Dobbel av Jonassen i premieren
(02.02.17) Typisk sesongpremiere hvor den store flyten i spillet manglet, men noen gode prestasjoner var det. Andreas Jonassen imponerte med godt spill og to flotte mål.
Ellers var det mye ungt. Man avsluttet vel med åtte tenåringer hvor keeperdebutanten Endre Lien var yngst med 15 år, 3 måneder og 8 dager!
Legg også merke til at man totalt har ti egenproduserte spillere i aksjon.
2–0
SK JARL
Andreas Jonassen (Monsen)
10 min

10. Alexander Surdal Nilsen

24. Andreas Jonassen <– 45 minutter (> 68 min)

7. Anders Dale

Dette var altså trenerdebuten for den rekordunge trioen Fredrik Stray Tjaum (26), Eric Ordaz (29) og Stian Refvik (29).
Olav Hovstad har slitt med kyssesyken og begynner ikke å trene rolig før neste uke.
Gunnar Skålheim stod også over, mens veteran Anders Dale var ubenyttet reserve da han ikke ønsker å ta plassen fra unge spillere.
Audrius Mirauskas var bortreist til mandag, mens Daniel Vatland var opptatt med jobb.
Vaulen (4–5–1), første omgang: Eric Ordaz – Lars Skjelbred Nygård, Kristian Gaard, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Ole Wick Henriksen, Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Andreas Jonassen, Thomas Monsen Haugland – Daniel Lie.
Vaulen (4–5–1), andre omgang: Endre Lien – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Ole Wick Henriksen, Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Sivert Erland, Vegard Natland – Espen Sivertsen.
Vaulen i en 4–51/4–33 hvor Wick Henriksen og Monsen Haugland holdt bredden.
Etter en jevn start tok Vaulen ledelsen 1-0 etter ti minutter. Miran Serdarevic headet unna et jarlacorner og Alexander Surdal Nilsen satte fart med ball. Han ble taklet, men dommeren viste fordel. Ballen ble spilt bredt ut på venstre til Thomas Monsen Haugland som slo flatt inn foran mål hvor Andreas Jonassen kom skliende og satte inn via lengste stolpe!

Tjueåtte minutter nå og Ole Wick Henriksen slo diagonalt til Thomas Monsen Haugland som forsøkte å vippe over keeper på første berøring, men ballen spratt centimetre utenfor høyre stolpe!
Andreas Jonassen kunne ha doblet kontoen etter 37 minutter da han stjal tilbake ballen fra backen. Han utfordret rett mot mål og prøvde vel å skyte mellom beina på keeper fra kloss hold?
Dermed gikk man til hvilen 1-0 foran. Jevn omgang hvor Vaulen hadde noen gode perioder.
Syv bytter i pausen av Vaulen.
Starten var et langt gjesp. Først etter 56 minutter kriblet det litt da Vegard Natland hadde en frekkis langs siden. Han fant Sivert Erland på hjørnet av femmeteren, men han fikk ikke helt kontroll og ble blåst av for å ha vist knotter mot en utrusende keeper.
Det var noen tilløp her og der, men man måtte i beste fall nøye seg med cornere da sistepasningen ikke helt satt.
Dagens C-moment stod Fredrik Stray Tjaum for da han trikset ballen opp for seg selv og brasset akrobatisk oppå nettaket etter 73 minutter.
Vegard Natland spilte så vegg med Erik Aasland, men skuddet fra 10 meter gikk i en utespiller som blokkerte på fem meter etter 78 minutter.
Fin involvering av Ørjan Bergum som fosset frem på høyre etter 82 minutter, det lave innlegget gled gjennom på andre stolpe hvor Andreas Jonassen brant av like over.
Fredrik Stray Tjaum, som nå var flyttet frem som høyrekant, slo presist inn fra høyre etter 86 minutter, men fra god posisjon fikk Sivert Erland strømpetreff fra ti meter.
Etter 90 minutter fikk Jarl frispark sentralt i banen fra en 25 meter. Forsøket ble forsøkt vridd opp mot venstre vinkel, men der var debutanten Endre Lien og parrerte flott.
Så to minutter på overtid kontret Vaulen ved Fredrik Stray Tjaum. Innlegget ble halvklarert ut til Andreas Jonassen som smashet til, keeper fikk kun fingertuppene på ballen og måtte se kula gå inn ved stolpen.
Dermed vinner man premieren 2-0. Neste oppgave er borte mot SIF torsdag 9. februar klokken 20.00.