Tre på rad
(30.05.05) Om Havørn-kampen var som et festfyrverkeri, ble kampen mot Eiger som restene av de billige rakettene man skyter opp på 1. nyttårsdag.
Det som gledet var tre nye poeng og dermed tre seire på rad for første gang siden mai 2004.
ON FIRE! Henning scoret i sin fjerde seriekamp på rad, som var tangering av Dalehaug i 2003.
2-0
EIGER
Henning Frode Holm (Gjuvsland)
8 min
Thomas Idsø (Anders Idsø)
90 min
2. juni - Hinna kunstgress - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Karl I. Hansen (Viking)
8. Thomas Idsø
9. Christophe Dagsland <- 45 minutter (-> 73 min)
10. Sverre Gjuvsland
11. Henning Frode Holm <- 55 minutter
12. Eirik Ekholdt -> 45 minutter
13. Stian Adamsen Husvæg -> 55 minutter
14. Kim Forgaard Henriksen
15. Bjarne Hov
Vaulen uten Robert Hovland (suspensjon), Ronny Hauge (jobb) og Magne Christiansen (kurs).
Allerede etter to minutter skulle Vaulen hatt straffespark da Sverre Gjuvsland ble tatt på 14 meter, men dommer Karl Ivar Hansen mente det var utenfor feltet til elleville protester fra Vaulen.
Thomas Idsøs utsøkte forsøk smalt i krysset og ut, på tre-fire meter stod en overrumplet Alexander Landsnes som ikke fikk stokket beina.
Anders Idsø headet en ball ned til Christophe Dagsland etter seks minutter, men en presset "Gullars" skjøt ballen via en indigofarget Eiger-spilleren til corner.
Vaulen holdt koken oppe i Eigers territorium med flere forsøk som ble slått til corner. Etter 8 minutter lyktes man til fulle. Sverre Gjuvsland kjempet seg forbi på høyrekanten og fikk slått over på andre stolpe. Der stod Henning Frode Holm klar, selv om det ikke ble fulltreff på volleyen spratt ballen inn nede i nærmeste hjørne til 1-0!
Selv om Eiger lå dypt og hadde en del trøbbel å hanskes med var de farlige på kontringer. Etter 11 minutter havnet en retur etter et frispark hos en Eigerspiller på kloss hold, men Tommen var ute og reddet.
Så etter knappe kvarteret startet Christophe et sykt Garrincha-raid. Det så ut som Gullars på speed der han fosset frem på høyresiden, han kom seg først forbi venstrebacken, så snurret han rundt den ene midtstopperen to ganger, spurtet forbi to til før skuddet fra kloss hold ble reddet av keeper!
Vaulen ble også avblåst for et par tvilsomme offsideepisoder i denne perioden, mens Henning kun fikk en tå på et skudd som gikk utenfor. At det kun stod 1-0 var uflaks. Etter 33 minutter kom nærmest en kopi av målet da Sverre mottok et kast på høyresiden, innlegget gikk i en høy bue over til Henning på andre stolpe, men denne gangen gikk skuddet utenfor høyre stolpe.
Sverre lekte seg så med en Eigerspiller på høyre, la ballen til Henning som fant Christophe foran mål, men skuddet gikk like utenfor.
Fire minutter før pause slo Stein-Ivar Andersen en lur ball til Sverre, men keeper kom ut på 16 meter og fikk klarert rett foran snuten på Suldalstoget.
På tampen av omgangen ble Sverre tatt på 18 meter. Thomas prøvde skuddfoten igjen, men ballen gikk like over.
STRAFFESPARKKONKURRANSEN
EDDI MED ODDSBOMBE? Fast-Eddi vant straffesparkkonkurransen i pausen. Kan det skyldes det ryggsekkfrie tilløpet som han har lært på Frode Limas fotballskole?
Etter pausen fikk Eirik Ekholdt sjansen da Christophe Dagsland ble tatt ut.
Vaulen kom liksom aldri i gang i andre omgang. Etter 54 minutter fikk gentlemannen Stein-Ivar Andersen gult kort, sitt andre for klubben etter at han kom hit i 2001.
Stian Husvæg kom så inn for Henning Frode Holm.
Det labre spillet fortsatte. Så etter timen kom man nær da keeper ikke fikk kontroll på en høy kross fra Stian Lima. I duell med Stian Husvæg glapp han ballen bakover, men en Eigerforsvarer fikk klarert på linjen.
Eiger var svært nær utligning etter 67 minutter da et volleyskudd på et innlegg gikk like utenfor!
Drøye kvarteret før slutt kom Christophe innpå igjen, ut gikk Eivind Staurland samtidig som Sverre Gjuvsland gikk ned som stopper.
Stian Husvæg og Eirik Ekholdt hadde noen skudd fra distanse, men det ble aldri særlig farlig fra Vaulens side denne omgangen.
Etter 86 minutter fikk Anders Idsø gult kort.
Bortelaget presset på mot slutten og det var noen nifse øyeblikk. Etter 87 minutter fikk en Eigerspiller stå umarkert på andre stolpe, men Jarle Eike og Tom Arne Bø Pedersen fikk tilslutt ryddet opp.
To minutter på overtid gjorde man det så enkelt det egentlig kan gjøres. Thomas Idsø fikk ballen i midtsirkelen, orienterte seg og slo til broren Anders til venstre. Andi førte ballen fremover før han slo over til Thomas Idsø på motsatt som fra 16 meter fikk skutt ballen nede i venstre hjørne.
Dermed har Vaulen 17 offisielle hjemmekamper på Hinna kunstgress uten tap, noe som bare i seg selv fortjener overskrifter i avisen!