Kjempekamp av Vaulen
(02.03.13) Vaulen har måttet tåle mye pepper den siste tiden, derfor smakte det ekstra godt med overbevisende seier mot avdelingskollega Brodd.
Her var det en voldsom moral med kriging om hver en ball, men også lekre finesser.
Vaulenskuta virker å være i rute fem dager før NM-kampen mot Voll på samme bane.

5. Daniel Vatland –> 76 minutter

Vaulen slet med forfall grunnet skader, sykdom og jobb, derfor trakk man seg torsdag fra å spille turnering med to kamper i helgen. Isteden ble det kun en kamp på alle involverte klubber, noe alle parter virket å være fornøyde med.
Steffen Lyse og Anders Idsø fikk fri fra jobb pga nytt kamptidspunkt slik at troppen ble på 14 spillere. Ellers håpte man å få med seg den litauske prøvespilleren, men han fikk ikke fri fra jobb.
Brodd hadde også store mannskapsproblemer. I følge Sports General Direktøren Øyvind Jacobsen hadde dem ingen forsvarsspillere tilgjengelig.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Halil Husic, Marius Fossmark, Anders Idsø, Steffen Lyse – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø Eirik Hadland, Andreas Meier Strømme, Daniel Lie – Kevin Hodneland.
Vaulen virket på fra start. En opplagt Halil Husic ordnet corner etter syv minutter. Anders Idsøs innoverskrudd serve fra høyre ble slått mot første stolpe. Ballen ble halvklarert ut på 16 meter hvor Andreas Meier Strømme avsluttet halvmeteren over.
Eirik Hadlands innlegg fra høyre etter ni minutter ble halvskummelt. Både Kevin Hodneland og Daniel Lie kastet seg frem etter ballen og forstyrret nok hverandre. Det var vel Hodneland som fikk en kroppsdel på kula som spratt like utenfor.
Brodd hadde et par halvsjanser. Først et ufarlig skudd i nettveggen etter 12 minutter. Så kastet keeper Steffen Holm seg frem for å nå en ball først på 16 meter, returskuddet fra 25 meter ble hindret av Marius Fossmark, men hadde neppe gått inn uansett.
Daniel Lie fikk så et gjennomspill ute på venstre etter 17 minutter. Han kunne se fritt inn til mål, men hadde en mann i hælene som presset han slik at skuddet ble ufarlig.
Vaulen var aggresive og fine i duellspillet. Det virker som om man er klar for tempoet i 3. divisjon.
Arnt Ove Ivesdals oppspill etter 24 minutter ble vinklet ut på høyre til Halil Husic. Innlegget inn i boksen fant Daniel Lie, men headingen gled like utenfor.
Anders Idsøs corner etter 26 minutter ble etter hvert snappet opp av Eirik Hadland som ga videre til Andreas Meier Strømme, skuddet som hadde fin retning gikk via en grønn og ut til kast.
Det påfølgende kastet ble tatt av Steffen Lyse. Han fant Andreas Meier Strømme som dro seg forbi, men keeper Håkon Ohren i Brodd-buret reddet.
Massivt Vaulen-press nå. Anders Idsø med corner som Ohren bokset ut. Vaulen fikk frispark på venstre side av boksen. Thomas Idsøs lave frispark var heller mislykket, men han fikk tilbake ballen. Forsøk nummer to ble løftet inn mot Marius Fossmark som fra 12 meter brassesparket akrobatisk. Keeper måtte gi retur og fra kort hold satte Kevin Hodneland ballen inn via stolpen! 1-0.
Våkent og sterkt av Kevin som var veldig god i dag så lenge kreftene holdt.
Vaulens bønner om straffespark etter halvtimen ble ikke hørt. Det var Andreas Meier Strømme som fant Eirik Hadland inne i feltet. Han dro seg innover og falt, men fikk kun et corner det ikke ble noe ut av.
Anders Idsøs corner fra høyre etter 36 minutter ble nært skrudd direkte inn i vinden, men det ble uansett blåst av mot Kevin Hodneland.
Brodd var svært tamme. Dem hadde et corner etter 39 minutter ellers skjedde det lite foran mål.
Tøffe tak og Kevin Hodneland fikk frispark fra farlig hold på venstresiden av boksen etter 41 minutter. Thomas Idsøs lave frispark var lurt. Om Daniel Lie flikket ballen litt eller bare hoppet over skal ikke sies, men Brodd ble overrumplet og det var med nød og neppe man fikk reddet på strek.
Steffen Lyse spilte så vegg med Kevin Hodneland, trikset seg forbi backen, men det harde innlegget etter 44 minutter hadde ingen adresse.
Et minutt ble lagt til og Vaulen gikk til pause på stillingen 1-0. De oransje krigerne hadde gitt Brodd skikkelig juling!
I pausen kom Trym Berg Øvrebø inn for Daniel Lie.
Stor sjanse til Vaulen etter 47 minutter da Berg Øvrebø spilte opp flatt på Eirik Hadland sentralt i banen, han hadde løsrevet seg og forsøkte seg med en lobb som gikk over både Brodds keeper og mål.
I andre omgang skulle Vaulen få en lei motvind som hadde påtatt i styrke og Brodd var mer med. Et innlegg med masse høyde etter 49 minutter lurte Vaulens ellers så gode keeper Steffen Holm, ballen var nemlig nær ved å blåse inn. Steffen Holm fikk dog noen fingertupper på krossen og ballen gikk via høyre stolpe og ut i spill.
Nå var det en del tull av Vaulen defensivt, kunne Brodd svare? Vel dem hadde et langskudd fra 30 meter etter 55 minutter som gikk hardt utenfor, men keeper hadde full kontroll.
Eirik Hadland la igjen til Andreas Meier Strømme etter 56 minutter. Han fikk tak i ballen på 18 meter og dro seg forbi, men keeper ruset ut og gjorde vinkelen liten. Synd for Meier Strømme som forøvrig hadde dratt noen vanvittige finter i starten av angrepet.
Så et innlegg fra venstre etter 57 minutter som banens minstemann, Trym Berg Øvrebø, headet over krysset fra 16 meter.
Vaulen hadde ridd av stormen til Brodd.
Etter timen fant Steffen Lyse kassen til Andreas Meier Strømme. Fra like innenfor feltet fyrte han avgårde med strak vrist, men skuddet suste like over.
Anders Dale kom så inn for Andreas Meier Strømme som måtte rekke jobb.
En Brodd-spiller fikk gult kort etter 63 minutter for en tøff duell mot Halil Husic.
Det påfølgende frisparket fra Anders Idsø fant Marius Fossmark som ufarlig headet i bue inn til keeper.
Kevin Hodneland ordnet så corner til Vaulen etter 66 minutter. Anders Idsøs serve ble headet unna, men det var ikke over. Anders Dale slo over fra venstre og fant Marius Fossmark som headet tilbake i feltet til Trym Berg Øvrebø som saksesparket over.
Brodd var farlige etter 69 minutter da et corner endte i returrommet, skuddet gikk via Arnt Ove Ivesdal og spratt halvmeteren utenfor.
Marius Fossmark blokket så et skudd til corner etter 70 minutter.
Daniel Vatland kom inn for Arnt Ove Ivesdal etter 76 minutter. Det betød 2xIdsø på sentral midtbane, noe som igjen betød Good Vibrations med The Beachboys!

Halil Husic som forøvrig hadde hatt årets finte like før ble tildelt gult kort etter 79 minutter.
Eirik Hadlands skudd på mål etter 81 minutter var heller ufarlig, men det var et varsel om at noe var på gang.
Kevin Hodneland fikk så to strake armer i ryggen etter 82 minutter. Frispark til Vaulen sentralt i banen fra 23 meter betyr som regel farlig frispark fra Anders Idsø. Brodd linet opp mur da Anders Idsø slo frisparket kjapt til Trym Berg Øvrebø på høyrehjørnet av 16 meteren. Helt fri satte han ballen under keeper til 2-0!
Så startet Halil Husic på et flott raid oppover i banen etter 85 minutter, han spredde ballen ut til høyre hvor Trym Berg Øvrebø slo hardt og flatt inn. En Brodd-spiller kastet seg frem med en lang fot for å nå ballen først på fem meter, bare for å sette ballen kontant nede i høyre hjørne. 3-0 på selvmål!
Trym Berg Øvrebø gjorde forarbeidet da Vaulen rett før slutt fikk en gedigen sjanse. Kevin Hodneland la på gullfat til Anders Dale som fra 14 meter hadde hele målet og skyte på, men traff rett i armene på keeper.
Det endte med en fin-fin 3-0 seier til Vaulen som fikk en en gedigen opptur og fornyet selvtillit før alvoret nå tar til.