Poengdeling på Sola
(02.09.04) Det ble 2-2 mellom Sola og Vaulen i kveld, noe som var helt greit ut i fra spill og sjanser. I følge Solaspeakeren vant Sola sjansestatistikken 10-7, mens Sola hadde 8 mot 2 i cornere.
SOLA STOPPET VAULEN: Den gode Solakeeperen tok mye mot Vaulen.
SOLA
2-2
Tom Erik Maldal (straffe)
6 min
41 min
Anders Idsø (straffe)
71 min
Stein-Ivar Andersen (A Idsø)
John Sanne
82 min
2. september - Sola stadion - Tilskuere: 75 - Serie - Dommer: JØ Ulseth (Hundvåg)
2. Stein-Ivar Andersen <- 86 minutter
3. Ronny Hauge <- 28 minutter (-> 72 min)
Før kampen i dag tok man lagbilde.
VAULEN 2004: Bakerst fra venstre - Bjarne Hov, Eric Ordaz, Vegard Ravndal, Erik Gysland, Sverre Gjuvsland, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Anders Idsø, Alexander Landsnes, Christophe Dagsland, Frode Lima, Bent Lie. Foran fra venstre - Øyvind Vollen, Stian Lima, Jarle Eike, Stein-Ivar Andersen, Ronny Hauge, Tom Arne Bø Pedersen, Eirik Ekholdt, Henning Frode Holm.
Sola kom best i gang, med sin direkte spillestil overrumplet de Vaulen forsvaret flere ganger i starten. Her gikk spillet over midtbanen og på de raske spissene fremme, så her måtte man være på tå hev.
SOLA KLARERER: Situasjonsbilde fra første omgang.
Etter fem minutter felte Sverre Gjuvsland Ørjan Djup Nesvik inne i feltet og dommeren kunne ikke annet enn å peke på straffemerket.
Solas store profil, Tom Erik Maldal, steppet opp og satte ballen kontant inne ved høyre stolperot.
Sola hadde nå Vaulen i kne, Vaulen hadde dog noen sproadiske sjanser den første halvtimen. Thomas Idsø hadde et skrudd frispark like utenfor, mens Christophe Dagsland burde ha skutt bedre, eller sentret, da han ble stusset igjennom av Anders Idsø.
Så etter 21 minutter slo Eivind Staurland en flott ball over til Eirik Ekholdt, som like innenfor 16 meteren headet i tverrliggeren og over.

HADDE SJANSENE: Stolpe og ut for Eirik Ekholdt.
Drøyt halvveis i omgangen kom Sola svært nær igjen, Håvard Frafjord klemte til fra langt hold og en noe glepphendt Tom Arne Bø Pedersen ga til corner.
Etter 28 minutter kom Stian Lima inn på venstre backen for Ronny Hauge.
Vaulen fikk like etterpå noen halvsjanser til, Dagslands forsøk ble reddet, mens Thomas skjøt over.
Stoppeklokken viste 33 minutter da Stein-Ivar Andersen sendte avgårde et flott innlegg, som Anders Idsø noe løst headet mot mål, keeper fikk gitt til hjørnet.
NY MULIGHET: Anders med heading.
Så spill som varmet. Stian Lima fikk tak i halvklarering etter corner, dro frekt av en mann før han våkent slo til Anders Idsø på hjørnet av 16 meteren. Andi trådde på ballen før han pent fant Christophe Dagsland, som plutselig hadde klart hold foran seg. En Solaspiller prøvde å takle, men traff Dagsland isteden for ballen og dermed straffe til Vaulen.
STRAFFE: Christophe tas ned i feltet.
Vaulens faste straffeskytter, Anders Idsø, tok fart og plasserte ballen helt nede i hjørnet. Keeper var etter ballen, men kunne ikke avverge 1-1 som også ble pauseresultatet.
BALANSE I REGNSKAPET: Andi konverterer fra krittmerket!
Vaulen kom bedre i gang i starten av andre omgang og den første halvtimen skulle bli Beachboys'.
I det 52. minutt kastet Stein-Ivar Andersen langt inn i boksen til Dagsland som fikk løst av et skudd fra 8 meters hold, men kruttet var bløtt og keeper fikk reddet uten store problemer.
Sola ble nå litt for ensformige med sitt langpasningsspill og en hadde problemer med å se hvordan de skulle score. Vaulen fikk kontroll og trillet mer ball.
Etter nær timen fikk Christophe Dagsland nesten betalt. Han fintet av en mann nede ved det venstre hjørneflagget, dro seg innover og knallet av, men det tunge skuddet ble gitt til corner av Solakeeperen.
Så hva en kan kalle en profesjonell feil av Alexander Landsnes, som så vidt var i bakbeina på en Solaspiller som var på vei igjennom. Dommer Ulseth måtte trekke opp det gule kortet.
To minutter senere ble det nytt gult kort, denne gangen var det Eirik Ekholdt som fikk for munnbruk etter en innkastepisode som gikk i disfavør Vaulen.
En farlig Solakontring ved Tom Erik Maldal etter 68 minutter, kom etter at Maldal løp fra Landsnes og kom mot en utrusende Tommen, men Vaulen fikk inn en fot i siste liten.
Men det var Vaulen som presset og etter 71 minutter fikk man betalt. Dagsland nede på venstresiden la igjen til Anders Idsø som skjøt mot mål, en Solaspiller var vel såvidt i ballen men fikk ikke ballen unna og der kom Stein-Ivar Andersen og blåse inn ballen fra kort hold.
Like etterpå kom Ronny Hauge inn igjen, Eivind Staurland gikk ut. Hauge tok høyrebacken, mens Andersen gikk opp på kanten.
Dagsland vartet så opp med nok en flott dribleserie rett foran 16 meteren, han fikk også til et bra skudd, men ballen gikk over det lengste krysset.
En genial ball fra Jarle Eike etter 77 minutter fant Stein-Ivar Andersen, som med ryggen mot mål prøvde å lure ballen inn med utsiden av foten, men Sola fikk ryddet unna på fem meter.
Etter 82 minutter fikk ikke Vaulen skikkelig klarert et corner. Sola fikk tak i ballen på venstresiden og slo inn i midten mot stopper John Sanne, som fra vel 30 meter fikk kjempetreff oppunder tverrliggeren til 2-2.
Nå var det Hawaiifotball for alle pengene, Tom Erik Maldal var nær å gi Sola alle poengene etter 84 minutter, men Tommen fikk gitt til corner.
Fire minutter før slutt kom Henning Frode Holm inn for Eirik Ekholdt, mens Øyvind Vollen erstattet en småskadet Stein-Ivar Andersen på høyrekanten.
Helt på tampen var det Sola og Trond Kindervåg som kom nærmest, men det skulle ende 2-2 som var et rettferdig resultat for en "relativt underholdene kamp", som speakeren kalte det.