Historisk bragd
(01.12.23) Vaulen ble kretsmestre for første gang siden 1979. Det er 44 år siden!
Vaulen var hakket bedre i en forsiktig kamp som måtte ha ekstra omgangen på 0-0. På overtid i første ekstra omgang drar Eriel Pires Antonio i fra etter at Strand-Grude gjorde alt forarbeidet. 1-0 settes forbi keeper til ellevill jubel. Ganddal maktet ikke å svare og Vaulen tar "The Double".
GANDDAL
0–1

105 min
Eriel Pires Antonio (Strand-Grude)
1. des – Randaberg Arena Tilsk: 150 – KM finale – Dommer: S S Jacobsen (MIL)

–> 117 minutter

Av spillernytt så har det vært en del skader og sykdom den siste tiden.
Kjente profiler som Ørjan Bergum og Vegard Natland er blant dem som står over, men Torbjørn Aabrekk og Nicolai Moi Sene er tilbake siden sist.
Vaulen tapte semien i Rogalandscupen mot Ganddal så det er noe man ønsker å revansjere. Seriemester Ganddal vant jo cupen og ønsker å ta "The Treble".
Sist man møtte Ganddal i seriesammenheng var i 2007. Da endte det med 1-0 seier hjemme og uavgjort 0-0 borte.
Det første seriemøtet mellom klubbene var så tidlig som 11. august 1949, da tapte Vaulen 4-0.
Ganddal hadde en vanskelig tid i 2011 da man ikke hadde nok spillere til å ha lag i 4. divisjon. Klubben trakk laget før sesongstart og året etter dukket dem opp i 7. divisjon. Her måtte dem ha to forsøk før dem rykket opp til 6. divisjon.
Nå hadde man fått vind i seilene og rykket like så godt opp igjen i 2014. Siden 2015 har dem hatt tilholdssted i 5. divisjon.
Foran 2021-sesongen tok dem noen kvantesprang etter å ha forsterket laget kraftig med flere spennende inn. Det holdt til andreplass bak Forus & Gausel.
I 2022 var det neste igjen med 3. plass, men triumf i Rogalandscupen fikk dem da dem vant finalen 6-3 over Varhaug. En viss Henrik Bjørgen Jensen var meget toneangivende for dem den sesongen med hele 58 offisielle mål!
Før årets sesong ble Bjørgen Jensen hentet til Sandnes Ulf, men som året før scoret man 103 seriescoringer, denne gangen tettet man også igjen bak slik at man vinner 5. divisjon rimelig suverent 14 poeng foran Bogafjell.
Med opprykket i boks vinner dem Rogalandscupen for andre året på rad da dem slår Ålgård 2-1 i finalen.
Nå går dem altså for The Treble med Serie-, Rogalandscup- og KM-gull.
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Jonatan Hebnes, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje Aleksander Gundersen, Theodor Gabrielsen, Mathias Rønsberg.
Vaulen stilte sterkt og hadde også en meget stødig benk, Ganddal kanskje litt redusert uten deres storscorer Marius Ørn Høiland, mens kaptein og stopperbauta Michael Andre Bekke overraskende satt på benken.
Sandnesposten ante the treble for Ganddal og streamte og skrev om kampen.
Tribunekampen vant Vaulen til de grader. Det var vel 100 vaulensupportere og 50 Ganddalitter til stede.
Ganddal tok avspark og hadde mest ball i startminuttene før Vaulen kom til den første halvsjansen da Theodor Gabrielsen headet et innlegg utenfor etter seks minutter. Da var Jørgen Håstø Borgenvik nærmere med sin heading etter tretten minutter, men like over for Ganddal.
Det var vel allerede blåst for offside da Ganddal satte ballen i nettet etter 14 minutter?
Nå kom Vaulen mer til sin rett og hadde mer etablert spill i perioden som fulgte, men på en knusktørr matte var det mange som slet med teknikken og det var mang en pasning som gikk ut i intet.
Så rundt 21 minutter skaper Vaulen tre sjanser på omlag minuttet da man okkuperte rundt deres 16 meter. Aleksander Gundersen (99) hadde vel den største da han dro innover i boksen og sendte avgårde et skudd som keeper måtte slå ut i returrommet.
Mye på spill og to forsiktige lag ga lite action i tiden som fulgte. Vaulens tress på topp svitsjet litt om i løpet av denne perioden. Ellers la vi merke til at John Petter Gilje ofte ble skjøvet opp fra trioen på midten med Aarstad og Aabrekk liggende dype.
Bendik Aarstad hadde så en viktig blokkering, men det var Vaulen som var klart best opp mot pause.
Noe temperatur ble det også. Først ble John Petter Gilje skjøvet inn i benken så det sang. Dette ville ikke Vaulen ha noe av og svarte med å være røffe tilbake to ganger. John Petter Giljes hevn resulterte også med gult kort etter 42 minutter.
Så målløst til hvilen. Vaulen et lite hakk bedre, men for all del jevnt.
Vaulen fortsatte med de samme spillerne etter hvilen. Det var fortsatt like forsiktig med mange midtbanedueller som da Aarstad og Borgenvik skallet i hverandre og man måtte ha en liten break før dem begge fortsatte.
Ganddal Johannes Vaage var riktignok frempå en gang, mens Theodor Gabrielsen ble taklet på vei innover i boks etter 54 minutter.
Det hadde vel knapt vært et skudd mot mål da Theodor Gabrielsen fyrte av like over fra 25 meter etter 65 minutter?
Så et innlegg til Gabrielsen som skjøt over med leggskinnet etter 76 minutter.
Ganddals stopper Thesen måtte gi seg i denne perioden slik at Bekke omsider kom inn.
Aleksander Gundersen (99) ble så felt like utenfor boks etter 79 minutter. Nå ante man muligheten. Gult kort til Thomas Nikolai Brekke.
Før frisparket kom Thomas Strand-Grude inn for Gilje.
Aleksander Gundersen (94) skulle skyte frisparket over.
I perioden som fulgte var det bare en haug med bytter å rapportere hjem om. Eriel Pires Antonio erstattet Gabrielsen på topp etter 84 minutter før Noah Beisland kom inn på kanten for Rønsberg to minutter senere.
Så en skade på Jonatan Hebnes som man omsider fikk byttet av etter 88 minutter da Theodor Haugen kom inn.
To minutter inn i overtiden fikk Ganddal sjansen sin, men Lars Henrik Bjørnå headet heldigvis over.
Drøye tre minutter ble lagt til før dommeren blåste av. Det betød ekstra omganger.

FØRSTE EKSTRA OMGANG
Et par gule kort til Ganddal i første ekstra omgang. Både Jonas Krogedal og Jørgen Håstø Borgenvik kom i dommerens bok.
Så et bytte for Vaulen da Nicolai Moi Sene kom inn for Bendik Aarstad etter 101 minutter.
Daniel Brun Bjelland fyrte like over for Ganddal etter 103 minutter.
Så rett inn i overtiden fosset Thomas Strand Grude fremover sentralt. Han fikk tråklet seg gjennom en rekke mann før han la videre til Eriel Pires Antonio. Et pent medtak innover i boks fulgte før Eriel skjøt under keeper til 1-0!
Nå gikk spillerne bananas. Eriel dro av seg drakten og en mølje med spillere omkranset han. Her gikk det hardt for seg og det smalt i en stolpe hvor vel den utbytta Theodor Gabrielsen klarte å skade seg!

ANDRE EKSTRA OMGANG
Det virket som Vaulens sterke benk hadde gitt dem et overtak nå som kampen dro ut og man startet omgangen best.
Daniel Olsen fikk gult kort etter 109 minutter.
Nicolai Moi Sene måtte av igjen med en skade og inn kom Amund Belaska etter 111 minutter.
Så krampe på Aleksander Gundersen (99) som måtte tøyes etter 114 minutter.
Nå var det naturligvis mer Ganddal, mens Vaulen var kyniske og tok seg god tid med alt.
Amund Belaska fosset ned mot linja, men Eriel Pires Antonio ble kriget unna i femmeteren.
Gult kort til Theodor Haugen etter 116 minutter.
Sondre Isene kom inn på venstrebacken like etter da Daniel Olsen gikk av. Nå var det så mye leven i hallen at spillerne slet med å høre hvem som ble ropt til å byttes av.
Amund Belaska kunne ha punktert kampen etter 119 minutter da han skjøt utenfor.
Aleksander Gundersen (94) fikk så gult kort da han brukte alt for lang tid på å ta et frispark.
Mer kynisme fulgte og Torbjørn Aabrekk fikk gult kort etter 122 minutter.
Fire minutter på overtid blåser Vaulen av og det blir banestorming da det første kretsmesterskapet siden 1979 er i boks!