Sterkt poeng
(02.05.09) Vaulen er fortsatt ubeseiret. Lørdagens kamp borte mot Klepp endte 1-1. Magne Christiansen scoret Vaulens mål.
TABELLTET: Med tre kamper igjen denne runden leder Vaulen tabellen med sine 7 poeng.
KLEPP
1-1
15 min
Magne Christiansen (A S Nilsen)
Geir Malmin
69 min
2. mai Klepp stadion Tilskuere: 100 – Serie Dommer: Geir Kro (Sandnes Ulf)
26. Stian Refvik
Vaulen uten (hold pusten) Tom Stian Sunde, Ronny Hauge, Magnus Torgersen, Fredrik Berntsen, Pål Jacob Nessjøen, Tom Arne Bø Pedersen, Alexander Landsnes, Anders Dale, Marius Fossmark, Bjarte Rannestad og Ørjan Olsen.
I tillegg slet Anders Idsø med sykdom, Jarle Eike har dårlige bein og Are Meling vond rygg.
Dermed var det duket for trener Endre Tangen på benken, mens Elton Rossebø fikk sin seriedebut.
Klepp har også slitt med enorme skadeproblemer i det siste. Viktige Bjørn Erik Taksdal humpet rundt på krykker. Keeperen Dan Torkildsen, midtstopperen Dag Håvard Tveit Fossen, vingen Ronny Egelandsdal og spissen Veljco Manojlovic har også stått på skadelisten.
Vaulen (4–4–1–1): Elton Rossebø – Stein-Ivar Andersen, Jarle Eike, Stian Lima, Jostein Eidem – Stian Falnes, Magne Christiansen, Anders Idsø, Christian Lyse – Alexander Surdal Nilsen – Are Meling.
Klepp (4–4–2): Magnus H. Håland – Kristian Fjeldstad, Oddgeir Salte, Christer Voll, Hugo Waaland – Even Sel, Lars Johan Austli, Eivind Eriksen, Daniel Tu Storhaug – Leif Malmin, Alexander Ladsten.
Vaulen gikk respektløst i gang mot Klepp som i fjor vant sin avdeling. Det var stor innsats av hele laget og hadde en rekke presise overganger.
Etter syv minutter var Elton Rossebø ute i feltet til venstre for mål og bokset. Klepp  fikk tak i ballen og la kjapt inn før Elton var helt parat, heldigvis skjøt en grønn like utenfor.
Ballen lå i mål bak Elton Rossebø etter ni minutter, men situasjonen ble ganske riktig blåst av for angrep på keeper.
Selv om Vaulen ikke kom til så mange klare sjanser hadde man mye av spillet og en del gode oppspillsvarianter. Man kom også til en del cornere som etter kvarteret. Alexander Surdal Nilsen tok corneret fra venstre. Ballen gikk inn i feltet til Magne Christiansen som elegant headet inn fra kort hold. Dermed er Magne toppscorer!
Klepps Even Sel burde nok hatt gult kort etter 18 minutter da han hektet Magne Christiansen. Dommer Geir Kro holdt kortene tett til brystet.
Etter 23 minutter slo Jarle Eike et langt frispark fra egen banehalvdel. Kleppspilleren bommet på headingen, slik at det ble en stuss til Christian Lyse. Alene mot keeper på det venstre hjørnet av femmeteren burde "Bananos" nok ha brukt venstrefoten, istedenfor ble det et unaturlig skudd med høyre som gikk høyt over.
Nok en god overgang av Vaulen etter 27 minutter og Stian Falnes ordnet corner. Anders Idsøs serve fant Alexander Surdal Nilsen på første stolpe som stusset over lengste kryss.
Klepp fikk et noe billig frispark på den høyre kanten av boksen en tolv meter fra dødlinjen etter 32 minutter. Christer Volls frispark gikk i kroppen på Magne Christiansen og det ble ropt på straffespark for hands.
Nå var Klepp mer med på notene. Etter 36 minutter la man inn fra venstre. Ballen strøk panneluggen på Leif Malin som headet på tverrs av mål, ballen ble slått inn igjen, men havnet oppå nettaket.
Det ble en kraftig disputt da Christian Lyse ble hektet langs sidelinjen etter 37 minutter. Dommerne mente ballen var ute av banen da taklingen skjedde og ga bare innkast.
Vaulen slet med å holde ballen like mye i laget som i starten og Klepp hadde blant annet et frisparkmål annulert for offside. Klepp på sin side var ikke så oppfinnsomme i sitt angrepsspill og lempet som regel opp mot spissene sine. Lot man seg lure av stopper Stian Limas heller beskjedne høyde?
Elton Rossebø kastet ballen ut av spill etter 44 minutter da Jarle Eike så vidt klarte å gå med låst bekken. Dermed startet trener Endre Tangen å varme opp.
Vaulen gikk til pause med ledelsen 1-0, noe som ikke var ufortjent.
Endre Tangen som runder 40 i sommer erstattet Jarle Eike i pausen. Tangen måtte låne en drakt og speakeren trodde lagleder Svein Øksnevad tullet da han fortalte hvem som hadde kommet inn.
Det var en rekke avbrudd i denne kampen. Kleppspillerne ville ikke bli ydmyket og var tøffe i duellene, dommeren tillot det meste. Etter 51 minutter ble Stian Lima slått pusten ut av etter en kraftig duell på et corner.
Endre Tangen fikk vist frem at farten ikke var den samme som i glansdagene og tapte en løpsduell ute mot høyre etter 53 minutter. Ballen ble lempet inn og fra 20 meter skjøt Lars Johan Austli meteren tilside for venstre stolpe.
Klepp byttet inn Jan Tore Lende Fadnes for Eivind Eriksen etter 55 minutter.
Et kleppinnlegg fra høyre dalte ned på hodet til en fri mann, men headingen fra kort hold gikk heldigvis rett på keeper Elton Rossebø.
Stian Lima ble på ny tatt styggt etter timen, men dommeren reagerte ikke.
En horribel tverrsoverpasning av Magne Christiansen ble snappet opp på Klepps venstreside, innlegget gikk inn i boksen og ble headet på keeper. Uansett så vinket linjemann for offside i den situasjonen.
Det ble børstet støv av nok en veteran med bra CV da Kenneth Giske kom inn for Daniel Tu Storhaug hos Klepp etter 65 minutter.
Vaulen var nå noe baktunge. En rekke spillere var svært slitne og legger ble tøyet hver gang det ble stopp i spillet.
Det lå i luften og etter 69 minutter ble det 1-1. Et legg fra venstre ble møtt av en grønn, keeper fikk gitt retur, men bare til Geir Malmin som satte ballen inn ved venstre stolpe. Et surt mål hvor Vaulen burde ha fått klarert. Stian Lima stod også på streken og så ballen snike seg inn like over foten hans.
En helt tom Anders Idsø som har slitt med sykdom hele uken måtte gi seg etter 70 minutter. Inn kom David Møller. Nå roterte man om litt med Alexander Surdal Nilsen ned på midten, mens David tok jobben i hullet. Stein-Ivar Andersen tok over kapteinsbindet.
Nå var det enveiskjøring av Klepp. Henrik Jelsa kom inn for Stian Falnes på høyrekanten etter 80 minutter.
Elton Rossebø fikk seg nok en smell, da Kleppspilleren gikk i kroppen. Men keeperen reiste seg igjen.
Småtendenser da Vaulen fikk til en kontring etter 83 minutter. Magne Christiansen spilte fri Henrik Jelsa på høyre, han fosset frem og slo mot David Møller som kom på løp bakfra. Uheldigvis gikk ballen såvidt foran "Raul", ellers hadde han vært gjennom mot keeper.
Runar Jåtten kom inn for Alexander Ladsten etter 84 minutter hos hjemmelaget.
Are Meling gikk ned med store smerte i ryggen etter 85 minutter og medisinmann Vegard Ravndal måtte støtte han ut.
Klepp kom nær etter 87 minutter da man headet et legg fra høyre likeover.
Eivind Staurland kom inn for Are Meling på topp etter 88 minutter.
Leif Malmin hos Klepp fikk gult kort etter 89 minutter da han ga Endre Tangen kul i bakhodet på en hodeduell.
Klepp burde ha scoret etter 93 minutter da vaulenforsvaret slapp ballen inn til keeper. Istedenfor dukket en grønn opp, som alene mot keeper leverte en elendig lobb i klypene til Elton.
David Møller ble så hogget ned og igjen måtte man ha behandling fra sidelinjen.
Så tumulter da David Møller slo ut en fot etter Oddgeir Salte, som igjen slo i luften mot innbytteren til Vaulen. Dommeren ga gult kort til begge spillerne etter 95 minutter.
Erik Hildén kom inn for Alexander Surdal Nilsen i et taktisk bytte etter 96 minutter.
Klepp kunne ha scoret på kampens siste hendelse da man fikk skutt fra 18 meter, men keeper Elton Rossebø var flott nede i venstre hjørne.
Dommeren blåste av kampen etter 96:48. Dermed et meget sterkt bortepoeng av Vaulen på en dag man manglet elleve spillere.