulig vis for Vaulen. Ukonsentrasjon ga en FKH kontring på venstre, ballen ble slått inn foran kassen hvor Are Søderlund vendte om og klinket ballen oppe i nettaket.
Nå slet Vaulen og det kunne se ut til å gå mot stortap. Etter 52 minutter ble det igjen farlig, men skuddet fra FKH-spilleren gikk i tverrlegger. Like etter hadde man også et forsøk som gikk i nettveggen.
Etter 54 minutter kom Stian Refvik inn for Ronny Hauge. Christian Lyse gikk opp som spiss, mens Refvik skjøv Lima ned fra venstre midtbane til venstre back.
Så etter timen fikk Vaulen nytt håp da man reduserte noe mot spillets gang. Stian Refvik kom frem i sin venstre midtbaneposisjon og slo en lur ball med utsiden til Christian Lyse som hadde funnet et leide mellom back og stopper. Alene med keeper skjøt Christian Lyse fra 16 meter, ballen snirtet i keeper, men lurte seg inn ved høyre stolpe.
Dermed øynet Vaulen et nytt håp enn så lenge, men håpet om poeng ble smadret fem minutter senere da araberne fosset frem igjen. Man kom rundt på venstre, slo flatt inn og etter noe klabb og babb pirket Are Søderlund ballen mellom beina på keeper.
Etter 67 minutter kom 19 år gamle Nils Christian Kaisen inn til sin A-lags debut. Midtbanespilleren erstattet Andreas Fløgstad.
FKH hadde med en stor stall og gjorde også flere bytter i denne perioden noe som gjorde at kampen åpnet seg noe opp, med mye spill frem og tilbake.
En sliten Stein-Ivar Andersen måtte gi seg etter 73 minutter og Fløgstad kom inn igjen.
Spikeren i kista kom etter 76 minutter da Are Søderlund ble tremålsscorer etter at han på lekkert vis løftet ballen opp i venstre hjørne, bak en hemmet Ørjan Olsen som hadde pådratt seg en kraftig strekk i låret.
Like etter målet kom Eric Ordaz inn for den skadde Olsen.
Etter 87 minutter tredde Thomas Idsø igjennom til Christian Lyse, men han maktet ikke å komme forbi og la igjen til Magne Christiansen som traff dårlig.
Så like før slutt ble ydmykelsen total da et legg fra høyre fant en totalt umarkert Emir Hopovac på andre stolpe. Dermed 1-5!
På overtid hadde Vaulen et kanonsjanse, men en utrolig miss bare gnidde inn nederlaget.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon blir belønnet med pizza fra Hinna Bistro!
Eivind Grønnevig satt i dagens jury og han ga prisen til Christian Lyse for sitt flotte mål!