Tap i debutantenes aften
(02.02.12) Kjetil Hundhammer startet sin karriere som Vaulen-trener med 2-1 tap for Buøy. Fem spillere fikk også sin debut deriblant prøvespiller Arnt Ove Ivesdal.
1–2
BUØY

49 min Christoffer Talge (str.)

77 min Roy Larsen
Marius Fossmark
81 min

1. Torstein Soma

Vaulen hadde Daniel Vatland, Jarle Eike, Halil Husic, Anders Idsø og Anders Dale ute med skader eller sykdom. Eivind Ovedal, Eirik Mæland, Danny Pinho, Thomas Nilsson og Boye Christiansen var bortreist.
Vaulen (4–3–3): Steffen Holm – Erik Bård Bråtveit, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Stian Lima – Ragnar Vasshaug, Thomas Idsø, David Berg – John Sanne, Are Meling, Christer Husvæg.
Banen var hard etter frost den siste tiden, den var også noe innsnevret grunnet snøfenner.
Steffen Holm, Ragnar Vasshaug, David Berg, John Sanne og Arnt Ove Ivesdal fikk sine debuter i oransj, mens Marius Fossmark gjorde comeback.
Arnt Ove Ivesdal er en spiller vi ikke har omtalt på nettsiden tidligere. Han trener med Vaulen fortiden og håpes å signere straks.
Veteranen på 34 år kommer fra EIK. Den hardt arbeidene midtbanespiller er nå bosatt i Sandnes og har tidligere pendlet til Egersund.
EIK kjøpte Ivesdal fra Bjerkreim i 1997 for 15 000 kroner. På 434 kamper har han scoret 34 ganger. I 2006 var han spillende trener i Bjerkreim, mens han i 2007 var i Ålgård.
Vaulen hadde mye av ballen i starten, men det gikk for smått og man slet med å produsere sjansene.
De siste tjue minuttene av omgangen var det bare Vaulen og dem burde ha puttet et par.
Første halvsjanse kom først etter 26 minutter da John Sanne kom til styring på et skudd fra David Berg.
Like etter slo Ragnar Vasshaug en stikker til Christer Husvæg, men skuddet ble parrert. Returen fra John Sanne ble reddet. Dette var kampens største sjanse.
Gode David Berg ble felt etter et raid i det 31. minutt. Ragnar Vasshaugs forsøk fra straffemerket ble reddet, før han selv skjøt returen over.
Are Meling hadde så en dobbelsjanse etter 39 minutter. Først headet han såpass utenfor på Sannes innlegg at Husvæg kunne legge tilbake. På det andre forsøket satte han ballen utenfor.
Are Meling spilte så opp John Sanne, men skuddet fra skrå vinkel ble reddet. Are satte returen svakt over.
Buøys største sjanse kom etter 41 minutter da Henning Nilsens skudd hadde retning mot høyre kryss, men keeper Steffen Holm fistet til corner.
Christer Husvægs nettkjenning etter 43 minutter ble annulert for offside etter at Are Meling var servitør.
I pausen gjorde Vaulen fire bytter. Arnt Ove Ivesdal kom inn som anker for Thomas Idsø. Den offensive trioen ble erstattet av Stian Falnes, Magne Christiansen og Steinar Hauge.
Buøy konverterte så et straffespark etter 49 minutter til 0-1.
Dette stresset nok Vaulen som virket oppjaget. Man slet med å finne konstellasjonene seg i mellom.
Man kom til noen innlegg fra kant uten at det ble virkelig farlig. Buøy på sin side hadde et par skuddforsøk.
Gaute Schei kom inn for Ragnar Vasshaug med kvarteret igjen, noe som betød at Magne Christiansen gikk ned på midten.
Vaulen presset fremover for utligning. Isteden kontret Buøy inn 0-2 etter 77 minutter.
Marius Fossmark reduserte til 1-2 etter 81 minutter da man hadde flyttet frem masse folk på et frispark til høyre for boksen. Den lave krossen ble sklidd inn.
Like etterpå gikk målscorer Fossmark ut til fordel for Sven Ole Høvring som overtok kapteinsbindet.
Vaulen øynet nytt håp, men man kom ikke nærmere enn Stian Limas volleyforsøk som gikk et par meter utenfor helt på tampen.