Fortet slo sprekker
(02.06.14) Vaulen tok tidlig ledelsen ved Amar Kotlica. Etter det trillet man ball og hadde tilsynelatende god kontroll uten å skape de største sjansene.
Så ut av intet utlignet øyboerne etter 52 minutter da et volleyskudd fra distanse signert Mikkel Ørbæk Andersen strøk innsiden av stolpen.
Nå ble Vaulen noe mer stresset og de gule og blå tok kommandoen. Ganske riktig tok Hundvåg ledelsen etter 76 minutter da Haakon Mehus headet inn en corner.
Det var ikke mye å si på at man tapte 2-1. Man fungerte nemlig ikke som lag, dårlig samhandling og lite bevegelse holder ikke selv om kvaliteten på Vaulen-spillerne var over Hundvågs.
1–2
HUNDVÅG
Amar Kotlica (Khar)
14 min

52 min Mikkel Ørbæk Andersen

76 min Haakon Mehus
2. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 115 – Serie – Dommer: S A Johannessen (Hidra)

23. Eirik Hadland

Anders Idsø stod over med strekk. Jon Nessa skal opereres for rift i menisken 4. juni. Nelson Monteiro sliter også med kneproblemer. Thomas Idsø, Gaute Schei, Anders Dale og Eric Ordaz stod også over.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Fredrik Stray Tjaum, Erlend Mohus, Jimmy Jonevret, Daniel Hadland – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ceu Lian Khar, Gutama Ahmed Haji, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Deilig sommervær og Vaulens gode resultater den siste tiden hadde lokket ut masse folk.
Lagene skiftet side og hjemmelaget måtte spille med sola i øynene i første omgang.
Gutama Ahmed Haji hadde kommet inn for en strekkskadd Anders Idsø siden sist, ellers var Jimmy Jonevret ny kaptein i Idsøs fravær.
Etter litt ta og føling i starten tok Vaulen gradvis mer over. Et massivt raid av Fredrik Stray Tjaum ble belønnet med corner etter fem minutter. Jimmy Jonevret slo inn og Vegard Natlands forsøk ble blokket på strek før Ingvald Sandvik Halgunsets skudd gikk via en gul til ny corner.
Corner nummer to av Jonevret fant Erlend Mohus som headet like over fra fin posisjon.
Hundvågs Hasnæn Butt fikk gult kort etter åtte minutter for en røff takling på Fredrik Stray Tjaum.
Gutama Ahmed Haju skjøt så vel tilside fra 25 meter i det niende minutt.
Steffen Dahl Bøifot ordnet corner for Hundvåg etter 11 minutter, men leveringen fra hjørnet ble ufarlig.
Ny corner til Hundvåg like etter da Hasnæn Butts innlegg fra venstre ble headet ut av Erlend Mohus. Denne gang headet Milad Shamohammad unna etter 13 minutter.
Fredrik Stray Tjaum fikk kontroll på ballen ute på venstre og Vaulen kontret diagonalt over til Ceu Lian Khar på høyre. Innlegget hans fant Amar Kotlica fint plassert i boksen. Han fikk til et godt mottak og satte den kontrollert nede til venstre!
Ny HIL-corner etter 16 minutter og Vaulen var nær deja-vu. Keeper Gramos Gashi bokset nemlig ut. Fredrik Stray Tjaum fant Vegard Natland på venstre, men denne gangen fanget keeper Mensur Hashani krossen.
Et svakt frispark fra Ingvald Sandvik Halgunset endte med at Hundvåg headet ut til corner etter 19 minutt. Serven fra Jimmy Jonevret var for lang og Stray Tjaum måtte løpe den opp og det randt ut i sanden.
Steffen Dahl Bøifots innlegg etter 24 minutter fant Trygve Åse Lunde på 14 meter sentralt i banen, men skuddet gikk i en oransj rygg til nok et corner.

TYGGAEN: Tidligere Viking-spiller Trygve Åse Lunde.
Anders Høie testet så skuddfoten for Hundvåg, keeper Gramos Gashi måtte gi en liten retur som han fanget selv.
Like etter ble Fredrik Stray Tjaum forsøkt hakket ned tre ganger på et raid, men dommeren ga ikke noe.
Vegard Natland slo en seve inn i beina på Ingvald Sandvik Halgunset, men skuddet gikk via en gul og i nettveggen. Stor sjanse! Fredrik Stray Tjaum headet corneren i bue inn til keeper.
Fredrik Stray Tjaum var igjen i egen klasse utpå banen. Til tider drev han lekestue. Etter 35 minutter ordnet han nok en corner for Vaulen. Denne gang ble det en kort versjon og Jimmy Jonevret dro seg innover i boksen før han testet keeper fra skrått hold.
Det var en omgang med særdeles mange cornere. Trygve Åse Lundes forsøk var ikke av de mest heldige. Så i motsatt ende prøvde Ceu Lian Khar seg med en frekkis, men langskuddet som hadde retning mot vinkelen var noe for løst og keeper hadde få problemer i det 38. minutt.
Ingvald Sandvik Halgunset hadde så en god defensiv involvering da han ordnet opp på Steffen Dahl Bøifots farlige kross.
Kjappe kombinasjoner av Vaulen og Gutama Ahmed Haji skaffet Vaulen corner etter 41 minutter. Denne gangen var det Hundvåg som kontret og Hasnæn Butts skudd sendte keeper Gramos Gashi i full strekk, heldigvis var det ingen gule på returen.
Like før pause ble Anders Høie skadd og han måtte hjelpes av banen. Hundvåg skulle bytte innpå en ny mann i pausen.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Det var mye kvalitet i det Vaulen gjorde. Man spilte flott langs bakken, mens Hundvåg var litt mer primitive. Dog var det til tider lite tellende resultat ut av hva Vaulen foretok seg.
Ole Wick Henriksen og Morgan Gramstad hadde noen drag over banen i pausen, men Vaulen var uforandret da dommeren blåste igang andre omgang.
Strandguttene dominerte starten av andre omgang til de grader. Hundvåg skulle ikke lykkes med å ta i mot en ball over midten de første fem minuttene!
Amar Kotlicas markkryper etter 49 minutter trillet et par meter utenfor.
Så helt mot spillets gang utlignet Hundvåg på et lykketreff. Mikkel Ørbæk Andersen klemte til på volley fra drøye 25 meter, ballen krøyp inn ved høyre stolperot!
For en kalddusj for Vaulen som nå fikk høye skuldre og gjestene tok mer og mer over.
Vaulen hadde et spedt forsøk da Ceu Lian Khar fant Gutama Ahmed Haji som skjøt i blokken. Så i motsatt ende skjøt Lars Løkling i tverrleggeren og over etter 55 minutter!
Vaulen foretok et dobbeltbytte. Ole Wick Henriksen og Morgan Gramstad kom inn for Vegard Natland og Gutama Ahmed Haji. Wick Henriksen tok høyrekanten, mens Morgan Gramstad tok høyrebacken. Dermed ble Daniel Hadland flyttet opp som venstrekant.

GUTI: En av Vaulens nye signeringer, Gutama Ahmed Haji.
Målet hadde tent Hundvåg og Hasnæn Butt skjøt meteren over etter 56 minutter.
Vertene kom så etter hver mer til hektene og Amar Kotlica var nær å tvinge seg gjennom feltet. Like etter gikk Ingvald Sandvik Halgunsets skudd etter 64 minutter vel over.
Hundvåg ble litt hissige og både trener Ole Fredrik Bergseth og kaptein Lars Løkling ble bedt om å roe gemyttene.
Vaulen slet med å teste keeper. Daniel Hadland skulle få noen halvsjanser. Først et ukontrollert skudd over etter at han fikk en gratisball i returrommet etter 67 minutter.
Jimmy Jonevret lempet så et frispark inn i feltet etter 69 minutter. Frisparket fra venstre fant Fredrik Stray Tjaum og Morgan Gramstad som duellerte med Hundvåg-spillere på lengste, men det ville seg ikke og ballen gikk ut til utspark fra mål.
Erik Løken kom inn for Ceu Lian Khar etter 70 minutter. Han tok plass som spiss, mens Amar Kotlica gikk tilbake i hullet bak spissen.
Daniel Hadland skjøt så et par meter over etter 71 minutter, to minutter senere fikk han ikke hodet på Ole Wick Henriksens legg.
Strandfotballtendenser etter 75 minutter da Daniel Hadland vippet ballen videre til Ole Wick Henriksen, men skuddet gikk i blokken.
I motsatt ende fikk Hundvåg corner. Den ble tatt kort før man slo inn på hodet til Haakon Mehus som lagde 1-2!
Ikke helt ufortjent at Hundvåg ledet nå. Spillet satt svært dårlig for de oransje.
Ole Wick Henriksen hadde et frispark i retning Stray Tjaum etter 79 minutter, men forsøket gikk utenfor.
Daniel Hadlands innlegg etter 82 minutter hadde retning Erik Løken, men han traff ikke ballen tross et akrobatisk svev.
Vaulen hadde mye av ballen i sluttminuttene uten at keeperen til Hundvåg ble testet all verden. Ole Wick Henriksen tok et kort frispark og fikk ballen tilbake, men skuddet fra distanse gikk halvmeteren utenfor høyre kryss etter 89 minutter.
Fredrik Stray Tjaum var så nær ved å stange inn etter 90 minutter, men det ville seg ikke.
Tre minutter ble lagt til, men det endte med tap 1-2. Heldigvis er det ikke lenge til neste kamp. På torsdag skal man nemlig til Klepp.