Tapte generalprøven
(02.04.09) Opprykksfavoritten Hinna satte opp et voldsomt tempo fra start, noe Vaulen ikke var med på. Det stod 2-0 ettter 24 minutter. I andre omgang kom Vaulen mer med, men Hinna satte spikeren i kista til 3-0.
SISTE TEST: Neste kamp er cupkampen mot Sandved 2. påskedag, 18:30 på Vaulenbanen.
HINNA
3-0
Ragnar Vasshaug
10 min
Espen Austbø
24 min
Rolv Erik Aarrestad
56 min
2. april - Hinna kunst - Tilskuere: 35 - Tr.kamp - Dommer: Tomas Ø Tjelle (F&G)
Elton Rossebø
Vaulen hadde tilbake Are Meling fra ferie i Gambia. Marius Fossmark var også tilbake etter forfall sist. Magne Christiansen gjorde comeback etter ankelskade, mens Bjarte Rannestad stod over med vond hals. Anders Idsø fikk ikke fri fra jobb. Stian Lima er på ferie i Syden, mens Stian Refvik sliter med beina. Jarle Eike og Ørjan Olsen er ute en stund med sine skader.
Hos Hinna hadde følgende meldt forfall - Fredrik Fosmark (lysk), John Sanne (offshore), Kenneth Sivertsen (skadet), Thomas Bergo (lysk), Anders Solgård (syk), Erlend Tjøtte Vie (klassetur) og Børge Lien (syk).
Vaulen (4–5–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Marius Fossmark, Alexander Landsnes, Erik Hildén – Christian Lyse, Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Jostein Eidem, Stian Falnes – Are Meling.
Vaulen slet fra start og kom bakpå. Et farlig innlegg etter fire minutter ble med nød og neppe klarert av Alexander Surdal Nilsen. Vaulen kontret og Stian Falnes' skudd fra 35 meter gikk til venstre for mål.
Hinna tok ledelsen etter 10 minutter. Vaulen mistet for lett og Ragnar Vasshaug viste sin klasse ved å dunke ballen i venstre kryss fra 25 meter.
Stian Falnes som fikk en smell i skulderen på oppvarming måtte gi seg like etter, inn kom Magne Christiansen. Dermed rokkerte man om midtbanen med Surdal Nilsen på høyre, Christiansen sentralt og Lyse på venstre.
Ny stor Hinna mulighet fulgte etter 17 minutter da man spilte på tverrs over feltet til en rød som fikk stå fri på andre stolpe, keeperTom Arne Bø Pedersen ruset ut og hindret scoring med kroppen.
Minuttet etter var det Remi Sanderford som kom ned på høyre og slo inn til Espen Austbø som headet like over. Villminken Kjetil Hundhammer gnidde seg i hendene i begeistring over sin utvalgte.
Hva så med Vaulen? Magne Christiansen spilte frem Alexander Surdal Nilsen etter 22 minutter, han dro seg inn på hjørnet av boksen, et nærmest tåskudd mot første stolpe ga keeper problemer og Vaulen ble belønnet med corner.
Alexander tok selv corneret, ballen spratt igjennom hele feltet og Marius Fossmark var nær ved å få en fot på.
Det var ikke ufortjent at Hinna doblet sin ledelse. Christian Lyse hadde dagens frekkis med en tunnell, men fremspillet var upresist. Kontringen gikk lynrask ned på høyre til Remi Sanderford som slo inn. Fra tre meter satte Espen Austbø ballen kontrollert i kassen.
Vaulen var baktunge og det var kun Anders Dale som tok et tak.
Heldigvis dalte tempoet i kampen mot pause og hinna kom ikke til så mange sjanser.
Etter 45 minutter fikk Vaulen en halvsjanse da Magne Christiansen spilte opp til Jostein Eidem. Ballen ble headet tilbake til Magne som skjøt på volley fra 18 meter 1-2 meter utenfor.
Vaulenspillerne fikk kjeft i pausen, ville det hjelpe?
Hinnas Ragnar Vasshaug klemte avgårde en suser etter 47 minutter. Skuddet kom ut av intet, men keeper tom Arne Bø Pedersen vartet opp med en parade til corner.
Vaulen fikk frispark på 45 meter ute på høyre etter 49 minutter. Magnus Torgersen slo inn til Are Meling som steg til værs på 15 meter, 30-åringen fikk ikke nok kraft i headingen som gikk i bue til keeper.
Skuddspesialisten Ragnar Vasshaug prøvde seg så med et frispark fra 24 meter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen var flott nede i venstre hjørne og reddet.
Alexander Surdal Nilsen var frisk på høyrekanten og slo nydelig inn på foten til Jostein Eidem etter 51 minutter, avslutningen gikk i venstre stolpe og ut! Dette var bedre takter av de oransje!
Alexander Surdal Nilsen var på ny på farten etter 55 minutter da han slo en delikat ball mot Jostein Eidem og Christian Lyse, som akkurat ikke nådde frem.
Isteden gikk Hinna opp til 3-0 da Rolv Erik Aarrestad curlet inn en perle nede i høyre hjørne etter 56 minutter!
Vaulen la om til 4-4-2 etter 63 minutter da Henrik Jelsa kom inn for Christian Lyse.
Hinna ville ha straffespark etter 64 minutter da man mente Vaulen dyttet inne i feltet. Så var Vaulen frustrerte av linjedommeren som vinket offside da Jostein Eidem spilte fri Henrik Jelsa etter 67 minutter.
Are Meling slo så vegg med Jostein Eidem og kom plutselig alene mot keeper etter 69 minuter. han prøvde å lobbe, men keeper ruset ut og avverget. Spissen fikk seg en smell i sammenstøtet og måtte ut for ising av leggen.
Etter 73 minutter kom Are Meling inn på banen igjen.
Rolv Erik Aarrestad forsøkte seg igjen etter 75 minutter med et skudd fra 13 meter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen fikk bokset ballen opp i lufta før han fanget den. Vaulen hadde mye ball nå, men Hinna var lynhurtige på sine kontringer og kom fremover med mange mann. Stadig var dem en trussel.
Etter 81 minutter fikk Remi Sanderford gult kort for å ha fellet Alexander Surdal Nilsen for andre gang på fem minutt.
Vaulen foretok et trippelbytte etter 83 minutter. David Møller erstattet Jostein Eidem. Ronny Hauge kom inn for Alexander Surdal Nilsen på høyrekanten, mens Pål Jacob Nessjøen kom inn for Magnus Torgersen på høyre back.
Ronny Hauge hadde en heftig kroppsfinte på 90 kilo etter 89 minutter. Det flate innlegget fant David Møller i boksen som skjøt oppe i venstre stolpe og ut.
Det var det siste som skjedde i kampen. Hinna var rett og slett bedre enn Vaulen som får trøste seg med at de har noen spillere i bakhold, samt skylde på de ti rundene rundt Vannassen på mandag...